Wooffan SS: Experimentul pe care Hitler l-a tinut secret
adolf hitlerscoala caninadresajabwehrwooffan ss
Pe langa tortura si crimele de care au fost capabili nazistii, dictatorul Adolf Hitler a pus la punct un proiect al carui secret a fost pastrat cu strasnicie de Abwehr, serviciul militar de informatii german, potrivit zooland.md.
Foarte putina lume stia ca liderul nazist intentiona ca animalele, si mai precis cainii, sa fie folositi de militarii care luptau in razboi, pe mai multe fronturi, in Rusia, dar si in Africa.
Adolf Hitler a solicitat serviciilor sale secrete sa puna la punct proiectul Wooffan SS, de care se ocupa Margarethe Schmitt. Inca din anii 1930, aceasta femeie a pus bazele unei scoli speciale de dresaj in Leutenburg, cunoscuta sub numele de Tiersprechschule Asra.
In cadrul scolii, pe langa comenzile obisnuite, animalele de companie erau invatate sa asculte ordinele pe care stapanii lor le dadeau si chiar sa comunice telepatic cu soldatii din trupele speciale SS.
Ideea utilizarii cainilor pe campul de lupta i-a venit lui Hitler, atunci cand a studiat lucrarile mai multor psihologi germani, care afirmau ca oamenii pot comunica telepatic si pot vorbi cu animalele lor, iar cainii ii inteleg pe acestia, conform datelor publicate de zooland.md.
Astfel, fiind un pasionat al patrupedelor si posesor a doi ciobanesti germani, Blondy si Bella, Hitler credea ca si cu ajutorul cainilor, razboiul poate fi castigat de nazisti.
Istoricul si doctorul Jan Bondeson, profesor la Universitatea Cardiff, a scris in cartea sa “Caini uimitori din istorie” despre faptul ca, la ordinul lui Hitler, Margarethe Schmitt a reusit performanta sa invete un Airedale terrier sa articuleze cateva silabe. Bondeson scrie ca acesta raspundea cu "Mein Fuhrer", atunci cand i se punea intrebarea "Cine este Hitler".
Experimentul a fost tinut in secret de serviciile de informatii germane si s-a aflat despre el, doar dupa desecretizarea arhivelor naziste. Ian Bondenson sustine ca liderul nazist a incercat sa creeze astfel o arma psihologica speciala, care avea rolul de a provoca panica in mediul inamicului, fara mari eforturi.
Potrivit autorului, rachetele si tehnica militara reprezentau o umbra palida in comparatie cu cainii care ar putea vorbi si ar fi putut descuraja orice adversar.
Profesorul de la Cardiff sustine ca ambii caini ai lui Hitler, Bella si Blondie, au fost si ei absolventi ai scolii canine de la Leutenburg si erau instruiti pentru comunicarea cu stapanul lor.