Secretul anti-aging din cafeaua verde
cafeacafea verdeboabe de cafea verdeapalichiddr ozcreme anticeluliticemetabolismcura de detoxifieredetoxifierecelulitaanti-agingsecretbauturitesut adiposmasajficatradicali liberiantioxidanticeaistres oxidativpolifenolizaharmedicament
Cafeaua, unul dintre cele mai folosite stimulente pentru activitatea cerebrala si primul remediu la indemana pentru a depasi momentele de oboseala, se inscrie pe lista celor mai consumate bauturi din lume. Exceptand apa si ceaiul.
Cafeaua verde este tot... cafea, insa in stare cruda. Neprocesata. Neprajita. Proprietatile terapeutice ale sutelor de compusi pe care-i contine fac din ea un fel de elixir al tineretii. Daca mai punem la socoteala aroma foarte intensa, placerea de a savura o cafea "tanara" se dubleaza. O ceasca din miraculosul produs terestru furnizeaza organismului o uriasa cantitate de antioxidanti. Adio, riduri! Distruge celulita! Adio, aspect de coaja de portocala!
Cand bei o ceasca de cafea neprocesata e ca si cum castigi lupta impotriva radicalilor liberi, fiind ocolit de boli necrutatoare, cum e cancerul. Mai adauga reglarea metabolismului si reducerea stresului oxidativ. El poate fi tinut sub control de organism prin neutralizarea radicalilor liberi. Iar responsabilitatea cade pe umerii sistemului antioxidant al organismului. Dupa cum se vede, ne invartim intr-un cerc, in care "danseaza" liber antioxidantii si radicalii liberi. Un fel de calatorie imaginara din care trebuie sa retinem ca "drogul nostru cu ochi verzi" reuseste sa asigure echilibrul atat de necesar organismului pentru a functiona corect. Un fel de imbold pe care-l dam masinii umane ca sa mearga fara poticneli. Si sa aratam si frumos! Atentie insa la cantitatea inghitita!
Studiile arata ca o cana de cafea verde ne daruieste 400 mg de antioxidanti, din care 160 mg polifenoli. Acesti antioxidanti sunt mai puternici chiar si decat ai ceaiului verde. Savurarea licorii din boabe verzi ne trezeste la viata mai ales prin acidul cafeic, un tonic general.
Vrei sa stii ce fac doar 10 g de cafea verde?
Consumate inaintea meselor principale ale zilei, de preferat in prima partea a ei, duc la reducerea grasimilor din corp. Micsoreaza pofta de mancare. Accelereaza metabolismul si diminueaza absorbtia zaharului in organism. Sustin activitatea ficatului, prin depurare. Si, uluitor! Ajuta la tratarea intoxicatiei narcotice! Constituie un bun adjuvant al teofilinei, un medicament impotriva astmului. Elimina durerile de cap si chiar migrenele. Trateaza cu succes diareea.
Desi bobul de cafea contine cofeina in stare pura, te face sa te gandesti ca o sa ai de-a face cu insomnia. Nu e chiar asa. Totul depinde de cantitate. Cu masura, inseamna si fara tahicardie, si fara cresterea tensiunii arteriale. Doar doua cesti de cafea pe zi sunt suficiente. Peste 5 sau 6 creeaza deja dependenta, ducand la dezechilibre de sanatate!
Procentele mari de acid clorogenic din boabele de cafea sprijina chiar si retetele cremelor anticelulitice. Masajul cu o astfel de crema lucreaza eficient asupra tesutului adipos. Microcirculatia se intensifica, iar pielea devine mai ferma. Mai catifelata. Uleiul din boabe de cafea verde are o concentratie optima de fitosteroli. Un masaj cu acesta hidrateaza pielea, mentinandu-i prospetimea.
Toate astea suna frumos si, se pare, ca nu sunt basme. Spre exemplu, recomandarile dr. Oz privind extractul de cafea verde, in special, pentru cei care au probleme cu excesul de greutate. Fiind o cura excelenta de detoxifiere. Date, cifre concrete, testari. Si rezultate exceptionale.
Totusi, daca ti se face pofta sa schimbi culoarea boabelor de cafea, se poate. Respectand si calitatile acesteia. O poti praji tu, pentru a evita adaosul de substante chimice. 10-15 minute in cuptor sunt suficiente.
Ni se recomanda mereu in spoturile publicitare sa bem 2 litri de lichid pe zi ca sa nu ne riscam sanatatea. Lichid. Nu apa, nu cafea, nu ceai, nu lapte, nu… alcool! Un termen general, care nu ne orienteaza nici spre densitatea lichidului, nici spre transparenta lui. Atunci sa incepem cu o ceasca de cafea verde! OK? Si... totul cu masura!