Top 17 personalitati care au devenit miliardari intr-un timp foarte scurt
miliardarilista miliardarilorlumea afacerilor
Unii oameni au nevoie de o viata pentru a strange o avere consistenta, insa altii au reusit sa castige un miliard de dolari intr-o perioada relativ scurta. Iti prezentam in articolul urmator care a fost secretul succesului lor si cine sunt miliardarii care s-au imbogatit rapid.
Din lista miliardarilor peste noapte fac parte inovatori din lumea tehnologiei, precum Mark Zuckerberg si Evan Spiegel, dar si cei din comertul online, precum Jeff Bezos.
Unii dintre cei care s-au imbogatit repede au devenit si influenceri in lumea antreprenoriatului.
A fi miliardar in dolari necesita o viata grea, plina de munca, insa 17 persoane din lumea afacerilor ne demonstreaza ca doar in cativa ani poti ajunge la acest nivel:
Eduardo Saverin - 1 an
Acesta a fost unul dintre oamenii care au participat la crearea retelei sociale Facebook, cu Mark Zuckerberg, in anul 2004. Un an mai tarziu a fost dat afara din companie, iar acest moment a fost dramatizat in filmul "The Social Network".
Averea sa se ridica in acest moment la 9 miliarde de dolari.
Evan Spiegel si Bobby Murphy - 3 ani
Evan Spiegel și Bobby Murphy au fondat Snapchat in 2011. Ei s-au gandit ca prin aceasta aplicatie oamenii pot schimba intre ei fotografii. Pana in anul 2014, actiunile lor depaseau 1 miliard de dolari, iar un an mai tarziu au aparut pe lista miliardarilor Forbes.
Sean Parker - 1 an jumatate
Sean Parker a lucrat in cadrul companiei Facebook, iar acest statul l-a transformat in miliardar. El a fost primul presedinte al Facebook, insa a parasit compania in anul 2006, pastrand aproape 70 de milioane de dolari din actiuni.
Pierre Omidyar - 3 ani
Pierre Omidyar a lansat eBay.com in 1995 la varsta de 28 de ani. Primul element pe care site-ul l-a vandut a fost un laser rupt.
Trei ani mai tarziu, compania a devenit publica si incasa 18 dolari pe actiune. In termen de trei luni, actiunile au atins pragul de 300 de dolari, facandu-l pe Omidyar un miliardar.
Jeff Bezos - 6 ani
In 1993 s-a lansat magazinul de carti online Amazon.com. Sase ani mai tarziu, Bezos a intrat in lista miliardarilor lumii Forbes cu o avere de 10 miliarde de dolari.
In anul 2000, el a fost declarat cel mai bogat om din istorie.
Jay S. Walker - 1 an
Jay S. Walker detine recordul pentru cea mai rapida ascensiune la statutul de miliardar. A intrat in acest club in 1998, la doar un an dupa ce a fondat Priceline.com.
In anul 2001 si-a vandut actiunile pentru "doar" 426 milioane de dolari.
Mark Zuckerberg - 4 ani
CEO si co-fondatorul Facebook a intrat pentru prima data in lista Forbes World Millionaire List in 2008.
Averea lui Zuckerberg are o valoare de peste 60 de miliarde de dolari.
Jerry Yang si David Filo - 4 ani
David Filo și Jerry Yang au fondat Yahoo in 1994. Doi ani mai tarziu, ei si-au lansat compania, iar pana in 1998, fondatorii motorului de cautare au devenit oficial miliardari.
Eric Lefkofsky, Andrew Mason si Brad Keywell - 3 ani
Cei trei fondatori ai Groupon au devenit miliardari in anul 2011, la doar 3 ani dupa lansarea companiei.
Mark Cuban - 4 ani
Mark Cuban este unul dintre cei mai cunoscuti miliardari din SUA. El a devenit miliardar in anul 1999, cand Yahoo a cumparat compania sa de radio, Broadcast.com. Achizitia s-a ridicat la 5,7 miliarde de dolari, fiind declarata cea mai mare achizitie Yahoo de pana acum.
Patrick and John Collison - 4 ani
Fratii Patrick si John Collison au devenit miliardari in 2016, dupa ce compania lor, Stripe, de patru ani, care a simplificat platile online, a fost evaluata la 9 miliarde de dolari.
Astfel, John Collison a devenit cel mai tanar miliardar din lume.
Gary Winnick - 2 ani jumatate
In 1997, Gary Winnick a fondat compania de telecomunicatii Global Crossing, care a ajutat companiile precum Microsoft și AT & T sa comunice cu clientii asiatici. Compania a fost evaluata la 4,5 miliarde de dolari. In 2002, , Global Crossing a dat faliment, dar Winnick si-a vandut majoritatea actiunilor pana atunci.
Citeste si:
El are mai multi bani decat Islanda, Jamaica, Estonia si Tunisia la un loc. Afla-i povestea