Prin prezentarea la alegeri, ne castigam dreptul moral de a iesi mai tarziu in strada
alegeri parlamentare
Urnele sunt deschise astazi pentru ca romanii sa isi aleaga senatorii si deptuatii care ii vor reprezenta, in urmatorii patru ani in Parlament. Miza alegerilor e uriasa, in contextul in care, pe fondul pandemiei de coronavirus, urmeaza niste ani plini de provocari pentru Romania, care are nevoie de coeziune intre Legislativ si Executiv, pentru a exista coerenta legislativa in multele proiecte de avengura pe care tara noastra trebuie sa le implementeze, pentru a depasi cu bine pierderile provocate de pandemie si pentru a face un salt esential in dezvoltare.
Astazi ne alegem demnitarii, oamenii care vor fi pusi in scaune confortabile, pe bani frumosi, sa lucreze in interesul nostru, sa ne asigure cadrul legislativ in care sa ne desfasuram activitatea profesionala si viata personala astfel incat sa putem evolua.
Romanii care se prezinta astazi la vot castiga dreptul de a iesi in strada. Ultimii ani au fost zguduiti de proteste masive de strada, sute de mii de romani exprimandu-si nemultumirea legata de bazaconiile facute de alesii neamului, de tentativele lor de a submina justitia, de a o controla si ingenunchea, de derapajele lor de natura penala si de sfidarea cu care ne trateaza, odata ce sunt vazuti pusi in functii.
Insa dreptul la protest nu apartine oriciui. Cine nu isi exercita dreptul la vot, cine nu isi exprima optiunea electorala atunci cand are ocazia, nu are dreptul moral sa se revolte mai tarziu, indiferent de cat de grava ar deveni situatia. Pentru ca nu in strada se ''joaca'' meciul democratiei, nu in strada ne alegem oamenii care sa lucreze pentru noi, nu in strada ne decidem viitorul. Vocea strazii, desi importanta, trebuie sa rasune in cabinele de votare, nu in Piata Victoriei.
Vocea strazii trebuie sa invete ca e mai usor sa previi, prin vot, decat sa tratezi, prin protest.