Mediul online nu e atat de sigur pe cat ne imaginam: una din trei persoane e agresata pe internet. Motivele sunt halucinante
hartuire online
Una din trei persoane a fost agresata pe retelele de socializare, iar cauzele hartuirii online pentru 29% dintre victime au fost postarile despre hobby-urile si interesele proprii, releva un studiu Unlock Research, realizat pentru ING Bank Romania. Cercetarea arata ca romanilor le place sa posteze despre hobby-urile si interesele proprii (48%), dar criticile si comentariile negative ii fac pe un sfert din ei sa ezite cand posteaza pe retelele sociale.
Comentariile negative sunt o problema grava pe retelele sociale
“Din pacate, comentariile negative sunt o problema grava pe retelele sociale. O problema care ii impiedica pe oameni sa vorbeasca despre pasiunile lor si sa fie cu adevarat ei insisi in mediul online. ING ii incurajeaza sa isi urmeze pasiunile, iar pentru ca suntem la final de an si e perioada in care ne uitam la 2022 cu speranta si incredere, rezolutia ING pentru 2022 este #unfollowhate. Campania pe care o lansam isi propune sa transmita un mesaj puternic si clar: fii tu, lumea are nevoie de tine si de talentul tau. Noi, cei de la ING, te sustinem”, spune Silvia Mihailescu, Director Marketing, Comunicare si CSR ING Bank Romania.
Pe masura ce oamenii petrec din ce in ce mai mult timp pe retelele sociale, hartuirea cibernetica devine deja un eveniment comun in viata de zi cu zi. 43% dintre intervievati spun ca li se intampla frecvent cunoscutilor lor sa primeasca comentarii negative online.
Cercetarea a aratat ca 86% dintre respondenti recunosc agresiunea online pe care o vad pe retelele sociale si definesc comentariile ca fiind cu ura, insulte, glumite jignitoare sau critici. 69% considera ca acestea reprezinta o problema in zilele noastre in societate.