Dragnea se duce la fund odata cu Titanicul?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dragnea se duce la fund odata cu Titanicul?
Dragnea se duce la fund odata cu Titanicul?
de Magda Florea la 15 Apr. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
teldrumffraudafonduri europeneliviu dragneaproces dragneapsdalde

15 aprilie este data pe care toti o asociem negresit cu cea mai mare catastrofa navala pe timp de pace din istoria umanitatii. In 1912, Titanicul ajungea pe fundul Atlanticului, luand mii de vieti odata cu el. Tot pe 15 aprilie s-ar mai putea scufunda ceva. Dar in Romania anului 2019. Luni, liderul PSD, Liviu Dragnea asteapta o posibila sentinta definitiva intr-un dosar unde i s-a dat deja o condamnare de trei ani si sase luni de inchisoare cu executare. Ziua s-a incheiat cu o amanre de pronuntare data de judecatorii Inaltei Curti, care au stabilit ca un nou termen, pe 20 mai. Astfel, liderul PSD a reusit sa mai castige timp, pana la o posibila condamnare definitiva sau o achitare.

Vasul britanic de pasageri "Titanic” a fost cel mai mare pachebot din lume cand a plecat in calatoria sa inaugurala din Southampton, Anglia, cu destinatia New York, pe 10 aprilie 1912.  
 
La trei zile de la plecare, la ora 23:40, in ziua de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit cu un aisberg si s-a scufundat la ora 2:20 in dimineata urmatoare. In urma celui mai cumplit dezastru maritim pe timp de pace din istorie si-au pierdut viata 1514 persoane din 2224 aflate la bord. Numarul mare de victime a fost cauzat, in parte, de faptul ca, desi indeplinea normele vremii, nava avea barci de salvare suficiente numai pentru 1178 de persoane. 
 
Titanic a fost proiectat de unii din cei mai experimentati ingineri si a folosit unele dintre cele mai avansate tehnologii ale vremii. A fost un mare soc pentru lumea intreaga faptul ca, in ciuda masurilor de siguranta superioare, Titanicul s-a scufundat si, faptul ca s-a scufundat in timpul calatoriei inaugurale, au oferit o nota ironica asupra tragediei. 

Orice imperiu se destrama din interior

 
La mai bine de o suta de ani distanta de la aceasta catastrofa, in fix aceeasi zi, cel mai mare partid de guvernamant din Romania, care a dat in ultimele trei decenii numerosi premieri si a stat in fruntea tarii investit iar si iar de increderea nestirbita a poporului in vigoarea celor trei trandafiri, imperiul rosu se clatina.
 

Istoria ne-a invatat ca marile imperii au pierit "pe limba lor", la fel ca pasarile din celebrul proverb mioritic

 
Imperiile devin atat de puternice si impiciorogate in societatea pe care o conduc, incat orice atac din exterior este sortit esecului, insa, pericolele nu dispar, ci doar isi schimba originea. Ele vin acum, din interior.
 
PSD traieste luni, 15 aprilie, un moment de cumpana. Liderul sau risca sa stea cel putin 3 ani si jumatate dupa gratii pentru ispravile facute pe la Teleorman, asta daca Inalta Curte nu mareste pedeapsa social-democratului.
 
PSD planuia sa-l sustina pe Dragnea pentru candidatura la presedintia Romaniei, si sa nu uitam ca suntem la doar cateva saptamani distanta de alegerile europarlamentare. Ar fi un prejudiciu de imagine colosal adus PSD, o eventuala condamnare definitiva cu executare pentru liderul partidului, care oricum si-a castigat antipatia pe plan extern.
 
Institutiile europene considera ca Executivul de la Bucuresti se indreapta in directia gresita, ca a deviat de la principiile statului de drept si roaga politicienii PSD-ALDE sa intrerupa interventiile abuzive in Justitie, dar si campania de denigrare impotriva fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi.
 
Surse din interiorul procesului spun ca pe la ora pranzului, Liviu Dragnea statea cuminte in randul al doilea din sala de judecata. Cica nu a iesit nici in pauze, cata asemanare cu scufundarea Titanicului, cand capitanul isi bea whisky-ul in sala de bal, asteptand iminentul sfarsit.

Iepurele tot sare de undeva ...

 

Desi ziua de 15 aprilie i-a mai dat lui Drganea un moment de respiro printr-o amanare pronuntata in dosar de ICCJ, un lucru e cert: Situatia e destul de complicata pentru Dragnea care, daca ar primi chiar si o achitare in dosarul DGASPC Teleorman, tot il urmareste racoarea celulei fiindca dosarul Tel Drum este in lucru.

 
In noiembrie 2017, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata Liviu Dragnea si alti 8 suspecti intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie si are in centru afacerea Tel Drum. DNA a dispus inceperea urmaririi penale fata de Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman la data faptelor, pentru savarsirea infractiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene,  doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.
 
 In acelasi dosar sunt cercetati Marian Fiscuci, Pitis Petre, Neda Florea,Ion Florian, Bataus Mugur,Piperea Victor, Predescu Marin. Noul dosar deschis de DNA s-a constiuit pe baza unei sesizari a OLAF (Oficiul european antifrauda) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea savarsirii mai multor infractiuni, intre care obtinerea nelegala, pe baza de documente false, a unor finantari din fonduri europene, pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene.
 

Martorul principal in dosarul Tel Drum: "Daca Dragnea scapa fara 15 ani de puscarie, inseamna ca suntem in Bangladesh“ 

 
Teodor Nitulescu, fost prefect de Teleorman si fost sef al PSD Teleorman, coleg de partid cu Liviu Dragnea, este martor-cheie in dosarul in care liderul PSD este acuzat de procurorii DNA de constituirea unui grup infractional oragnizat, dosar care are in centru privatizarea si afacerile firmei Tel Drum.
 
”Mie, in 2002, mi-a propus sa facem jumi-juma, sa am 40% din Teldrum si el 60%” La momentul privatizarii firmei Tel Drum in anul 2002, Dragnea era presedintele CJ Teleorman, iar colegul lui de partid detinea functia de prefect. Nitulescu sustine ca, la inceputul afacerii, Dragnea i-ar fi propus sa preia firma impreuna: ”Mie, in 2002, mi-a propus sa facem jumi-juma, sa am 40% din Teldrum si el 60%. Eu atunci aveam o firma de constructii.
 
 Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum: in calitatea mea de presedinte PSD Teleorman, din iunie 2002-aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul asta, cu conditia ca aceasta privatizare sa fie facuta in conditiile legii.
 
 Pot sa spun ca a existat presiune din partea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus ca nu doresc acest lucru, pentru ca toti banii judetului vor veni la noi”. Potrivit fostului prefect de Teleorman, din momentul privatizarii Tel Drum, scoasa la licitatie de Consiliul Judetean condus de Liviu Dragnea si cumparata de fostul coleg de liceu al acestuia, Marian Fiscuci, "toti banii judetului au fost directionati catre firma care se ocupa de drumurile judetene: Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro in Teldrum. Toata ascensiunea lui se datoreaza bugetului Consiliul Judetean, pentru ca banii au urmat o singura directie: firma Teldrum”. 
 

”A fost protejat”

 
 Pana sa fie citat ca martor in dosarul lui Dragnea, Nitulescu a reclamat privatizarea frauduloasa a Tel Drum in repetate randuri, in ultimii 15 ani. ”In ultimii 15 ani eu am sesizat institutiile statului in repetate randuri in legatura cu aceste probleme cu dovezi clare. In tot acest timp, institutiile statului au refuzat sa ia masuri. 
 
A fost o adevarata Omerta la adresa lui. Eu am spus dintotdeauna ca, in Teleorman, este o mafie. In calitate de prefect in primul rand, de sef de parid, in al doilea rand, am luat la cunostinta de lucruri care nu erau legale”, mai spune martorul din dosarul lui Dragnea.
 
Potrivit acestuia, grupul infractional despre care vorbesc procurorii DNA implica oameni din toate institutiile statului: ”El si-a constituit un grup de oameni importanti cu implicatii in toate instiutiile statului pe care i-a folosit in scopul sifonarii banului public prin Tel Drum. Sunt procurori, judecatori, ofiteri de politie Sistemul mafiot a functionat cu ajutorul unor oameni care au inchis ochii la ceea ce a facut Dragnea”.

Sursa foto: kmkz.ro

Citeste: Ce se intampla acum la ICCJ, unde e judecat dosarul lui Liviu Dragnea
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Dieta minimalista: cum sa mananci sanatos cu buget redus
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Dieta minimalista: cum sa mananci sanatos cu buget redus

today13 Ian. 2025
Cum sa-ti transformi rutina zilnica intr-un obicei productiv
Life Style

Cum sa-ti transformi rutina zilnica intr-un obicei productiv

today13 Ian. 2025
Exista oare o varianta mai buna decat democratia?
Analize

Exista oare o varianta mai buna decat democratia?

today13 Ian. 2025
Cum sa asortezi un lant din aur cu alte bijuterii de lux: secrete de stil pentru barbati
Life Style

Cum sa asortezi un lant din aur cu alte bijuterii de lux: secrete de stil pentru barbati

today13 Ian. 2025
Cum sa setezi asteptari realiste pentru noul an
Life Style

Cum sa setezi asteptari realiste pentru noul an

today13 Ian. 2025
ANAF-ul a inceput sa taxeze averile nejustificate. Un roman nu a putut sa spuna de unde are 3,4 milioane lei
Ultimele stiri economice

ANAF-ul a inceput sa taxeze averile nejustificate. Un roman nu a putut sa spuna de unde are 3,4 milioane lei

today13 Ian. 2025
Inca o lovitura pentru Romania. Deficitul de cont curent, cel mai mare din UE. Ce inseamna acest lucru?
Economie

Inca o lovitura pentru Romania. Deficitul de cont curent, cel mai mare din UE. Ce inseamna acest lucru?

today13 Ian. 2025
Bucurie mare pe romanii care au rate la apartament in 2025. Anunt oficial de la Banca Nationala despre costul ratelor lunare
Financiar-Bancar

Bucurie mare pe romanii care au rate la apartament in 2025. Anunt oficial de la Banca Nationala despre costul ratelor lunare

today13 Ian. 2025

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Exista oare o varianta mai buna decat democratia?
Analize

Exista oare o varianta mai buna decat democratia?

today13 Ian. 2025
Cum sa asortezi un lant din aur cu alte bijuterii de lux: secrete de stil pentru barbati
Life Style

Cum sa asortezi un lant din aur cu alte bijuterii de lux: secrete de stil pentru barbati

today13 Ian. 2025
Cum sa setezi asteptari realiste pentru noul an
Life Style

Cum sa setezi asteptari realiste pentru noul an

today13 Ian. 2025
ANAF-ul a inceput sa taxeze averile nejustificate. Un roman nu a putut sa spuna de unde are 3,4 milioane lei
Ultimele stiri economice

ANAF-ul a inceput sa taxeze averile nejustificate. Un roman nu a putut sa spuna de unde are 3,4 milioane lei

today13 Ian. 2025

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x