Bloomberg: Strategia Marii Britanii impotriva COVID-19 este unica in lume. Guvernul urmareste imunizarea populatiei prin infectare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bloomberg: Strategia Marii Britanii impotriva COVID-19 este unica in lume. Guvernul urmareste imunizarea populatiei prin infectare
Bloomberg: Strategia Marii Britanii impotriva COVID-19 este unica in lume. Guvernul urmareste imunizarea populatiei prin infectare
de Magda Florea la 14 Mar. 2020
Urmareste-ne pe Google News
coronavirus chinacovid 19pandemiemarea britanieboris johnson

In toate cele 114 tari din lume afectate de raspandirea coronavirusului COVID-19, autoritatile au luat masuri represive, anuland evenimente, impunand restrictii de circulatie, sporind controalele la granita si modificand, totodata, programul de lucru cu publicul, atat din institutiile publice, cat si din cele private. In timp ce in majoritatea statelor strazile sunt pustii, iar oamenilor li se recomanda sa interactioneze cat mai putin, in Marea Britanie strategia este alta: imunizarea populatiei prin expunerea la infectare.

Intr-un articol intitulat "Boris Johnson’s U.K. Virus Strategy Needs People to Catch the Disease" ("Strategia anti-virus a lui Boris Johnson prevede ca lumea sa ia boala”), publicat de Bloomberg, se arata faptul ca autoritatile britanice actioneaza complet diferit de restul lumii in combaterea pandemiei COVID-19.
 
Chiar daca seful Executivului britanic nu a spus, cu Subiect si Predicat ca planul Marii Britanii este acela de a creste imunitatea populatiei, prin expunere la infectare, astfel incat numarul cazurilor de imbolnavire sa fie redus pe termen lung, aceasta teorie reiese din actiunile Guvernului condus de Boris Johnson, care nu a aplicat majoritatea masurilor de restrictie impuse in restul lumii in aceasta perioada.

Marea Britanie a ramas deschisa, desi Guvernul raporta la finalul acestei saptamani un numar de aproximativ 10.000 de persoane infectate. Chiar si cu aceasta cifra, autoritatile britanice nu au aplicat restrictiile severe impuse, spre exemplu de Italia. Britanicii le-au recomandat, totusi, celor cu simptome respiratorii sa se izoleze la domiciliu. De fapt, Guvernul UK a spus ca inchiderea in masa nu va opri focarul si ca expunerea unui segment mare al populatiei va ajuta la construirea imunitatii si la limitarea viitoarelor infectii.
 
Specialistii vorbesc despre o strategie total opusa de cea aplicata in restul lumii. Daca restul Europei, spre exemplu, militeaza pentru izolarea cetatenilor, astfel incat sa numarul de imbolnaviri pe termen scurt sa fie redus, si sa se castige astfel timp pentru comunitatea stiintifica de a dezvolta un vaccin sau un tratament, in Marea Britanie se joaca totul pe o carte. Cetatenii sunt expusi coronavirusului, pentru a se imuniza. Chiar daca, pe termen scurt, numarul cazurilor explodeaza, pe termen lung, oamenii devin imuni invingand virusul.

Astfel, daca teoria britanicilor e adevarata, la iarna, cand exista pericolul de recidiva, restul Europei s-ar putea confrunta cu un nou val de imbolnaviri, in timp ce britanicii ar fi deja imuni.

David Halpern, seful echipei de comportament de comportament al Guvernului si membru al comitetului care gestioneaza raspunsul la focar al U.K., a declarat ca planul este de a construi imunitatea comunitatii la un nivel care sa permita persoanelor cu cel mai mare risc sa fie protejate.

Scopul este ca populatia sa contracteze virusul in lunile de vara, inainte de instalarea iernii urmatoare, cand ar urma deja sa capete imunitate.
 
"Nu se poate opri in totalitate aceasta epidemie, astfel ca nu trebuie sa incerci sa o stopezi in totalitate. Ar fi oprita doar pana cand va aparea din nou, la sfarsitul anului, iar Serviciul britanic pentru Sanatate (NHS) este mai vulnerabil iarna si apar alte probleme”, afirma Patrick Vallance, consilier guvernamental britanic pe tema stiintifice.

Cazurile de coronavirus din Marea Britanie, mentinute timp de cateva saptamani in timp ce oficialii au urmarit contactele pacientilor cunoscuti, au crescut acum, ridicandu-se la aproape 800, vineri, de la mai putin de 600 cu zi inainte. Cu testarea limitata la pacientii din spital, Boris Johnson a declarat joi ca numarul adevarat de persoane infectate poate fi de pana la 10.000.
 
Presedintele Trump, citand numarul de cazuri in crestere, a declarat vineri ca are in vedere adaugarea Marii Britanii pe lista tarilor europene ai caror cetateni li se interzice zborul in Statele Unite.
 

Strategia Marii Britanii a impartit comunitatea stiintifica in mai multe tabere


Abordarea inedita a crizei sanitare in UK a atras si critici, dar si opinii care spun ca ar putea da rezultate ceea ce fac britanicii acum. Oamenii de stiinta au pareri diferite vizavi de strategia britanicilor de a raspunde provocarii COVID-19, insa un lucru e cert: din moment ce omenirea nu s-a mai confruntat cu acest virus, e greu sa ne pronuntam asupra corectitudinii sau incorectitudinii unor masuri, pana cand nu le vedem efectele.

"Nu exista nicio alta tara din lume care sa gestioneze epidemia in acelasi mod”, a declarat abordarea Marii Britanii, Francois Balloux, un epidemiolog de boli infectioase la University College London. Dar el a spus: "Nu este o decizie nebuna. Si s-ar putea sa dea rezultate ”.

"De asemenea, unii epidemiologi se tem ca inchiderea scolilor nu face decat sa indeparteze medicii si asistentele de prim rang de la munca lor si considera ca evenimentele mari sunt mai putin periculoase pentru raspandirea virusului decat adunarile mai intime la baruri sau la casele oamenilor", noteaza Mytimes ( Sursa: As Europe Shuts Down, Britain Takes a Different, and Contentious, Approach)
 
Sir Patrick Vallance, consilierul stiintific principal al Angliei, a declarat ca guvernul urmareste "sa construiasca un fel de imunitate la efective, astfel incat mai multi oameni sa fie imuni la aceasta boala si sa reducem transmiterea.”
 
"Imunitatea efectivelor, un termen folosit de obicei pentru a face referire la modul in care vaccinarile in masa pot opri raspandirea bolii si protejeaza persoanele care nu sunt imune, nu este vazut de multi oameni de stiinta ca un instrument care trebuie utilizat impotriva coronavirusului. Domnul Vallance a spus ca ar fi nevoie de aproximativ 60 la suta dintre britanici sa se infecteze, creand o imunitate suficienta in populatie incat o a doua crestere a cazurilor in iarna viitoare ar fi mai putin severa", noteaza Mytimes.

"Imunitatea efectivelor inseamna 70% din oameni sau cam atat au fost infectati”, a spus Martin Hibberd, profesor de boli infectioase la London School of Hygiene and Tropical Medicine. "In mintea mea, acesta nu este un obiectiv de dorit. Acesta este un fel de consecinta a strategiei".

Unii oameni de stiinta considera ca abordarea Guvernului UK nu are nimic de-a face cu stiinta si este o strategie psihologico-sociala, prin care Guvernul incearca sa amane izolarea cetatenilor cat mai mult posibil, pentru a evita ca, fix in momentul in care pandemia va fi la punctul maxim, acestia sa iasa din case, plictisiti de faptul ca au stat deja izolati de mult timp, fara activitati si fara interactiune umana.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a reactionat la strategia britanicilor: "Trebuie sa aveti o abordare ampla pentru a lupta. Faceti tot!"


Purtatoarea de cuvant a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Harris, a reactionat dur la strategia Marii Britanii de a expune populatia infectarii, cu scopul de a o imuniza:
 
"Nu cunoastem destule lucruri despre chimia acestui virus, populatia nu a fost expusa la el suficient de mult timp ca sa stim ce face in termeni de imunologie.  Fiecare virus functioneaza diferit in corpul nostru si stimuleaza un profil imunologic diferit. Putem emite teorii, dar in prezent ne confruntam cu o situatie in care trebuie sa urmarim actiunea", a declarat, vineri, Margaret Harris, pentru BBC Radio.
 
De asemenea, tot vineri, insusi directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a reiterat apelul catre statele europene, unde considera ca se localizeaza epicentrul pandemiei coronavirusului COVID-19.
 
"Mesajul nostru pentru tari continua sa fie: trebuie sa aveti o abordare ampla pentru a lupta. Nu doar testare. Nu doar urmarirea contactilor. Nu doar carantina. Nu doar distantare sociala. Faceti tot”.

Britanicii incep sa aplice masuri restrictive in societate


Totusi, in ultimele zile, autoritatile britanice si-au schimbat putin abordarea, impunand unele masuri menite sa aplatizeze curba imbolnavirilor pe termen scurt.

Premierul britanic Boris Johnson a decis amanarea cu un an a alegerilor locale si municipale din Anglia, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, a anuntat biroul premierului. De asemenea, si Premier League, liga de fotbal din cel mai inalt nivel din Anglia, a suspendat jocurile pana cel putin luna viitoare.

Totusi, pana in prezent, Guvernul Marii Britanii a rezistat altor masuri, cum ar fi inchiderea scolilor, restrictionarea adunarilor de masa, sau indepartarea oamenilor de restaurante sau baruri, masuri ce au fost deja adoptate in restul Europei, iarr acest lucru intareste teoria ca strategia Marii Britanii vizeaza imunizarea cetatenilor, nu evitarea imbolnavirilor.

Citeste si: Gripa Spaniola - Cea mai severa pandemie din ultimul secol: 100 de milioane de DECESE




 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor

today21 Dec. 2024
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Cultura generala

Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?

today21 Dec. 2024
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Reteta zilei

Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea

today21 Dec. 2024
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!

today21 Dec. 2024
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Reteta zilei

Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!

today21 Dec. 2024
Salariul mediu real in Romania a sarit de pragul de 1.000 de euro
Economie

Salariul mediu real in Romania a sarit de pragul de 1.000 de euro

today21 Dec. 2024
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Analize

Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?

today20 Dec. 2024
Ghidul suprem de cadouri cum sa gasesti darul perfect pentru oricine
Life Style

Ghidul suprem de cadouri cum sa gasesti darul perfect pentru oricine

today20 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Reteta zilei

Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea

today21 Dec. 2024
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Banii tai - sectiune de educatie...

Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!

today21 Dec. 2024
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Reteta zilei

Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!

today21 Dec. 2024
Salariul mediu real in Romania a sarit de pragul de 1.000 de euro
Economie

Salariul mediu real in Romania a sarit de pragul de 1.000 de euro

today21 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x