Coronavirus China - Arma biologica: Se doreste depopularea planetei?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Coronavirus China - Arma biologica: Se doreste depopularea planetei?
Coronavirus China - Arma biologica: Se doreste depopularea planetei?
de Magda Florea la 23 Feb. 2020 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
coronavirus chinaschimbari climaticealimentealimentatie sanatoasahranaindustriedigitalizaredepopulareterrachinapoluaredemografieteoria conspiratiei

Coronavirusul din China a ingrozit intreaga planeta. Toate statele lumii sunt in alerta, zborurile in anumite zone au fost anulate, autoritatile au instalat filtre in aeroporturi, Organizatia Mondiala a Sanatatii se pregateste sa declanseze planul de "Urgenta Mondiala", iar peste 1.400 de persoane au fost deja infectate, cel putin 41 de oameni pierzandu-si viata. Virusul ucigas a ajuns si in Europa, iar omenirea tremura la gandul ca o pandemie ar putea izbucni oricand. O intrebare, insa, ar trebui sa ne punem cu totii: Se doreste depopularea intentionata a Terrei?

Cu totii am vazut cel putin un film al carui scenariu arata exact asa: Un virus mortal se raspandeste rapid si usor, in intreaga lume, iar sute de mii de oameni ajung sa isi piarda viata. Scenariul seamana izbitor de mult cu realitatea pe care o traim in ultimele zile, insa pana unde putem merge cu similitudinile fata de cinematografie?

In majoritatea filmelor pe care le-am vazut eu, virusul era, fie scapat din greseala din laboratoarele de cercetare, fie raspandit in mod intentionat, cu mai diverse scopuri, cum ar fi depopularea planetei sau testele medicale. In acest scenariu, al raspandirii intentionate, o anumita parte a societatii, care dirijeaza pandemia, detine si antidotul.

Oficial, coronavirusul aparut pentru prima data in regiunea Wuhan din China, ar avea ca provenienta carnea de sarpe. Asiaticii obisnuiesc sa consume acest aliment, iar, conform unei echipe de cercetatori chinezi, carnea de sarpe este posibila sursa a noului coronavirus 2019-nCoV.


Totusi, este extrem de tentant sa ne creionam un scenariu bazat pe intentia depopularii planetei, daca luam in considerare contextul in care izbucneste acest virus care poate provoca o forma letala de pneumonie. Sa o numim "teorie a conspiratiei", insa merita atentia noastra, cel putin la categoria "fapt divers".

De ce s-ar dori depopularea planetei?

Raspunsul poate fi rezumat simplu la: "suntem prea multi pentru resursele Pamantului". Populatia actuala a globului este de zece ori mai mare decat era acum 400 de ani. In prezent, aproximativ 8 miliarde de oameni traiesc pe Pamant.

Numarul oamenilor va depasi 10 miliarde pana in 2050



Potrivit estimarilor specialistilor, evolutia demografica din urmatorii 30 de ani, va duce acest numar la 10 miliarde, unii cercetatori estimand chiar dublul. Potrivit unui studiu al Natiunilor Unite, numarul ar putea ajunge la 9,7 miliarde pana in 2050 si la 11 miliarde la sfarsitul acestui secol.
 
In anumite zone ale Terrei, populatia va creste. In Europa, in schimb, ne vom depopula. Vestea buna este ca in zonele in care creste populatia, chiar se dubleaza, amprenta de CO2 este redusa, deci nici impactul asupra mediului nu va fi semnificativ. Vestea rea este ca in fix aceste zone, foametea este o mare problema chiar si in prezent. 
 
De pe continentul african va proveni un sfert din populatia lumii in 2050. Un numar de 2,435 miliarde de persoane vor trai in Africa in 2050, mai mult decat dublu fata de numarul lor din 2013, si anume 1,1 miliarde de oameni.
 
Cu o rata a fertilitatii de 1,6 copii la o femeie, Europa este singurul continent care experimenteaza un declin al populatiei, care va scadea de la 740 de milioane de persoane in 2013 la 726 de milioane in 2050. Si americanii vor fi mai multi. Numarul acestora va creste la 1,228 miliarde in 2050, in timp ce populatia din Asia va creste de la 4,305 miliarde locuitori in prezent la 5,284 miliarde in 2050, potrivit unui raport bienal al Institutului Francez de Studii Demografice (INED). 

Iata ca studiile arata ca in 2050 planeta va gazdui un numar extrem de mare de oameni, lucru care ne face sa ne intrebam daca Pamantul ne va mai putea hrani atunci cand ne vom inmulti atat de mult.

"Ne poate hrani Pamantul pe toti?"


"Problema nu este strict legata de numarul de locuitori, ci de numarul de consumatori ce obiceiurile lor de consum. Lumea este suficienta pentru nevoilor tuturor, dar nu si pentru lacomia unora", explica David Satterthwaite, expert in cadrul Institului International pentru Mediu si Dezvoltare din Londra. 

Un studiu publicat de Universitatea din Stockholm afirma ca hranirea a 10 miliarde de oameni pana in 2050, in limitele resurselor pe care le are planeta Pamant, este posibila, NUMAI daca oamenii isi schimba radical stilul de alimentatie, dar si modul de a produce si vinde mancarea. Numai pentru construirea caselor, va fi nevoie de atat de mult lemn, incat padurile din Indonezia, Myanmar, estul Rusiei si Papua Noua Guinee vor disparea in urmatoarele decenii. Practic, viata, chiar daca ar putea fi intretinuta la nivel alimentar, ar fi una de slaba calitate, intrucat aerul ar fi foarte poluat.

Oamenii trebuie sa isi schimbe radical stilul de viata

 
Oamenii trebuie sa reduca drastic poluarea, sa diminueze efectele incalzirii globale, sa evite dispartia unor specii de animale, insecte si plante, sa faca agricultura in mod responsabil, fara sa distruga terenurile, sa aiba grija la extractia resurselor de apa dulce si poluarea ecosistemelor prin excesul de ingrasaminte, sa imbunatateasca practicile si tehnologiilor agricole, sa puna accent pe orientarea industriilor si a populatiei catre utilizarea energiilor verzi, regenerabile.

De asemenea, reducerea la jumatate a pierderilor de alimente si a deseurilor este necesara pentru mentinerea sistemului alimentar in limitele de supravietuire. Reducerea la jumatate a pierderilor si a deseurilor alimentare ar putea, daca va fi realizata la nivel global, sa reduca impactul asupra mediului cu pana la 16%. 
 
"Nici o solutie unica nu este suficienta pentru a evita depasirea resurselor.  Dar cercetarile noastre arata ca este posibil ca populatia in crestere sa fie hranita in mod durabil, daca solutiile vor fi implementate impreuna. 
 
Fara actiuni concrete si sincronizate, impactul asupra mediului al sistemului alimentar ar putea creste cu 50-90% pana in 2050, dupa cum am constatat deja, ca urmare a cresterii populatiei si a cresterii dietelor bogate in grasimi, zaharuri si carne. In acest caz, toate resursele planetei legate de productia de alimente ar fi depasite, unele dintre ele chiar de doua ori mai mult.", avertizeaza cel care a condus studiul, Dr. Marco Springmann, coordonator al Programului pentru viitorul alimentar de la Oxford Martin si seful Departamentul de Sanatate a Populatiei, Nuffield, Oxford.

Cresterea populatiei pana la 10-11 miliarde de locuitori ar insemna inmultirea cu 30% a masinilor. Acest lucru inseamna ca, in 2050, vom consuma pentru a ne deplasa 98 milioane de barili de petrol pe zi, in timp ce astazi producem in medie, numai 85 milioane de barili de petrol pe zi. 

China insasi este mult prea populata. Sa luam in considerare faptul ca virusul a izbucnit in China. Republica Populara Chineza inseamna "acasa" pentru nu mai putin de 1,386 miliarde de oameni. Procurarea hranei este deja o provocare pentru chinezi, iar autoritatile locale incearca deja, prin diverse masuri, cum ar fi stimulentele financiare, sa reduca rata natalitatii.

Biolog: Avem nevoie de inca patru planete Pamant


Biologul american Joel Cohen de la Universitatea Rockefeller, sustine in cartea sa pe acest subiect, ca este nevoie de 900 tone de apa pentru a creste o tona de grau. Pentru a supravietui, omenirea are nevoie de foarte mult teren pentru a produce alimente, imbracaminte, medicamente, materiale de constructie, aer si apa curate suficiente pentru toti locuitorii. Conform calculelor sale, in medie, este nevoie de 2,1 hectare de pamant cu apa pentru a-i furniza toate cele necesare unui singur om. Daca acest om traieste la standardele din SUA, are nevoie de zece hectare, iar acest lucru inseamna ca, pentru ca toti oamenii sa aiba o viata similara cu cea a americanilor, avem nevoie de inca patru planete Pamant, scrie "The Guardian”. 

Digitalizarea si fenomenul oamenilor "inutili"


O alta posibila cauza care ar putea sustine scenariul depopularii intentionate este digitalizarea. Odata cu aparitia monedelor digitale, trecerea la o economie digitalizata, precum si tehnologizarea in masa a institutiilor si introducerea tehnologiei si roboticii in vietile oamenilor, atat prin preluarea multor activitati sociale, cat si industriale, vor crea asa-zisul fenomen al "oamenilor inutili".

Oameni care, in mare masura, e posibil sa nu se poata readapta la piata muncii, care va deveni destul de limitata pentru cei fara competente sau pregatire deosebita, fiindca munca bruta va fi efectuata de masinarii si joburile pentru care se va cauta forta de munca umana vor fi cele intelectuale, care solicita creatia, care nu se bazeaza pe automatism, pe forta fizica.

Desi Guvernele lumii au elaborat si desfasoara diverse programe care sa incurajeze comportamentele eco-friendly, atat la nivel individual, cat si industrial, desi se cauta in permanenta noi surse de energie, iar liderii lumii isi dau mana in tratate care sa imbunatateasca calitatea vietii pe Pamant si durabilitatea ei, un scenariu in care un virus ucigas "inlatura" o buna parte a "problemei" pare destul de confortabil, aduce rezultate rapide si, mai ales, are zero costuri.

Desigur, vorbim despre o teorie a conspiratiei care, cel mai probabil, nu isi are aplicabilitatea in realitate, insa suntem liberi sa ne punem intrebari, mai ales cand exista reale motive care sa ne alimenteze suspiciunile.

Citeste si: Adevarul despre pericolul de infectare cu coronavirus prin coletele trimise din China



 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Sfaturile unui expert financiar pentru familiile din Romania: nu va bazati pe un singur venit care va intra in casa, e o mare greseala!
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturile unui expert financiar pentru familiile din Romania: nu va bazati pe un singur venit care va intra in casa, e o mare greseala!

today21 Nov. 2024
Cum sa platesti facturi mai mici la caldura in iarna lui 2024, daca ai centrala termica pe gaz: trucul instalatorilor
Casa si gradina

Cum sa platesti facturi mai mici la caldura in iarna lui 2024, daca ai centrala termica pe gaz: trucul instalatorilor

today21 Nov. 2024
Noi reglementari: cum se colecteaza medicamente expirate
Life Style

Noi reglementari: cum se colecteaza medicamente expirate

today21 Nov. 2024
ZONE ECONOMICE SPECIALE IN INDIA: CATALIZATORI PENTRU CRESTEREA ECONOMICA SI COMPETITIVITATEA GLOBALA
Business

ZONE ECONOMICE SPECIALE IN INDIA: CATALIZATORI PENTRU CRESTEREA ECONOMICA SI COMPETITIVITATEA GLOBALA

today21 Nov. 2024
Cutremur pe piata imobiliara din cel mai bogat oras al tarii. Apartamentele devin mai scumpe si mai greu de gasit!
Imobiliare

Cutremur pe piata imobiliara din cel mai bogat oras al tarii. Apartamentele devin mai scumpe si mai greu de gasit!

today21 Nov. 2024
In depozite bancare - acolo isi duc romanii economiile pe care reusesc sa le faca. Prezenta pe piata de capital, redusa
Financiar-Bancar

In depozite bancare - acolo isi duc romanii economiile pe care reusesc sa le faca. Prezenta pe piata de capital, redusa

today21 Nov. 2024
Obligatii noi pentru contribuabilii mici: depunerea Declaratiei D406 SAF-T devine obligatorie din 1 ianuarie 2025
Economie

Obligatii noi pentru contribuabilii mici: depunerea Declaratiei D406 SAF-T devine obligatorie din 1 ianuarie 2025

today21 Nov. 2024
Romania se intoarce in anii '90? Statul scuteste crypto de impozite, dar ar planui cresteri de impozite pe munca si TVA
Ultimele stiri economice

Romania se intoarce in anii '90? Statul scuteste crypto de impozite, dar ar planui cresteri de impozite pe munca si TVA

today21 Nov. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Noi reglementari: cum se colecteaza medicamente expirate
Life Style

Noi reglementari: cum se colecteaza medicamente expirate

today21 Nov. 2024
ZONE ECONOMICE SPECIALE IN INDIA: CATALIZATORI PENTRU CRESTEREA ECONOMICA SI COMPETITIVITATEA GLOBALA
Business

ZONE ECONOMICE SPECIALE IN INDIA: CATALIZATORI PENTRU CRESTEREA ECONOMICA SI COMPETITIVITATEA GLOBALA

today21 Nov. 2024
Cutremur pe piata imobiliara din cel mai bogat oras al tarii. Apartamentele devin mai scumpe si mai greu de gasit!
Imobiliare

Cutremur pe piata imobiliara din cel mai bogat oras al tarii. Apartamentele devin mai scumpe si mai greu de gasit!

today21 Nov. 2024
In depozite bancare - acolo isi duc romanii economiile pe care reusesc sa le faca. Prezenta pe piata de capital, redusa
Financiar-Bancar

In depozite bancare - acolo isi duc romanii economiile pe care reusesc sa le faca. Prezenta pe piata de capital, redusa

today21 Nov. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x