Bucurestiul, in top 3 orase europene cu trafic sufocant
infrastructura rutierainfrastructura digitalatraficbucuresti
Bucurestiul se situeaza pe locul al treilea intr-un clasament care masoara aglomeratia traficului rutier in 403 de orase din 56 de tari. Analiza este realizata de producatorul olandez de sisteme de navigatie TomTom.
Traficul din Capitala este sufocant, mai ales la orele de varf. Traseele care, in mod normal, ar dura 20 minute, se fac intr-o ora sau chiar mai mult, in functie de ora la care se circula. Bucurestenii sunt extrem de nemultumiti si de faptul ca nu au suficient de multe locuri de parcare, dar si din cauza poluarii care da mari batai de cap locuitorilor din Capitala.
Bucurestenii pierd cu 48% mai mult timp in trafic, decat daca infrastructura rutiera ar oferi conditii optime de circulatie.
Trafic mai aglomerat ca in Bucuresti gasim doar la Moscova si Istanbul, aceste doua orase fiind pe primul, respectiv al doilea loc in clasament, dupa care urmeaza Bucurestiul, Sankt Petersburg si Kiev.
Nici la nivel mondial nu stam mai bine. Bucurestiul ocupa locul 11 in topul oraselor cu cel mai aglomerat trafic.
Trafic mai aglomerat ca in Bucuresti gasim doar la Moscova si Istanbul, aceste doua orase fiind pe primul, respectiv al doilea loc in clasament, dupa care urmeaza Bucurestiul, Sankt Petersburg si Kiev.
Nici la nivel mondial nu stam mai bine. Bucurestiul ocupa locul 11 in topul oraselor cu cel mai aglomerat trafic. Cel mai aglomerat oras este Mumbai, la nivel global, unde timpul petrecut in trafic este cu 65% mai mare decat in conditii de trafic fluent, urmat de Bogota (Columbia).
Acest studiu poate fi corelat cu o analiza recenta a gradului de satisfactie al romanilor in privinta infrastructurii rutiere.
Conform acestei analize, 76% dintre romani spun ca sunt foarte nemultumiti sau destul de nemultumiti cu infrastructura rutiera din Romania, in timp ce, la nivel global, aproximativ o treime dintre respondenti se declara nesatisfacuti in legatura cu infrastructura tarii lor. De asemenea, 78% dintre conationalii nostri sunt de acord ca Romania nu intreprinde destul de multe actiuni pentru a acoperi nevoile legate de infrastructura rutiera.
Romanii spun ca principalale motive de insatisfactie fata de infrastructura rutiera din Romania sunt autostrazile (93%), drumurile locale (87%), sistemul de aparare impotriva inundatiilor (86%), reteaua feroviara (85%), reteaua de alimentare cu apa si cea de canalizare (74%).