Romania, de pe locul 5, pe locul 37 mondial la viteza internetului
internetonlineviteza internetsecuritate cibernetica
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, Romania ocupa locul 37 in ierarhia vitezei la internet, pe plan mondial. Surprinzator este ca, in anii trecuti, tara noastra ocupa locuri fruntase in diferite studii de specialitate. In 2017, spre exemplu, Romania ocupa locul al 17-lea, dar a ocupat si pozitia a cincea, in 2018.
Studiul a analizat viteza de internet in 207 tari si teritorii, intre 8 mai 2018 si 8 mai 2019. Cercetatorii au analizat cat dureaza descarcarea unui film HD, de dimensiuni de 5 GB. Cea mai mica durata de descarcare a fost inregistrata in Taiwan, 8 minute si 2 secunde, iar cel mai mult dureaza in Yemen, respectiv 30 de ore.
Topul tarilor si regiunilor cu cea mai mare viteza la internet, la nivel mondial, confom studiului britanicilor: Taiwan, Singapore, Jersey, Suedia, Danemarca, Japonia, Luxemburg.
Ultimele tari si regiuni, care au vitezele cele mai mici la internet: Yemen, Republica Democratica Timorul de Est, Guineea Ecuatoriala, Mauritania si Turkmenistan.
Citeste si:
Rezultate Bac 2019: Notele au fost publicate pe edu.ro. Vezi aici notele pe judete
Intr-o Romania in care infrastructura este la pamant, indiferent despre ce fel de infrastructura vorbim, era imposibil sa avem a cincea cea mai mare viteza la internet din lume.
Costul mediu pentru o conexiune la Internet in Romania este de 14,42 de dolari, adica undeva la 60 de lei. Si e printre cele mai ieftine tarife din lume, o spune un studiu facut de un serviciu britanic specializat in studierea pietei de broadband, realizat anul trecut. Romania se plaseaza astfel pe locul 10.
Pe primul loc se afla Ucraina cu un pret mediu de doar 5 dolari pe luna, putin peste 20 de lei. Urmeaza Sri Lanka, Iran si Rusia, toate cu preturi de sub 10 dolari pe luna.
Peste 10.000 de orase si sate din Romania vor avea WiFi gratuit printr-un program al Uniunii Europene. Pana in 2020, UE va chetuia 120 de milioane din buget pentru cumpararea echipamentelor necesare. Programul vizeaza toate statele membre.
Citeste si:
Razvan Cuc: Veti vedea o schimbare majora la Tarom, inclusiv o restructurare masiva