Vizitatorii vor putea experimenta tragedia Titanicului in China
vizitatoriexperimenttragediititanicreplicachina
O replica in marime naturala a vaporului "Titanic" va deveni atractia principala a unui parc de distractii din China, care dispune de un muzeu si un simulator "de dezastre navale", pentru a le oferi vizitatorilor ocazia de a experimenta tragedia naufragiului din 1912.
Versiunea chineza a "vasului imposibil de scufundat", care are un pret de un miliard de yuani (165 milioane dolari) si va fi inaugurat in 2016, va fi amplasata la cel putin 1.500 km distanta de cel mai apropiat ocean, in provincia centrala Sichuan.
Su Shaojun, CEO-ul Seven Star Energy Investment Group, care finanteaza proiectul "Titanic", a spus ca Asia are nevoie de un asemenea muzeu.
"Credem ca putem oferi experienta "Titanicului". Dragostea, unitatea si responsabilitatea, toate demonstrate in timpul scufundarii vasului, reprezinta esenta imbogatirii spirituale a civilizatiei umane", a precizat Su Shaojun.
Proiectul nu va fi doar un muzeu care prezinta o copie a vasului. Simularea le va permite sutelor de vizitatori sa simta pe propria piele cum a fost naufragiul "Titanicului".
"Cand Titanicul se va lovi de aisberg, vasul se va clatina, se va scufunda", spune Su. "Oamenii vor experimenta valurile de apa, insotite de efecte sonore si de lumini... Se vor gandi ca apa ii va ineca, ca trebuie sa scape cu viata".
Vasul de lux "Titanic" s-a scufundat in data de 15 aprilie 1912, in timpul calatoriei de debut, intre portul englezesc Southampton si New York. Naufragiul s-a soldat cu moartea a 1.500 de pasageri.
Filmul din 1997, cu Leonardo DiCaprio si Kate Winslet, este al doilea cel mai profitabil film din istorie, dupa Avatar, cu incasari globale de 2,2 miliarde dolari. Ambele productii au fost regizate de James Cameron.
Bernard Hill, cel care l-a intruchipat pe Capitanul Edward Smith in filmul "Titanic", a ajuns la Hong Kong pentru a-si arata sustinerea pentru copia chinezeasca a "Titanicului", contracarand sugestiile potrivit carora construirea unui parc tematic "Titanic" ar fi nepotrivita.
"Tragedia a fost abordata intr-o modalitate foarte delicata, umana, cu respect si compasiune pentru dezastrul din 1912", a spus "Capitanul".
"Nu cred ca va duce naufragiul in derizoriu".
Constructia replicii "Titanic" va fi demarata la inceputul acestui an. Parcul Romandisea Seven Star International Cultural Tourism va include si o plaja artificiala, un cinematograf 6D, precum si replici ale unor biserici si castele europene.