Angajatii din HoReCa, la limita supravietuirii? Nu-mi mai permit nici sa mananc resturi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Angajatii din HoReCa, la limita supravietuirii? Nu-mi mai permit nici sa mananc resturi
Angajatii din HoReCa, la limita supravietuirii?  Nu-mi mai permit nici sa mananc resturi
de Magda Florea la 22 Oct. 2021 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
horecaindustria ospitalitatii

Adina V. a trimis o scrisoare de disperare catre redactia noastra. "Disperare" - e chiar titlul pe care femeia l-a atribuit documentului Word in care isi varsa toata furia si nemultumirea pe care le vrea facute publice, pentru ca, spune ea, "sigur multi colegi din industria ospitalitatii se vor regasi in drama mea".
 


Adina are, in prezent, 26 de ani, are un copil in intretinere, o facultate de marketing terminata si diploma in vanzari, dar si o mama bolnava de care trebuie sa aiba grija zilnic, pentru ca sufera de o forma de pareza.
 
Micutul ei de-abia a implinit 4 ani, iar ea il creste singura, impreuna cu mama, deoarece tatal a plecat in strainatate cand ea era insarcinata, a ajutat-o cu bani la nastere si de atunci nu a mai auzit de el: "M-a blocat pe toate retelele sociale, iar familia lui imi spune ca nu stie nimic de el, desi am informatii ca pastreaza legatura".
 
Dar nu acestea sunt dramele cele mai mari ale femeii.

Citeste si: Strigatul disperat al unui patron din constructii: Romanul nu mai vrea sa munceasca. Daca vine la munca, are pretentii exagerate
 
 
Desi are o diploma universitara, Adina nu a lucrat niciodata in domeniul in care a studiat si recunoaste ca acest lucru se datoreaza faptului ca, desi si-a trecut examenele, nu a putut invata asa cum au facut alti colegi, care aveau griji mai putine. Ea a ramas insarcinata de foarte tanara, familia ei a avut mereu probleme financiare, motiv pentru care nu prea i-a stat gandul la scoala, fiind nevoita mereu sa lucreze, inca de la 16 ani.
 
"Acum, multi care imi vor citi povestea nu vor empatiza cu mine, poate si dvs., veti refuza sa o publicati, pentru ca traiti cu mentalitatea aceea ca eu mi-am facut-o cu mana mea. Si poate ca aveti dreptate, insa intotdeauna am muncit pentru banul meu, nu am asteptat de la nimeni ajutor si nici nu mi-am calcat vreodata principiile si demnitatea in picioare pentru bani. Am fost si menajera si nu imi e rusine", ne transmite Adina.
 
Femeia spune ca a ajuns la capatul rabdarii si puternilor acum, in pandemie. De 3 ani lucra la un restaurant "cu staif" din centrul vechi al Capitalei, unde salariul nu era prea mare, insa, spune ea, avea doar clienti "cu dare de mana", pentru care un bacsis de 200 de lei nu insemna nimic. "Pentru mine insemna ca am sanse sa ii cumpar mamei cateva dintre medicamentele necesare".
 
Ei bine, odata cu pandemia si restrictiile impuse pentru limitarea raspandirii virusului, Adina spune ca nu mai castiga nici macar salariul minim, pentru ca a fost aproape in permanenta, in ultimul an si jumatate, in somaj tehnic.
 
"Vara trecuta a fost ceva mai bine, dar acum, in toamna, cand si gradinitele se inchid de luni, cand apar noi restrictii, nu stiu cum voi putea gasi ceva de lucru, in conditiile in care nu am cu cine sa-mi las copilul acasa. Mama mea nu poate sa il supravegheze si e destul de energic si neascultator".
 
"Vreau sa imi declar falimentul personal", spune Adina. "Nici macar resturi de la restaurant nu mai pot manca, asa cum faceam inainte, cel putin plecam acasa cu stomacul plin si stiam ca acasa mai trebuie hraniti doar copilul si mama. Acum, mi-e frica sa nu ma imbolnavesc ... e cumplit de greu. Clientii sunt putini, de cand cu certificatele digitale, majoritatea apeleaza la take away, dar patronul nostru nu isi permite sa ne tina pe toti in sala, cand livrarile sunt destul de putine, iar capacitatea de primire e redusa drastic".

"Nu vreau mila nimanui", a subliniat femeia in mai multe randuri, "vreau doar ca, alti oameni care se regasesc in povestea mea sau care poate sufera mai mult, sa stie ca nu sunt singuri. Vreau, de asemena, sa trag un semnal de alarma asupra noastra, a angajatilor din ospitalitate si sa o spun clar: mereu am dus-o greu, cu salarii mici, dar de cand e criza aceasta, vietile au devenit o drama. Inteleg situatia, dar simt ca am putea fi ajutati mai mult. Nu stiu de cine, nu stiu cum, dar ma simt abandonata, singura si lipsita de orice forma de speranta".

Citeste si: Patronii si angajatii din HoReCa, revoltati de noile restrictii: Nu suntem gardienii clientilor
 

 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x