Ciolos insista pentru alegeri anticipate: USR-PLUS este gata sa-si asume inclusiv guvernarea
motiune cenzuradacian ciolosusr plusopozitieguvern
USR-PLUS este gata sa preia guvernarea Romaniei, insa pentru asta "are nevoie de certitudinea ca poate avea un sprijin in Parlament, pentru a lua decizii care vor fi asteptate de catre cetateni sa fie luate de un Guvern legitim instalatâ€, a declarat la RFI presedintele PLUS, Dacian Ciolos.
Desi Dacian Ciolos isi doreste alegeri anticipate, spune ca Romania are nevoie de o perioada de tranzitie, in care grupurile parlamentare, exceptand PSD si ALDE, sa reuseasca sa gaseasca un numitor comun, in baza caruia Opozitia sa poata construi un proiect pentru guvernarea tarii.
Ciolos face distinctia in discursul sau, intre Opozitia conceputala a partidelor ce nu sunt la putere, si Opozitia vizavi de PSD, spunand ca in acest moment, se manifesta mai degraba a doua definitie, decat prima, astfel ca cel mai puternic liant dintre PNL, PMP, USR PLUS si chiar UDMR si PRO Romania este faptul ca se opun (unele mai mult, altele mai putin), PSD-ului.
Cand, de fapt, ar trebui sa avem o Opozitie unitara, in masura in care permite doctrina fiecarui partid, care sa puna caramizi la un proiect de guvernare care sa salveze Romania.
”Ceea ce numiti dvs. Opozitie e opozitie impotriva PSD. Una e sa te unesti impotriva PSD si alta e sa te unesti ca sa construiesti ceva in Romania (...). Daca exista un minim de bun simt si de interes pentru Romania, partidele care acum sunt in Opozitie fata de PSD si vreau sa subliniez lucrul acesta, chiar daca sunt forte politice eterogene, pentru ca e o diferenta intre USR-PLUS si PNL, pe de o parte si Pro Romania si UDMR, pe de alta parte, care au cochetat cu PSD-ul mai mult sau mai putin articulat, pana acum, la Pro Romania sunt fugari de la PSD, in mare parte, deci e o opozitie acum fata de PSD si fata de acest Guvern, dar nu e o Opozitie care sa fie capabila acum sa construiasca un proiect politic articulat, prin care sa guverneze Romania si sa stabilizeze situatia din Romania.
Si atunci, trebuie sa avem in vedere o perioada de tranzitie, in care trebuie gasita o solutie minimala pentru ca lucrurile rele care s-au intamplat in Romania pana acum si prin dezarticularea justitiei, dar si prin alungarea investitorilor, prin tot felul de decizii pe care le-a luat Guvernul, aceste lucruri sa fie stopate.