Schimbarile climatice ne pot afecta direct portofelul si viata: analiza care nu te va mai lasa indiferent acestui fenomen
schimbari climaticegaze cu efect de serapoluareonu
In ultimii ani, asistam cu totii la o schimbare climatica radicala in anumite regiuni ale Globului. Din acest motiv, guvernele lumii si-au asumat obiective climatice urgente pentru atingerea carora trebuie sa depundem toti un efort sustinut. Insa nu toata lumea e interesata de problema schimbarilor climatice.
Sintagma "schimbare climatica" suna a fi din alta lume si pare, la o prima vedere, ca tine de agenda cercetatorilor, oamenilor de stiinta si politicienilor, in niciun caz nu e treaba noastra.
Ei bine, s-ar putea sa ne schimbam parerea atunci cand vom afla ca schimbarile climatice ne pot afecta viata sub toate aspectele ei, in cele mai neplacute moduri posibile.
Cum?
De exemplu, schimbarile climatice pot avea un impact negativ direct asupra finantelor dvs. Nu numai ca va poate afecta facturile la utilitati, pretul asigurarilor, al alimentelor, dar daca sunteti lovit de un eveniment precum un
incendiu sau un uragan, va puteti pierde casa, venitul sau ambele.
“Americanii din toata tara au vazut in mod direct cum evenimentele meteorologice extreme, care au crescut din cauza schimbarilor climatice, isi pot afecta bunastarea financiara", a declarat subsecretarul trezoreriei, Nellie Liang.
"Dincolo de evenimente precum furtuni si incendii, ne asteptam ca schimbarile climatice sa aiba impact asupra asigurarilor, creditelor si economiilor gospodariilor", a adaugat Liang.
Desi oficialul se refera la cetatenii americani, schimbarile climatice se manifesta in intreaga lume si nimeni nu are unde "sa se ascunda" de ele. Prin urmare, efectele financiare pe care le are in SUA le poate avea si la noi, fara nicio problema.
Daca nu luam masuri, consecintele vor fi catastrofale pentru omenire
Organizatia Natiunilor Unite a emis recent un avertisment dur cu privire la impactul schimbarilor climatice. Este vorba despre raportul anual "United in Science 2021", in cadrul caruia, mai multe agentii ONU si oameni de stiinta sustin ca limitarea incalzirii globale la pragul de 1,5 grade Celsius este imposibila fara o reducere imediata si masiva a emisiilor de gaze cu efect de sera.
"Anul acesta, emisiile de combustibili fosili au revenit, concentratiile de gaze cu efect de sera continua sa creasca, iar evenimentele meteorologice severe cauzate de activitatea umana au afectat sanatatea, vietile si mijloacele de trai ale tuturor continentelor", a transmis secretarul general al ONU, Antonio Guterres.