De ce unii romani reusesc sa se imbogateasca, iar cei mai multi nu scapa de saracie toata viata
averebogatiesaracie
A fi sau a nu fi bogat - aceasta e intrebarea. Averile mari reprezinta, cel mai adesea, un vis pe care putini oameni reusesc sa si-l materializeze de-a lungul vietii. De ce oare?
De ce avem cativa oameni bogati si majoritatea duc o viata anosta, lipsita de vreo realizare mareata si departe de a atinge vreun obiectiv financiar indraznet?
Ce au in plus oamenii care reusesc sa stranga averi impresionante, in fata celor ce isi duc existenta de la o zi la alta?
Ei bine, iata un subiect capabil sa genereze ample dezbateri, cu aproape infinite argumente pentru ambele situatii, insa vom incerca sa punctam cateva aspecte esentiale in randurile de mai jos.
Ce au in plus oamenii bogati, fata de cei care nu reusesc sa iasa din saracie
Iata, punctual, ce i-ar putea defini cel mai bine pe oamenii care reusesc sa se imbogateasca si care sunt motivele pentru care putini ajung in viata sa invarta banii cu lopata:
In primul rand, vorbim despre nivelul de educatie. Adesea, oamenii care reusesc sa isi indeplineasca ambitioase teluri financiare au primit o educatie aleasa acasa si au fost instruiti in scoli, care le-au antrenat inteligenta. Desigur ca exista si exceptii, insa in general, un om de afaceri respectabil, o persoana care a inventat ceva ce i-a adus profit, se incadreaza in acest tipar al omului scolit, educat, rasat.
In al doilea rand, avem in vedere, de obicei, un spirit indraznet, explorator, inovator, dornic sa isi depaseasca conditia, avid de cunoastere, vizator. Cam aceste aspecte ii caracterizeaza pe cei ce reusesc sa se ridice deasupra celorlalti in plan financiar.
In al treilea rand, poate fi si oportunitatea, pus si simplu. Uneori, factorii externi, precum politica economica, schimbarile in piata muncii sau alti factori macroeconomici pot influenta in mod semnificativ sansele unei persoane de a obtine
succes financiar. Unele persoane pot avea mai multe obstacole de depasit din cauza discriminarii, lipsei de resurse sau altor factori structurale care le pot limita sansele de a prospera.
In cele din urma, oamenii ce reusesc sa se imbogateasca prin forte proprii stiu sa-si asume riscuri. Sunt oameni care ies din zona de confort, oameni care au cunoscut esecul, iar acest lucru nu i-a oprit din drumul lor spre reusita. Daca nu risti, nu castigi!
Foto: unsplash.com