Germania a gresit!
germaniaimigrantimigrantiangela merkel
Inchipuiti-va ca mergeti la o piscina in orasul dvs. si ca gasiti acolo o sleahta de imigranti tuciurii foarte galagiosi, care tipa pe limba lor, sar, stropesc, alearga, deranjeaza pe toata lumea, ba mai mult chiar devin agresivi si incep sa pipaie cu tupeu fetele venite sa se relaxeze. Cam ce sentimente credeti ca v-ar incerca?
E doar un exemplu de situatie cu care se confrunta cetatenii germani
in propria lor tara, pe fondul afluxului de refugiati initiat in 2015 de Angela Merkel. Si, atentie, acesta este un exemplu soft, fara urmari prea grave. Dar ce te faci atunci cand un azilant sirian ucide cu sabia un german in Stuttgart, in plina zi, nemultumit ca acesta l-a denuntat autoritatilor pentru o infractiune, sau cand un alt azilant omoara un copil de 8 ani, impingandu-l in fata trenului, in gara din Frankfurt?
“Ce ne-au trebuit noua imigranti?”, se intreaba orice german cu capul pe umeri. “Cum naiba am lasat-o pe Merkel sa ne nenoroceasca si sa ne faca sa traim cu teama in propria noastra tara?”
Sigur, politicienii Uniunii Crestin-Democrate (partidul Angelei Merkel) pot veni cu explicatii: natalitatea in Germania scade vertiginos, e nevoie de forta de munca, iar imigratia rezolva problema. Economia are de castigat, productivitatea creste si astfel, per ansamblu, natiunea e mai prospera. Plus ca toate tarile dezvoltate ale lumii se confrunta cu o presiune demografica si sunt nevoite sa-si indulceasca politica in privinta imigratiei, chiar si Japonia, recunoscuta pentru rezistenta ei pe acest subiect.
Doar ca aceste explicatii devin apa de ploaie atunci cand tu, cetatean german, incepi sa simti zi de zi disconfort, nesiguranta, stres sau cand, ca parinte, iti pierzi copilul de 8 ani din cauza unui refugiat dezaxat. Ca o paranteza, ar fi interesant sa aflam din gura Angelei Merkel modul concret in care dezaxatul respectiv a ajutat economia Germaniei.
Natalitatea e in scadere? Iei masuri ca s-o cresti: oferi stimulente financiare consistente pentru familiile (de germani) cu multi copii, faci propaganda prin care explici avantajele unei natiuni cat mai numeroase sau, in disperare de cauza, interzici avorturile, asa cum a facut Ceausescu prin Decretul 770 din 1966.
Ori, da, aduci imigranti, dar din tarile din jur - oameni care iti impartasesc religia, valorile culturale si care vorbesc deja limba. Iar daca primesti refugiati, pe considerente umanitare, faci un proces riguros de selectie si te asiguri ca respectivii sunt intr-adevar ceea ce spun ca sunt, nu doar niste potential infractori dornici sa profite de sistemul de asigurari sociale. Si, foarte important, nu te-apuci sa obligi celelalte tari ale Uniunii Europene sa urmeze aceeasi politica si sa le-mparti tu cote de refugiati.
Din acest punct de vedere, Merkel a avut acelasi tip de gandire ca… Liviu Dragnea. “Am fost votati, suntem la putere, facem ce vrem!”. Doar ca Merkel cu refugiatii, Dragnea cu legile justitiei.
E chiar atat de greu de inteles ca sunt anumite decizii pe care nu le poti lua de capul tau, ca unele situatii sunt foarte sensibile si ca trebuie organizat un referendum? Elvetia decide prin referendum o gramada de chestii – de la lucruri foarte serioase, cum ar fi interzicerea constructiei de minarete pe teritoriul tarii, pana la banalitati gen eliminarea subventiilor pentru fermierii care lasa coarnele vacilor si caprelor sa creasca in mod natural (asa-numitul “referendum al demnitatii septelului”).
Exact asa ar fi trebuit procedat si in cazul refugiatilor. E o masura perfect democratica si care ar fi evitat evenimentele nefericite. Sa ne amintim, 1.200 de femei au fost agresate sexual de azilanti in Germania in noaptea de Revelion din 2015-2016, politicianul Walter Lubcke a fost asasinat recent pentru pozitia sa pro-refugiati, iar in Norvegia extremistul Anders Breivik a ucis 77 de oameni in semn de protest ca Guvernul nu a consultat populatia, prin referendum, atunci cand a decis sa accepte imigranti si sa incurajeze multiculturalismul.
Citeste si:
Calin Popescu Tariceanu, despre Iohannis: Are zero realizari in cinci ani
Sursa foto: www.pexels.com