Aprozarele de vise
etnobotanicemagazine de viseaprozarevinetegarda financiarafisc
Ce scandal a iesit si cu etnobotanicele astea. Adicatelea, sunt sau erau legale, dar nu era zi in care magazinele de vise (rele) sa nu fie controlate de politie, de Garda Financiara, de Fisc, totul sub ochiul atent al camerei de luat vederi.
Oare de ce, daca si magazinele si consumatorii generau atatea probleme, necazuri, drame, de ce nu era scoasa toata afacerea in afara legii?
Pai, poate ca si in cazul fumatului de tutun care poate cauza boli mortale (si acest avertisment este tiparit mare pe pachet), dar, pentru ca vanzarea acestui viciu aduce enorm de multi bani la buget, e legal. De remarcat cat de usor se poate legaliza orice este rau pentru sanatate dar, daca aduce bani...
Etnobotanica desemneaza o ramura a etnobiologiei care studiaza relatiile dintre om si mediul vegetal. Atunci de unde si pana unde planta etnobotanica a ajuns sa fie sinonim cu drogurile usoare, legale?
Sau o fi vorba de plante specifice unui popor? Pai, daca e asa, desi nu este toamna, astazi, am redescoperit in farfurie niste... etnobotanice d’ale noastre, niste legume exceptionale, cu o sofisticata si greu de retinut denumire: vinete.
In combinatie cu un pic din alta... etnobotanica numita ceapa, rezulta o salata care chiar ca iti urca papilele pana haaat in tavanul palatului, de unde neuronii il ridica instantaneu pana la creier care, la randul lui, ajunge imediat in al noulea cer si chiar dincolo de el.
Unde mai pui ca vinetele sunt pline de vitamine si nici nu ingrasa pentru ca etnobotanicele numite vinete contin calorii negative, adica, pentru a le digera, organismul consuma mai multa energie decat are alimentul respectiv.
Asadar, de ce ti-ar mai trebui droguri usoare, grele, semigrele, cand fructele si legumele iti satisfac si setea de gusturi bune si de sanatate, iar asa-zisele magazine de vise, de data asta frumoase, se numesc simplu... aprozare.