Modelul lui de business este: Mergi acolo unde bancile nu se avanta - agricultura din tarile sarace
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Modelul lui de business este: Mergi acolo unde bancile nu se avanta - agricultura din tarile sarace
Compania Root Capital face bani acolo unde investitorii de calibru se tem sa se aventureze: ajuta micii fermieri din statele aflate in curs de dezvoltare. Principiul este "putini bani, schimbari mari".
Asa s-a gandit William Foote (foto - alaturata), atunci cand a decis sa renunte la facultatea pe care o urma in cadrul Universitatii Harvard si sa infiinteze Root Capital, "un fond de investitii social". Compania imprumuta cu sume mici de bani fermieri saraci din statele aflate in curs de dezvoltare, scrie FastCompany.com.
Incepand cu anul 2000, Root Capital a imprumutat, la zeci de mii de familii si firme din America Latina si Africa, 300 milioane de dolari, la o dobanda medie, in ultimii 10 ani, de doar 2,5%. Iar afacerea a mers. Investitorii nu au pierdut nici macar un cent.
Potrivit lui Foote, exista in lume 3 miliarde de oameni care locuiesc in zone rurale si nu au acces la finantare. Marea majoritate a acestor oameni traiesc cu mai putin de 2 dolari pe zi.
Domeniile in care Root Capital investeste cu predilectie sunt plantatiile, recoltarea de fructe salbatice, crescatoriile de peste, pescuitul si ecoturismul.
Castigurile Root Capital nu se pot compara cu cele ale unui fond de investitii care plaseaza bani pe piete financiare si in proiecte de infrastructura din statele dezvoltate. Insa Foote nu si-a propus niciodata sa intoarca banii cu lopata, ci sa imbine afacerile cu filantropia.
Banca Mondiala a recunoscut recent ca, in reducerea saraciei in statele din lumea a treia, sunt mai eficiente actiunile din zonele rurale, care ii tintesc direct pe oameni, si nu marile proiecte de infrastructura (hidrocentrale, poduri, drumuri), in care organizatia internationala a investit masiv.
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special "E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"