“Drumul catre succes este pavat cu 10.000 de incercari nereusite” - o expresie pe care o auzim des, dar careia nu ii acordam importanta cuvenita. Povestile de succes ale unora dintre cele mai mari personalitati ne demonstreaza insa ca acesta este purul adevar, pentru indeplinirea viselor fiind nevoie de multa ambitie si dorinta. Va prezentam in randurile urmatoare vietile a cinci personaje de succes care nu mai au nevoie de niciun fel de prezentare, vieti care s-au transformat in timp in adevarate povesti motivationale.
Desi este fara doar si poate unul dintre cei mai mari pictori ai tuturor timpurilor, Vincent van Gogh a dus o viata grea si plina de suferinta. Viata sa a fost dominata de mai multe caderi psihice, de saracie si de probleme in dragoste. Desi isi dorea sa devina pastor, van Gogh si-a gasit in cele din urma fericirea in pictura, cariera lui fiind insa extrem de scurta, de numai zece ani. In cei zece ani de activitate a creat insa peste 2.000 de lucrari de arta. Desi in ziua de astazi unele tablouri semnate de van Gogh valoreaza zeci de milioane de euro, zvonurile spun ca artistul nu a reusit sa vanda pe parcursul vietii decat un singur tablou. Macinat de problemele avute, van Gogh s-a sinucis la varsta de 37 de ani.
Walt Disney este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare in ziua de astazi, fiind creatorul celebrului personaj de desene animate Mickey Mouse. Viata lui Walt Disney nu a fost insa una lipsita de grija, traind in saracie intr-o familie numeroasa. In copilarie, Walt a fost nevoit sa vanda ziare pentru a isi ajuta familia. La 19 ani, Walt Disney isi indeplineste visul si isi infiinteaza o companie de animatie. Compania nu are prea succes insa, aceasta intrand in faliment in cele din urma. Disney deschide apoi un studio de animatie chiar in garajul casei sale, lucrand cinci ani fara niciun profit. Dupa mai multe incercari nereusite ia nastere personajul Mickey Mouse, cel mai cunoscut caracter din intreaga familie Disney. Pe parcursul vietii, Disney a castigat 22 de premii Oscar.
Cunoscut drept unul dintre cei mai mari si mai respectati presedinti ai Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln s-a confruntat de-a lungul vietii si cu numeroase esecuri. Nascut si crescut in saracie, Lincoln nu a avut prea mult succes nici in afaceri, falimentand in cele din urma doua companii. Nici viata politica a lui Abraham Lincoln nu a fost prea usoara, acesta pierzand de-a lungul anilor opt randuri de alegeri. Lincoln nu s-a dat batut insa niciodata, iar in 1860 a fost ales ca presedinte al Statelor Unite, functie din care a schimbat fata Americii.
Fiind considerat cel mai influent om de stiinta al secolului al XX-lea, Albert Einstein a pus bazele teoriei generale a relativitatii si a avut de-a lungul vietii mai multe descoperiri marcante pentru lumea stiintifica. Viata lui Einstein a fost insa marcata de multe suisuri si coborasuri, in special in ceea ce priveste studiile sale. Fiind extrem de bun la matematica si la fizica, Einstein a fost descris ca fiind mediocru la toate celelalte materii pe care le studia in scoala. Nemultumit fiind de atitudinea autoritara a profesorilor, Einstein renunta la studii la varsta de 16 ani. Este admis in cele din urma la Scoala de Politehnica din Zurich, pe care o termina in 1901.
Privit drept un model de succes de toti cei care isi doresc o cariera in lumea afacerilor, Steve Jobs s-a confruntat de-a lungul vietii si cu numeroase probleme. Copil nelegitim al cuplului format din Joanne Schieble si Abdulfattah Jandali, micutul Steve a fost adoptat de Paul si Clara Jobs. In privinta studiilor, Steve Jobs a fost admis la colegiul din Portland, acolo unde a stat insa numai un trimestru dupa ce nu a reusit sa tina pasul cu standardele rigide ale scolii.
Nici pe plan profesional nu a fost totul roz pentru Jobs, acesta fiind dat afara din proiectul Lisa, numit asa dupa numele fiicei sale, din cauza problemelor sale de temperament. Incercand sa se razbune, Jobs lanseaza proiectul MacIntosh, proiect ce a avut un succes incredibil in scurt timp. In 1985, Jobs ramane fara nicio functie manageriala in cadrul Apple. In acelasi an, Jobs anunta lansarea NeXT, companie cumparata de Apple in 1996 pentru 400 de milioane de dolari. Un an mai tarziu, Steve Jobs devenea noul CEO al Apple.
Citeste si: Cum si-au facut averile cinci dintre cei mai cunoscuti oameni din lume
Ultimele NOUTATI
Poate un salariat sa schimbe in instanta rezultatul evaluarii facute de angajator?
Doi giganti mondiali fac angajari masive in Romania, pe salarii mari!
In mod surprinzator, dobanzile la banci scad. Bucurie mare, dar nu pentru creditele noi!
Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?
Partenerii nostri
Cum compensam munca prestata in ziua de sambata? Specialistii explica
Tichete cadou oferite angajatilor cu ocazia Craciunului. Regim fiscal
Concediere individuala vs concediere colectiva - procedura pas cu pas, explicata de specialisti
Prelungirea duratei de amortizare: Care este tratamentul contabil si fiscal?
Ajustare TVA in cazul minusurilor de inventar: Cum se inregistreaza in contabilitate
Proiect ANAF: Bolt, Uber si BlackCab vor trebui sa depuna lunar Formularul 39X
Te-ar putea interesa si