Sapte afaceri pe care le poti incepe cu 400 de lei
afaceri cu 400 leisfaturi mici afaceriinvestitii mici afaceri
Tot mai multi romani s-au saturat sa aiba statutul de angajati, sa depinda de capriciile si toanele sefilor, sa li se face un program de cele mai multe ori inflexibil. Solutia gasita de ei este sa riste, sa ia viata pe cont propriu si sa devina mici antreprenori.
De cele mai multe ori, principalul obstacol in calea inceperii unei
afaceri este lipsa capitalului de pornire. Din fericire, exista afaceri pentru lansarea carora nu-ti trebuie o avere, ci numai 100 de dolari, adica nici macar 500 de lei.
Pare greu de crezut, dar cu atat de putin bani, poti pune bazele unei mici intreprinderi al carei capital sa nu fie neaparat unul banesc, ci unul care sa insumeze abilitatile si talentele tale.
Iar daca, totusi, nu vrei sa renunti la siguranta jobului tau, poti lucra la mica ta afacere, dupa program.
Potrivit
start-up.ro, exista cel putin 7 afaceri pe care le puteti incepe cu numai 100 de dolari:
1. Profesor particular
Ai invatat una sau mai multe limbi straine de circulatie internationala sau - si mai bine - stii o limba mai putin cunoscuta, poti sa-i inveti pe altii. La fel si daca stii sa canti la un instrument. Nu te gandi ca este musai sa predai de la catedra si sa obtii cine stie ce atestate. Poti incepe prin a da lectii cunoscutilor, sau copiilor prietenilor sau poti posta anunt pe platformele de profil.
2. Vlogger
Mediul on-line este tot mai propice pentru cine da bine la camera. Si nici macar nu trebuie sa incepi cu una profesionala. Pentru inceput, poti folosi telefonul, pentru a face videoclipuri, tutoriale pe care sa le postezi pe YouTube. Daca ai talent la gatit, la machiaj sau la preparat creme de maini sau de fata, exista o gramada de oameni care vor sa invete. Astfel, poti face bani din numarul de accesari, din reclamele care se afiseaza in timpul videoclipului tau sau, daca vei capata notorietate, vei primi sponsorizari din partea unor branduri.
3. Mic atelier de reparatii
Daca esti indemanatic si-ti place sa mesteresti, norocul tau. Mai ai nevoie de un mic spatiu, sa zicem un garaj, in care sa repari biciclete, trotinete sau chiar sa faci mici operatiuni pentru automobile. Sunt o gramada de oameni care nu stiu sau nu au indemanarea de a schimba, de exemplu, un bec la masina, stergatoarele sau o bujie. Daca nu ai spatiu in care sa desfasori astfel de activitati, s-ar putea sa fie si mai bine. Te duci direct la clientii care au nevoie de ajutor.
4. Organizator de spatii
Nu toata lumea este ordonata si bine organizata. Multi oameni nu au timp sau chef sa-si organizeze spatiile si lucrurile care se gasesc in acestea. Daca esti precum Monica Geller, din Friends, sau Marie Kondo, inventatoarea metodei KonMari, de pe Netflix, poti folosi obsesia pentru organizare in favoarea ta.
Ii poti ajuta pe cei care isi pierd capul intre haine, cutii, hartii si tot ce mai gasesti prin casa, birou sau garaj.
5. Designer de interior
Aceasta ocupatie duce organizarea spatiilor urmatoare la nivelul urmator. Daca ai imaginatie, stii sa desenezi sau sa schitezi pe tableta cum ar trebui sa arate interiorul unei case sau al unui apartament, nu vei duce lipsa de clienti. Mai ales ca, in Romania, se construiesc tot mai multe apartamente si multe dintre ele sunt livrate la rosu, adica exact unor oameni care au nevoie de tine.
6. Caligraf
Tastam atat de mult la calculatoare, tablete si telefoane, incat, din pacate, multi dintre noi au uitat sau sunt aproape sa uite sa scrie de mana. Nu numai ca iti place sa simti cum aluneca stiloul pe hartie, dar inca mai migalesti la felul in care asterni literele, caligrafia iti poate aduce apreciere si bani. S-ar putea ca lumea sa se sature de impersonalele felicitari trimise on-line sau chiar si de cele tiparite standard. Este foarte posibil sa ajungi sa colaborezi cu firme care, de sarbatori, au de trimis zeci sau sute de felicitari si vor alege sa trimita unele personalizate exact cu scrisul tau de mana. In acelasi fel, poate ca si firmele care organizeaza nunti vor apela la serviciile tale in loc sa trimita banale invitatii tiparite.
7. Producator alimente bio
Din ce in ce mai multi oameni vor sa manance tot mai sanatos, asa ca alimenetele produse fara ingrasaminte artificiale si fara sa fie stropite cu zeci de chimicale sunt tot mai cautate. Daca ai norocul sa dispui de o curte ceva mai mare si esti pasionat de agricultura, poti pune bazelor unor mici culturi de rosii cu gust sau de ardei.
Citeste si:
Cel mai important sfat oferit clientilor de catre consilierii financiari, in pandemie
Iar piata de desfacere vei avea cu siguranta, mai ales daca-ti faci o pagina de Facebook prin care poti invita oamenii sa cumpere direct de la tine din gradina.
Foto: pexels.com