Top 10 lucruri pe care sa nu le spui niciodata in timpul unui interviu
interviuangajarecandidattop 10
Interviul este privit ca un test pe care trebuie sa-l treci fara emotii, cu incredere, sigur pe tine si sincer. Insa, sinceritatea poate fi de multe ori daunatoare. Cand trebuie sa raspunzi la intrebarile din timpul interviului, ar trebui sa te folosesti de ea, insa ai grija in ce fel.
Trebuie sa fii atent ca sinceritatea ta sa nu fie inteleasa ca o lipsa de tact. Exista o diferenta intre dorinta de a te prezenta cat mai autentic si nevoia de a te aseza in pozitia de putere in timpul interviului.
In acest articol, iti prezentam zece lucruri pe care nu trebuie sa le faca niciodata un
candidat in timpul interviului:
1. Nu folosi apelativul “tu”
Cel putin, nu la inceput. In cazul in care ai stabilit cu evaluatorul acest mod de adresare, se accepta. Trebuie sa vina acesta propunere din partea lui, si nu a ta.
2. Nu pune intrebari
Se poate intampla ca in fata ta sa fie un un om mai tanar decat tine si pe care il vezi total neexperimentat. Nu ar trebui sa te indoiesti de capacitatile sale in recrutare si de asemenea, nu intreba persoana de cati ani lucreaza in resurse umane.
3. Nu vorbi de rau
Evident, aici facem referire la fostii angajatori. Indiferent de cat de greu ti-a fost sa treci peste experienta trecuta de la job, nu ar trebui sa arati acest lucru in cadrul unui interviu, daca vrei sa obtii postul la care visezi.
4. Nu explica
Pe niciun evaluator nu intereseaza cat de emotionat esti tu. Daca esti o persoana emotiva, se va vedea asta. Tu nu mai trebuie sa subliniezi acest aspect.
5. Nu spune ca nu ai experienta
Niciodata nu trebuie sa iti incepi prezentarea evidentiind lipsa experientei. Nu afirma asta, chiar daca asa e.
6. Nu raspunde sec
S-ar putea ca cel din fata ta sa insiste pe un anumit subiect. Daca te roaga sa detaliezi un aspect din experienta anterioara, nu ii raspunde sec, precum ca toate informatiile se gasesc in CV.
7. Nu da raspunsuri standard
Chiar daca intrebarile sunt standard, incearca sa fii atlfel si sa raspunzi mai detaliat.
8. Nu te lauda singur
Ar fi bine ca rezultatele profesionale din trecut sa spuna ceva despre tine.
9. Nu-ti povesti toata viata
Pe niciun angajator nu il intereseaza detaliile inutile din viata ta, precum relatiile cu prietenii sau aspecte legate de partea sentimentala. Esti la un interviu, unde experienta profesionala conteaza.
10. Nu spune „Nu stiu”
Oricat de grea este intrebare nu trebuie sa incepi cu „Nu stiu”. Ai putea spune: „Este o intrebare buna, sa ma gandesc...” . Pentru a avea timp de gandire ai putea cere un pahar de apa, un pix sau o foaie. In acest fel, eviti o situatie deloc favorabila pentru tine.
Citeste si: Model CV de angajare in 2018
Sursa foto: unsplash.com