Lista Ordonantelor militare adoptate pe perioada starii de urgenta in Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Lista Ordonantelor militare adoptate pe perioada starii de urgenta in Romania
Lista Ordonantelor militare adoptate pe perioada starii de urgenta in Romania
de Magda Florea la 14 Apr. 2020
Urmareste-ne pe Google News
pandemiesars cov 2coronaviruscovid 19epidemie

11 martie 2020. Data care ne-a schimbat tuturor, fundamental, modul in care ne duceam existenta. Data de la care nimic nu avea sa mai fie la fel. Din 11 martie, omenirea a inteles ca se confrunta cu o amenintare globala, cu un inamic invizibil, impotriva caruia continuam sa luptam si astazi, toti, civili, forte de ordine, Guverne, Organizatii Internationale, fara sa stim cand vom reveni la ceea ce consideram inainte a fi "normalitate".

 11 martie 2020 OMS decreteaza: E pandemie!


Organizatia Mondiala a Sanatatii a decretat, in seara zilei de 11 martie, PANDEMIE DE CORONAVIRUS. Amenintarea COVID-19 a devenit de importanta globala.

"Am facut o evaluare, iar situatia generata de Covid-19 poate fi caracterizata drept pandemie. Aceasta este prima pandemie cauzata de un coronavirus.
 
Nu e doar o criza de sanatate publica, ci o criza care va afecta toate sectoarele, asa ca fiecare sector si fiecare individ trebuie sa se implice in lupta coronavirusului”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Ce e o pandemie?
 
O pandemie este o epidemie care se raspandeste dincolo de granitele unei tari sau ale unui continent. Atentie: Aceasta inseamna mai ales ca mentinerea sub control a unei maladii depinde de cooperarea sistemelor de sanatate si nu numai, la nivel global. 
 
Decretarea starii de pandemie nu inseamna neaparat ca maladia respectiva este deosebit de periculoasa sau mortala, insa poate insemna si acest lucru.
 

16 martie 2020: Se institutie stare de urgenta in Romania

 
Pe 16 martie 2020, presedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenta pe teritoriul Romaniei, prin decret prezidential, pentru o perioada de 30 de zile. Pentru prima data in ultimii 20 de ani in Romania s-a luat aceasta masura extrema, care ajuta autoritatile sa lupte mai eficient impotriva crizei sanitare, sustine presedintele Klaus Iohannis.

"Incepand de astazi, se instituie starea de urgenta pe intreg teritoriul Romaniei pentru 30 de zile. Pandemia nu poate fi stopata decat prin masuri exceptionale. Masurile vizeaza sanatatea publica, economia, dar si ingradirea unor drepturi si libertati fundamentale. Este singura cale prin care salvam vietile celor dragi noua de langa noi", a spus atunci presedintele.
 
Presedintele a vorbit si despre masuri extreme care se pot lua in perioada urmatoare, daca situatia din Romania se agraveaza
 
"Instituirea starii de urgenta permite institutiilor sa adopte gradual sau imediat masuri precum inchiderea frontierei, a unor restaurante, cluburi, cafenele, locuri publice", a spus presedintele.
 
"Poate fi interzisa gradual circulatia rutierea, ferioviara, aeriana etc. pe diferite rute. Ca masura de prima urgenta, cu aplicabilitate graduala (cand e absolut necesar) e si rechizitionarea de stocuri medicamente, dezinfectanti, pt Covid-19. Aceste masuri vor avea un caracter temporar, dar sunt necesare acum, pentru a preveni un rau mai mare ulterior", spunea presedintele pe 16 martie.

Decretul a fost adoptat

Ulterior, decretul starii de urgenta a fost contrasemnat de premier si adoptat in unanimitate de Parlamentul Romaniei.
 
Una dintre cele mai importante prevederi ale decetului prezidential, prin care se instituie stare de urgenta, indica faptul ca, pot fi limitate mai multe drepturi, in functie de gravitatea situatiei. Acestea sunt:
 
a) libera circulatie;
b) dreptul la viata intima, familiala si privata;
c) inviolabilitatea domiciliului;
d) dreptul la invatatura;
e) libertatea intrunirilor;
f) dreptul de proprietate privata;
g) dreptul la greva;
h) libertatea economica.


Vezi aici >>> Prevederile complete ale decretului prezidential de instaurare a starii de urgenta in Romania

De la instaurearea starii de urgenta in Romania, statul Roman a emis sapte Ordonante militare, care contin masuri de organizare sociala si administrativa in contextul crizei pandemice provocate de noul coronavirus. 
 

17 martie 2020: Romania incepe sa emita Ordonante militare. Ordonanta militara nr.1: Se inchid restaurante, hoteluri, cafenele si alte localuri publice. Se suspenda activitatile  culturale, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc 


Pe 17 martie 2020, autoritatile au emis Ordonanta militara nr.1. Iata cele mai importante prevederi ale sale:

  • Se suspenda activitatea de servire si consum a alimentelor si bauturilor alcoolice si nealcolice organizata de restaurante, hoteluri, cafenele si alte localuri publice in spatii interioare sau exterioare.
  • Este permisa comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice de tip "drive-in", "room-service" sau livrare la client.
  • Suspendarea activitatilor culturale, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc 
  • Sunt interzise organizarea oricarui eveniment care presupune pariciparea a peste 100 de persoane in spatii inchise
  • Se suspenda, din 18 martie, toate zborurile efectuate spre Spania si din Spania catre Romania pentru 14 zile.
  • Incepand cu 18 martie si s-a prelungit masura suspendarii zborurilor efectuate spre Italia si din Italia catre Romania, pentru 14 zile, incepand cu 23 martie 2020.
  • Sunt constituite echipe mixte de cercetare privind modul in care sunt respectate conditiile de izolare. A fost intarita prezenta in strada: Politie, Jandarmeria, Politia de Frontiera. Continuam activitatile specifice la frontiera. Aceste masuri sunt luate pentru binele cetatenilor
  • A fost intarita prezenta in strada: Politie, Jandarmeria, Politia de Frontiera
  • In fiecare centru universitar vor fi recrutati studenti incepand din anul 4 pe baza de voluntariat pentru camerele de garda
  • Au fost instalate 162 de corturi speciale pentru triaj medical la frontiera. Au fost instalate si in fata unor spitale, tot pentru triajul pacientilor
  • MApN prin alt ordin va folosi Spitalul Ana Aslan pentru tratarea celor cu forme usoare si forme intermediare de coronavirus
  • A fost activat Centrul National de Conducere a Interventiei, intr-o locatie din fara Bucurestiuuli, care va coordona toate centrele judetene
 
Ministrul de Interne, Marcel Vela, spunea ca "nu ne aflam in situatia de a rationaliza alimente. "Sunt fake-news-uri".
 
Autoritatile au facut apel la romanii din Diaspora, pe care i-au rugat sa nu revina acasa. "Vreau sa fac un apel catre fratii nostri din Diaspora: Nu e bine pentru compatriotii nostri din tara sa veniti acum acasa. Veti intra direct in carantina sau in izolare la domiciliu. Cei care fac declaratii false vor avea dosar penal. Trebuie sa avem grija de parintii, copiii si bunicii nostri de acasa".
 

 21 martie 2020: Ordonanta militara nr.2:  Circulatia pe strazi, restrictionata. Se introduc declaratiile pe proprie raspundere pentru a iesi din case

 
Pe 21 martie, autoritatile au emis Ordonanta militara nr.2. Conform celor mai importante prevederi ale acesteia, se instituie urmatoarele masuri:
  • Intre orele 06:00-22:00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei se efectueaza numai cu respectarea masurilor generale de prevenire a raspandirii COVID-19 si evitarea formarii oricarui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se intelege alaturarea unui numar mai mare de 3 persoane care nu locuiesc impreuna.
  • In intervalul 06:00-22:00 se recomanda ca circulatia in afara locuintei sa se realizeze doar pentru situatii urgente. Nu se recomanda iesirea din locuinta fara un motiv justificat si care sa reprezinte o necesitate reala, urgenta si de baza, fiind permisa: deplasarea in interes profesional; deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale; deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta; deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie; deplasari scurte, in apropierea locuintei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.
  • In intervalul orar 22.00 – 06.00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru motivele prezentate anterior.
  • S-a suspendat temporar activitatea magazinelor si a mall-urlor, cu exceptia vanzarii produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice si a serviciilor de curatatorie.
  • Sunt permise evenimentele de tipul cununiilor, botezurilor si inmormantarilor, insa pot participa maximum 8 persoane. 
  •  Se suspenda temporar activitatea in cabinetele de medicina dentara. Prin exceptie, sunt permise interventiile stomatologice de urgenta.
  •  Persoanele izolate la domiciliu, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate si sunt conduse de fortele de ordine publica si plasate in carantina institutionalizata, sub paza.
  • Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa identifice si sa tina evidenta persoanelor in varsta de peste 65 de ani, fara sustinatori sau alta forma de ajutor, si sa asigure sprijin acestora in vederea minimalizarii expunerii lor in afara locuintelor.
 
 
ATENTIE: Restrictionarile anuntate prin Ordonanta militara nr.2, au caracter de RECOMANDARE. Astfel, responsabilitatea respectarii acestora ne revine fiecaruia dintre noi. E important sa constientizam ca e VITAL sa respectam intocmai aceste masuri!
 

24 martie 2020: Ordonanta militara nr.3: Persoanele de peste 65 de ani pot iesi din casa in intervalul orar 11:00-13:00.

 
In data de 24 martie, a fost emisa Ordonanta militara nr.3, care contine, printre altele, urmatoarele prevederi:
 
S-a decis suspendarea pe o perioada de 14 zile a internarilor pt interventiilor chirurgicale care nu reprezinta o urgenta si a consultatiilor in toate unitatile spitalicesti de stat si private.
Pacientii care nu reprezinta urgente vor fi externati din unitatile spitalicesti in care se afla.
Circulatia persoanelor cu varste de peste 65 de ani, in afara locuintei, este permisa doar in intervalul orar 11.00 - 13.00 si doar pentru a merge la locul de munca; pentru a merge la cumparaturi de baza; pentru a beneficia de asistenta medicala de urgenta; pentru a avea grija de persoanele varstnice, bolnave sau cu dizabilitati; deplasari scurte pentru activitate fizica.
Din 25 martie, se instituie masura izolarii la domiciliu sau, dupa caz, a carantinarii pentru toate persoanele care intra in Romania.
Administratorii pietelor agroalimentare au obligatia sa se asigure sa ca se pastreaza o distanta sociala intre comerciali si persoanele fizice.
Completare la Ordonanta militara nr.2: Restrictiile din mall-uri nu se aplica vanzarii produselor electronice si electrocasnice care asigura livrarea la domiciliu si a firmelor de optica.
Documentele care expira in aceasta perioada pot fi schimbate intr-un termen de 90 de zile de la incetarea starii de urgenta.
Se suspenda zborurile catre si dinspre Franta si Germania catre Romania. Masura se aplica din 25 martie, ora 23.00.
 

29 martie 2020: Ordonanta militara nr.4: Se plafoneaza preturile la carburanti, apa, energie si gaze. Persoanele plus 65 de ani pot iesi afara si in afara intervalului orar 11:00-13:00

 
In data de 29 martie, autoritatile au emis Ordonanta militara nr.4. Cele mai importante prevederi ale Ordonantei:
 
  • Circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in exteriorul locuintei/gospodariei, este permisa si in afara intervalului orar 11.00-13.00 daca aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natura medicala, precum tratamentele oncologice planificate, dializa etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/sustinatorilor sau, dupa caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.
  • Operatorii economici care comercializeaza alimente si produse de stricta necesitate si care isi desfasoara activitatea in conditiile dispuse prin ordonante militare in perioada starii de urgenta isi vor organiza programul de lucru pentru a facilita si a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani in intervalul orar 11.00-13.00, limitand, in acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de varsta.
  • Persoanele care parasesc locul in care au fost carantinate, fara aprobarea autoritatilor competente, vor fi sanctionate contraventional conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, cu modificarile si completarile ulterioare, si vor fi obligate sa reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportand cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.
  • Persoanele care nu respecta conditiile izolarii la domiciliu si sunt identificate in afara spatiului de izolare, vor fi sanctionate contraventional conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, cu modificarile si completarile ulterioare, si vor fi obligate sa intre in carantina 14 zile, suportand cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.
  •   In perioada starii de urgenta preturile la energie electrica si termica, gaze naturale, alimentare cu apa, salubritate si carburanti nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonante militare, acestea putand fi doar diminuate in functie de cerere si oferta.
  •  Pe perioada starii de urgenta se autorizeaza Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare, Centrul de Cercetare Stiintifica pentru Aparare CBRN1 si Ecologie, Agentia de Cercetare pentru Tehnica si Tehnologii Militare si Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino” pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor si dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea si combaterea raspandirii, precum si pentru tratamentul infectiei cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor.
  •  Transportul maritim si pe caile navigabile interioare, accesul navelor in porturile romanesti, precum si inspectarea si operarea navelor se desfasoara fara restrictii, cu respectarea tuturor masurilor de prevenire a infectarii cu COVID-19, impuse de Ministerul Sanatatii.
 

30 martie 2020: Ordonanta militara nr.5: Se prelungeste perioada suspendarii zborurilor Romania - Italia si Spania

 
Pe 30 martie, a fost emisa Ordonanta militara nr.5. Principalele masuri prevazute de textul Ordonantei:
 
  • Se prelungeste masura suspendarii zborurilor spre Spania si din Spania catre Romania pentru 14 zile, incepand cu 31 martie.
  • Se prelungeste masura suspendarii zborurilor spre Italia si din Italia catre Romania.

30 martie 2020: Ordonanta militara nr.6:  Municipiul Suceava si 8 comune din apropiere intra in CARANTINA TOTALA. Suntem in scenariul 4!


Tot pe 30 martie 2020, autoritatile au emis si Ordonanta militara nr.6. Iata principalele sale prevederi:

  • Persoanele care incalca conditiile carantinarii o reiau pentru 14 zile si suporta costurile. Cei care incalca izolarea vor fi bagati in carantina pentru 14 zile si vor suporta costurile.
  • Se instituie carantinarea in Suceava si comunele: Adancata, Salcia, Ipotessti, Moara, Scheia, Patrauti si Mitocu Dragomirnei
  • Din zona carantinata e permisa iesirea si intrarea pentru transportul de marfuri, pentru persoanele care nu locuiesc in zona, dar desfasoara activitati economice, in domeniul securitatii nationale, judiciar, servicii de utilitate publica, agricultari, comunicatii, transporturi
  • Este strict interzis accesul intre localitati prin alte zone si cai de acces decat
  • cele deschise circulatie publice de pe drumurile europene, nationale, judetene si
  • comunale.

4 aprilie 2020: Ordonanta militara nr.7: Se instituie carantina pentru orasul Tandarei/Se suspenda mai multe zboruri/ Masuri pentru infractiunile silvice

 
Pe 4 aprilie, autoritatile au emis Ordonanta militara nr.7. Iata cele mai importante prevederi ale sale:
 
  • Se instituie carantina pentru orasul Tandarei
  • Se suspenda toate zborurile efectuate spre Austria, Belgia, SUA, M Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia si Iran, in si din aceste tari pentru 14 zile. Restrictia nu se aplica zborurile efectuate cu aeornvae de stat, umanitare sau care asigura servicii medicale de urgenta, marfuri, precum si aterizarile tehnice.
  • Sunt permise zboruri efectuate de toti operatorii pentru transportul lucratorilor sezonieri din Romania pentru alte state, cu avizul autoritatilor din tara de destinatie.
  • Au fost stabilite culoare separate pentru transportatori, pe la Nadlac II intra si ies doar tiruri si camioane de marfa, pe 14 benzi de lucru.
  • Transportatorii sunt extrem de importanti in aceasta perioada, economia are nevoie de ei, am stabilit pentru conducatorii masini capacitate maxima peste 2,4 tone care nu au simptome vor completa la intrarea in tara doar o declaratie pe proprie raspundere prin care isi asuma locatia in care pot fi contactati intre curse.
  • La intrarea in tara soferul strain e obligat sa puna in parbriz un colant care va identifica acest tip de transport si soferul e obligat sa aiba asupra sa un formular de tranzit. Altfel e bagat in carantina 14 zile, suporta cheltuielile, iar camionul poate fi preluat de un reprezentant al firmei care il detine.
  • Se suspenda toate zborurile spre Austria, Belgia, Elvetia, SUA, UK, Irlanda, Olanda, Turcia si Iran, in si din aceste tari, pentru 14 zile, incepand cu 5 aprilie, ora 23:00.  Evident ca la fel ca si in deciziile anterioare, aceasta restrictie nu se aplica zborurilor de transport marfa, corespondenta, zboruri umanitare sau care asigura servicii medicale de urgenta, precum si aterizarile tehnice necomerciale.


Bilant coronavirus 12 martie, la o zi dupa decretarea starii de pandemie: La nivel global aveam 118.619 de cazuri confirmate, 4.292 de decese si 68.266  de vindecari. Romania avea 48 de cazuri si niciun deces


Pe 12 martie, 2020, in Romania erau confirmate 48 de cazuri de cetateni infectati cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata erau 1.450 de persoane, alte 12.878 de persoane fiind atunci in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala.
 
Italia avea, pe 12 martie, 10.149 de cazuri confirmate, 631 de decese si 1.045 de vindecari.
 
Spania avea, pe 12 martie, 1.784 de cazuri confirmate, 33  de decese si 12 vindeacari.
 
Spania avea, pe 12 martie, 1.639  de cazuri confirmate, 35  de decese si 183  de vindecari.
 
Germania avea, pe 12 martie, 1.296 de cazuri confirmate, 2 decese si 25 de vindecari.
 
Regatul Unit avea, pe 12 martie, 373 de cazuri confirmate, 6 decese si 9 vindecari.
 
La nivel global, pe 12 martie, aveam 118.619  de cazuri confirmate, 4.292 de decese si 68.266  de vindecari.

(Sursa informatii: Guvernul Romaniei - Buletin de presa 12.03.2020)

Bilant coronavirus 4 aprilie 2020: Peste 60.000 de morti in intreaga lume. Aproape trei sferturi sunt in Europa

 
Pe 4 aprilie, bilantul coronavirusului la nivel global aduna peste 60.000 de decese, dintre care aproape trei sferturi in Europa, conform unui bilant stabilit de AFP din surse oficiale sambata, la 13.30.

In total au fost inregistrate 60.457 de decese, dintre care 44.132 in Europa, cel mai afectat continent.
 
 Italia este tara cu cele mai multe decese din lume (14.681), urmata de Spania (11.744), Statele Unite (7.159), Franta (6.507) si Regatul Unit (4.313) ). De la inceputul pandemiei de Covid-19, 1.130.204 de cazuri au fost declarate oficial la nivel mondial, dintre care mai mult de jumatate in Europa (610.846), 290.219 in Statele Unite si Canada (7.325 de decese in ambele tari ) si 115.777 in Asia (4.124 de decese).

Romania atinge pe 4 aprilie 3.613 cazuri confirmate si 140 de decese


Pana pe 4 aprilie, ora 12.00, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 3.613 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 329 au fost declarate vindecate si externate, anunta Grupul de Comunicare Strategica. Din pacate, 140 de persoane si-au pierdut viata pe teritoriul Romaniei, din cauza virusului Sars-Cov-2 (noul coronavirus).
 
Totodata, pana acum, 141 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures si Mehedinti, au decedat.
 
De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 430 de noi cazuri de imbolnavire. La ATI, in acest moment, sunt internati 119 pacienti.
 
Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt  15.252 de persoane. Alte 113.449 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala. Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 36.092 de teste.

(Sursa informatii: Guvenul Romaniei - Informare COVID-19)

6 aprilie 2020: Presedintele anunta prelungirea starii de urgenta

 
Pe 6 aprilie 2020, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca, saptamana viitoare, va fi emis un decret de prelungire a starii de urgenta cu inca o luna.
 
Intre timp, bilantul coronaviruslui in Romania, atinge, pe 6 aprilie, 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate si externate. De asemenea, in Romania au decedat 157 de persoane, in urma infectarii cu noul coronavirus, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

9 aprilie: Ordonanta militara nr.8: Se poate iesi din casa si pentru alte motive!

 
Pe 9 aprilie, Romania a adoptat Ordonanta militara nr.8. Ordonanta militara nr.8 extinde aria motivelor pentru care se poate parasi domiciliul si interzice exportul de produse alimentare de baza, precum orzul, ovazul sau graul. Spre exemplu, din aceasta seara e permisa circulatia in afara locuintei pentru posesorii de permis de pescuit comercial pentru pescuit si comercializarea produselor. De asemenea, pietele agroalimentare raman deschise pe toata durata starii de urgenta pentru producatorii care au certificat, au anuntat autoritatile.


Editoriale pe aceeasi tema:

Criza ne raspunde la intrebari: Am ales bine compania pentru care lucrez?

Victimele colaterale ale epidemiei din Romania - Pacienti navetisti intre spitale
 
10 sfaturi pentru cumparaturi RESPONSABILE in timpul pandemiei: Ce sa faci la supermarket

Am ajuns sa regretam viata de care ne plangeam

Sistemul de invatamant romanesc, bagat la terapie intensiva de pandemie

Greii politicii romanesti, blocati in case de Ordonanta Militara: Tariceanu, Basescu, Nastase, Iliescu, pot iesi afara doar doua ore pe zi

De ce sa stam in casa?

Despre cumparaturile haotice in vremea pandemiei


Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x