Top 10 filme care nu trebuie ratate in weekend

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top 10 filme care nu trebuie ratate in weekend
Top 10 filme care nu trebuie ratate in weekend
de Magda Florea la 18 Apr. 2019
Urmareste-ne pe Google News
top filmeweekendrelaxarefilme

Iata ca a mai trecut o saptamana si weekendul se apropie cu pasi repezi. Doar o zi ne mai desparte de el, asa ca este timpul sa ne pregatim "artileria cinematografica", mai ales daca nu avem planificat nimic si vrem doar sa lenevim pe canapea in fata televizorului. Si ca sa nu ne plictisim la programele tv si nici sa nu asteptam ca reclamele interminabile sa ia sfarsit, va propun un top de 10 filme perfecte pentru zilele de weekend.

Filmele se gasesc pe o multime de platforme online si, stii si tu foarte bine ca iti ofera un confort incomparabil cu programele difuzate prin cablu la tv. Pe langa faptul ca poti apasa pe "skip" la reclame, sau, cu putin noroc, nici nu dai de ele timp de doua-trei ore, ai si optiunea de a pune pauza si de a relua vizionarea exact din punctul in care ai ramas. Unde mai pui ca poti sa te uiti la film de pe orice dispozitiv conectat la internet, in orice colt al casei.

Dar acestea nu sunt singurele avantaje, sau cel putin, nu sunt cele mai importante. Avantajul cel mai mare al filmelor online este faptul ca iti poti alege genul pe care il doresti si poti vizualiza si un trailer, ca sa te decizi mai usor.

Iata 10 filme tocmai bune de vazut in weekend, care sigur vor fi pe placul tau, indiferent de genul pe care il preferi:

1. The Passion of the Christ (2004)

 

Tinand cont de faptul ca mai este doar o saptamana pana la Paste, The Passion of the Christ (2004) este alegerea ideala daca vrem sa intram in atmosfera sarbatorii.
 
Acesta este un lungmetraj despre ultimele 12 de ore din viata lui Iisus din Nazaret, PATIMILE LUI HRISTOS respecta intocmai adevarul biblic. Filmul incepe in Gradina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, dupa Cina cea de Taina, Iisus rezista ispitelor Satanei. Tradat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat si dus in cetatea Ierusalimului, unde preotii farisei Il invinuiesc de blasfemie, acuzatii care Ii vor aduce condamnarea la moarte.

 

2. Les Misérables (2012)

 

Mizerabilii este adaptarea pentru marele ecran a muzicalului ce face in continuare senzatie pe scenele din toata lumea dupa 27 de ani, cu 60 de milioane de spectatori si fiind jucat in 21 de limbi pe tot globul. Regizat de Tom Hooper, castigator al premiului Oscar pentru The King’s Speech, filmul este o productie Working Title/Cameron Mackintosh si are o distributie de staruri formata din Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks, Helena Bonham Carter si Sacha Baron Cohen.
 
Mizerabilii este povestea captivanta a unui destin frant de vise destramate, un testament atemporal despre iubire neimpartasita, pasiune, sacrificiu si mantuire. Jackman este Jean Valjean, puscariasul vesnic vanat de nemilosul politist Javert, interpretat de Crowe. Cand Valjean va accepta sa aiba grija de Cosette (Amanda Seyfried), fiica lui Fantine (Anne Hathaway), vietile lor se vor schimba pentru totdeauna.
 
Cel mai longeviv muzical din toate timpurile va avea premiera in Romania pe 25 ianuarie 2013, cand spectatorii romani vor avea ocazia sa traiasca o experienta cinematografica unica alaturi de o constelatie de staruri care vor interpreta unele din cele mai indragite si mai cunoscute melodii din lume precum “I Dreamed a Dream,” “Bring Him Home,” “One Day More” si “On My Own.”
 
 


3. In the Name of the Father (1993)

 
Un tanar este fortat sa semneze o declaratie prin care recunoaste a fi autorul unui atentat cu bomba in care au murit multi oameni nevinovati, si ca este membru IRA. Din acel moment familia lui este intemnitata si blamata, tatal lui devenindu-i coleg de celula. Vor lupta amandoi din rasputeri pentru a-si dovedi nevinovatia, iar tatal lui isi va pierde viata in inchisoare luptand pentru dreptate.
 
Dupa ce au colaborat in "The My Left Foot", Daniel Day-Lewis si regizorul Jim Sheridan fac din nou echipa pentru realizarea acestei drame politice al carei protagonist este irlandezul Gerry Conlon (Day-Lewis). In mod eronat, el este condamnat pentru participare la atentatul cu bomba al IRA care avusese loc in 1979, in Guildford, Marea Britanie. Dupa un interogatoriu brutal, Gerry semneaza o declaratie falsa, in urma careia ajunge in inchisoare. Povestea este departe de a se opri aici, deoarece familia sa ajunge pe drumuri, iar tatal acestuia, Giuseppe (Pete Postelthwaite), este acuzat de complicitate si isi va gasi sfarsitul dincolo de gratii. 
 
Cosmarul pe care Gerry Conlon il traieste pe nedrept dureaza vreme de cinsprezece ani. Cea care aduce speranta in viata lui este Gareth Peirce (Emma Thompson), o avocata din Marea Britanie care redeschide cazul, fiind determinata sa dovedeasca nevinovatia irlandezului. "In numele tatalui", una dintre peliculele de referinta ale cinematografiei internationale, este o drama emotionanta, un film care va va ramane in memorie vreme indelungata. Pelicula a obtinut sapte nominalizari la ceremonia decenarii premiilor Oscar, doua la premiile BAFTA si patru la Globurile de Aur.

 

4. Capharnaum (2018)

 
Filmat in haoticele cartiere din Liban, Capernaun prezinta povestea inspirationala a unui baietel libanez care se lupta sa supravietuiasca sortii coplesitoare. 
 
Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fara vreun fel de experienta actoriceasca, joaca rolul acestui baiat libanez (Zain) care fuge de parintii sai neglijenti, ajungand sa-si poarte singur de grija, pana cand gaseste adapost in subreda casa a lui Rahil (Yordanos Shiferaw), o refugiata etiopiana, si a bebelusului ei, Yonas (Boluwatife Treasure Bankole). Zain isi va da parintii in judecata pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.
 
Zain Al Rafeea, star-ul de 12 ani din Capharnaüm, a lucrat drept curier in Beirut pana in 2017 – cand a invatat sa-si scrie numele.

 

5. Distanta dintre mine si mine (2018)

 

Toti ne luptam cu propriul trecut. Unii, mai mult ca altii. Cu o reputatie de femeie fatla, bautoare si fumatoare prodigioasa, poeta avangardista, compozitoarea si graficiana Nina Cassian are cu ce sa se lupte: dupa ce in anii fascismului in Romania s-a refugiat in ilegalismul comunist, a devenit simultan complice si problemtica pentru noul-instalat regim Stalinist, ca apoi sa intre in conflict direct cu regimul Ceausescu, terminand intr-un exil nedorit in 1985, in urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu.
 
Un film despre credinte, arta si putere, Distanta dintre mine si mine exploreaza frictiunea dintre memoria personala si arhiva oficiala, dintre realitatea noastra actuala si fictiunile pe care le construim despre trecut. Gandurile Ninei in timpul ultimului ei an de viata sunt confruntate cu o bogata arhiva de filme, muzica, poezie, aparitii de televiziune, intregistrari private inedite si documente de urmarire de la Securitte. Sunt revelate astfel dileme etice si estetice care sunt deopotriva parte din trecutul nostru si prefigurate in viitor.

 

6. Pajaros de verano (2018)

 

Columbia, anii '70, o societate condusa de traditii, construita in jurul familiei. Rapayet si familia sunt printre primii stapani ai traficului de marijuana. Atrasi de bani si putere, isi abandoneaza credintele, inchinandu-se acum lacomiei si crimei.

 

7. Christopher Robin (2018)

 

In noul film „Christopher Robin si Winnie de Plus” il regasim pe Christopher Robin adult, capul unei familii tipice din clasa muncitoare, coplesit de stres si responsabilitate. Insa, exact cand are nevoie mai mare, il reintalneste pe prietenul lui din copilarie, Winnie the Pooh (Winnie de plus), care il va ajuta sa rezolve o situatie complicata la serviciu, dar si sa redescopere placerile vietii.


 

8. Second Act (2018)

 

Maya, o femeie ambitioasa de 40 de ani, este blocata intr-un loc de munca prost platit, luptandu-se cu frustrarile visurilor neimplinite. O femeie inteligenta care a lucrat cu sarguinta intr-un magazin local, acesteia ii este refuzata o pozitie manageriala din lipsa unei diplome universitare. Cu toate acestea, cand are sansa de a primi jobul viselor ei, ea profita la maxim de oportunitate.
 
Dupa o eroare de identificare, Maya il impresioneaza pe directorul executiv al uneia dintre cele mai mari corporatii din New York si primeste un loc de munca in compania sa. Indusa in eroare, compania o considera pe Maya o consultanta desavarsita si o angajeaza sa se ocupe de o afacere importanta.
 
Avand in vedere oportunitatea incredibila de a avea cariera si stilul de viata la care l-a visat mereu, ea trebuie sa dovedeasca ca inteligenta poate fi la fel de valoroasa ca o diploma universitara, si ca nu este niciodata prea tarziu pentru a-si lua revansa.

 

9. The Nun (2018)

 
Dupa ce o tanara calugarita isi ia viata in conditii misterioase la o manastire izolata din Romania, inaltii prelati de la Vatican hotarasc sa cerceteze incidentul. Astfel, in ciuda trecutului sau destul de obscur, parintele Burke este trimis la manastirea Carta impreuna cu o tanara novice, chiar inainte ca aceasta sa isi depuna juramantul final. Reusind sa descopere taina blestemata pe care o ascune manastirea, cei doi ajung sa isi riste nu doar viata, dar si credinta si chiar propriul suflet in confruntarea cu prezenta malefica ce bantuie manastirea, transformand-o intr-un andevarat camp de lupta al celor vii cu cei damnati.

 

10. Widows (2018)

 

Actiunea filmului „Vaduve” se desfasoara in orasul Chicago, intr-o perioada cu turbulente politice si sociale. Atunci cand patru talhari inarmati sunt ucisi incercand sa desfasoare un jaf exploziv, vaduvele lor, avand in comun datoriile ramase in urma activitatilor criminale ale sotilor lor morti, isi iau soarta in propriile maini pentru a putea crea un viitor in conditiile impuse de ele.
 
Twentieth Century Fox prezinta „Vaduve”, in regia lui Steve McQueen, scenariu scris de Gillian Flynn si Steve McQueen, bazat pe mini-seria de televiziune „Vaduve”, produsa in U.K.
 
Filmul ii are in distributie pe Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Colin Farrell, Brian Tyree Henry, Daniel Kaluuya, Garrett Dillahunt, Carrie Coon, Jacki Weaver, Jon Bernthal, Manuel Garcia-Rulfo, Robert Duvall si Liam Neeson.
 
Castigatorii premiului Oscar, Iain Canning si Emile Sherman de la See-Saw Films sunt producatorii filmului, impreuna cu Steve McQueen si Arnon Milchan. Echipa de productie il include pe editorul nominalizat la Oscar, Joe Walker („12 ani de sclavie”), designerul de productie castigator al premiului Oscar, Adam Stockhausen, directorul de imagine Sean Bobbit („12 ani de sclavie”) si designerul de costume Jenny Eagan („Bestii fara natiune”).

 


Sper ca ai gasit ceva interesant in lista de mai sus. Daca nu ti-a facut nimic cu ochiul, arunca o privire la alte 10 idei de filme perfecte pentru zilele friguroase, cand nu vrei sa parasesti confortul casei. 

Vizionare placuta! 


Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Craciun low-cost: sfaturi geniale pentru cadouri si mese festive pe buget redus
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Craciun low-cost: sfaturi geniale pentru cadouri si mese festive pe buget redus

today22 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pui gelatina in piftie cat timp zeama este fierbinte – greseala care o face tulbure
Reteta zilei

De ce nu trebuie sa pui gelatina in piftie cat timp zeama este fierbinte – greseala care o face tulbure

today22 Dec. 2024
Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani

today22 Dec. 2024
Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii

today22 Dec. 2024
De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura
Reteta zilei

De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura

today22 Dec. 2024
Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi
Companii

Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi

today22 Dec. 2024
Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor

today21 Dec. 2024
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Cultura generala

Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?

today21 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani
Banii tai - sectiune de educatie...

Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani

today22 Dec. 2024
Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii

today22 Dec. 2024
De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura
Reteta zilei

De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura

today22 Dec. 2024
Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi
Companii

Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi

today22 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x