Candidati matusalemici
serban nicolaeconflict bnr parlamentconsilieri bnr
Pret de vreo trei saptamani, febra euro a trecut de mai multe praguri critice datatoare de frisoane, iar aratatoarele manioase ale unora s-au intins catre Banca Nationala a Romaniei.
In acest context, un senator PSD ii spunea ministrului Finantelor ca Parlamentul ar trebui sa gaseasca o solutie legislativa prin care Banca Nationala si alte institutii din sistemul financiar-bancar sa nu aiba doar rol… contemplativ, de agent constatator.
Citeste si:
Cumintenia Pamantului si necumintenia bugetului
"Poate ca am gresit cand am acordat incredere actualului Consiliu de administratie al BNR sau am gresit in solutiile legislative. Pentru o viitoare analiza, as vrea sa luati in calcul si acest aspect.
As vrea sa evitam, pentru viitor, si dialogul dintre comisiile Parlamentului si diversi consilieri ai guvernatorului BNR, purtatori de cuvant,
pareristi si alti datatori cu presupusul, pentru ca, din punctul meu de vedere, autoritatile publice nu sunt cele reprezentate de purtatorii de cuvant, de
consilierii matusalemici sau de alte persoane cu rol de observatori avizati sau neavizati", a spus Serban Nicolae, citat de Agerpres.
Domnul Nicolae are tot dreptul sa propuna si sa voteze ce schimbari vrea. Electoratul l-a urcat pe caii mari din seile carora arunca acum lasoul de jigniri pentru a prinde tapi ispasitori.
Parlamentul unui stat, fie el republica sau monarhie constitutionala, este suveran. Numai ca, in tarile certate cu instruirea si educatia, oamenii nu voteaza competente, somitati, ci simpatii, aparente, suprafete, pojghite sub care se casca hauri.
Da’ nici partidele nu-si umplu listele cu lumini, caci oameni de acest fel nu se gudura, nu tamaiaza, nu au antrenament la datul din coate si nici nu pupa varfuri de pantofi. S’atunci, se mai mira partide, senatori si deputati ca, in clasamentele increderii, Parlamentul Romaniei ocupa loc codas.
Unul dintre matusalemicii consilieri de la BNR are 83 de ani. Pe cati dintre mult mai tinerii parlamentari i-ati auzit exprimandu-se corect, coerent si argumentat precum el? Cati dintre nematusalemici inteleg ce spun ei insisi, daramite ce le explica altii? Cati pricep ce implicatii au legile pe care le voteaza?
Pe doamna Dancila o ajuta cu ceva ca este cu 27 de ani mai tanara decat matusalemicul consilier si cu 14 sub anul nasterii matusalemicului guvernator?
In afara de asta, pe cati dintre "batranii" de la BNR i-ati auzit ridicand tonul sau angajandu-se in eterne balacareli balcanice?
A iesit vreodata la iveala de pe sub tinutele lor, de cele mai multe ori impecabile, mai mult de o manseta de ciorap? Pe cati i-ati auzit laudandu-se, ridicandu-si statui?
Majoritatea romanilor sustin ca vor schimbarea clasei politice, vor sa voteze oameni de calitate, morali, inteligenti, calmi, civilizati, culti.
Insa, ce anume i-ar incuraja pe astfel de oameni sa candideze? Poate... tentatia de a prezida ei comisiile parlamentare pentru economie si finante banci...
Dar, in fericitul caz in care ar candida pentru Parlamentul Romaniei, cine sa-i voteze daca nu-si rup rarunchii suspinand de grija poporului si daca nu se inlacrimeaza la comanda liderului de partid?
In fine, cine voteaza, in tara asta, pe liste sau uninominal, pe X sau pe Y pentru ca are argumente si CV credibil, dublat de fapte, de experienta, nu de invective la adresa detestatilor politici ai zilei?
Poate ca daca matusalemicii de la BNR ar ajunge in Parlament impreuna cu o generatie de politicieni, nealterata de metehnele dambovitene, combinatia de experienta si mai tineresti intentii bune ar putea fi salvarea Romaniei.
Citeste si:
Mai este America singura super-putere militara?
Desigur, nici matusalemicii nu sunt rupti din Soare, dar, fata de cine a ajuns sa ne conduca si sa ne reprezinte este o diferenta ca de la astrul zilei, la un bec de lanterna.
Foto: pexels.com