Veste trista: ciocolata ar putea disparea de pe Pamant. Ce se intampla cu plantatiile de cacao
ciocolataarbori de cacaodisparitie ciocolata
In 30 de ani, ciocolata, asa cum o stim astazi, ar putea sa nu mai existe.
Surprinzator sau nu, motivul ar fi schimbarile climatice severe.
Doua treimi din totalul de ciocolata din lume vin din vestul Africii, iar Coasta de Fildes este cel mai mare producator de cacao din lume, potrivit
Daily Mail. Arborii de cacao se dezvolta in conditii de umiditate crescuta si cu ajutorul tonelor de apa de ploaie, iar aceste doua elemente ar putea deveni aproape inexistente in aceasta regiune in urmatoarele cateva decenii.
Oficialii din Coasta de Fildes si Ghana incearca sa gaseasca solutii pentru salvarea produsului lor national iubit, acestia confruntandu-se si cu posibilitatea pierderii ecosistemelor lor din cauza schimbarilor climatice.
Specialistii estimeaza ca lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone in urmatorii cativa ani, daca temperaturile medii continua sa creasca si vor atinge nivelul asteptat de meteorologi. Pentru a sustine productia de cacao in aceste conditii, plantatiile ar trebui sa fie mutate in munti, pentru a beneficia de conditiile meteorologice propice.
Un raport al Administratiei Nationale pentru Oceane si Atmosfera din Statele Unite arata ca aproape 90% din cele peste 290 de producatori de cacao nu vor mai putea sustine plantatiile pana in 2050.