Romanii prefera tot mai mult vinurile seci si rosii pe care le cumpara din supermarketuri, mai degraba decat din magazine specializate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romanii prefera tot mai mult vinurile seci si rosii pe care le cumpara din supermarketuri, mai degraba decat din magazine specializate
Romanii prefera tot mai mult vinurile seci si rosii pe care le cumpara din supermarketuri, mai degraba decat din magazine specializate
de Vlad Strunescu la 20 Mar. 2019
Urmareste-ne pe Google News
vinuri romaniaconsum vin romaniastudiu vin romaniaromanii si vinul

Pentru 65% dintre romani, cramele producatoare sunt cel mai important criteriu in alegerea unui vin, urmat de culoarea si soiul de strugure din care este produs vinul, potrivit unui studiu realizat de Revino.ro si CrameRomania.ro.

"Este al doilea an in care realizam studiul de piata pentru a vedea care este profilul consumatorului roman de vinuri. Vrem sa observam care este evolutia pietei, sa aflam detalii despre cum reactioneaza consumatorii la toate schimbarile si sa venim in ajutorul cramelor cu posibile informatii despre tendintele de consum. 

 
Asa am aflat ca respondentii consuma in medie vin de 2-3 ori saptamana, in principal de la cramele romanesti si apoi de la cele internationale, preferandu-l pe cel imbuteliat in sticla de 0,75 sau alte dimensiuni", a declarat Alina Iancu, fondator ReVino.ro si CrameRomania.ro.
 
Cel mai mare procent al respondentilor (43%) isi achizitioneaza vinul din supermarketuri, iar cei mai multi dintre consumatori (44%) sunt dispusi sa plateasca intre 30 si 49 lei pe o sticla de vin. Un sfert dintre respondenti platesc intre 10 si 29 lei. 
 
Desi etichetele din lanturile de magazine cunoscute sunt din ce in ce mai numeroase, multe dintre cramele mici si mijlocii nu isi comercializeaza vinurile decat in magazinele specializate sau in retelele de hoteluri, restaurante si cafenele (HoReCa). 
 
Avantajul celor din urma este ca orice achizitie poate fi supervizata de un specialist in vinuri care ajuta la luarea celei mai bune decizii conform nevoilor fiecaruia dintre consumatori. 
 
Conform studiului, cei mai multi respondenti (59%) consuma vinuri in timpul mesei, preferand vinurile rosii, urmat de vinurile albe (29%), de vinurile rose (11%) si de cele spumante (2%).
 
Soiurile cele mai consumate sunt Feteasca Neagra (23%), urmate de Cabernet Sauvignon (20%), Merlot (11%) si Sauvignon Blanc (11%). 
 
Feteasca Neagra a fost in topul preferintelor si in urma studiului din 2018, fiind unul dintre cele mai cunoscute si apreciate, soiul autohton cu cel mai mare potential la nivel international.
 
Internetul este sursa principala de unde respondentii (21%) afla informatii despre vinuri, fie ca este vorba despre cum sa le aleaga, sa le deguste sau sa descopere zonele de unde provin. 
 
In ultimii ani, printre sursele de informare importante pentru clienti sunt degustarile magazinelor specializate de vinuri, dar si evenimentele care se concentreaza pe promovarea vinurilor si a turismului viticol din Romania, precum salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair care are loc anul acesta intre 11 si 13 mai in Bucuresti.
 
In urma raspunsurilor primite, a rezultat ca 50% dintre respondenti  au calatorit de mai multe ori la cramele din Romania, iar 33% nu au avut ocazia, dar isi doresc sa le viziteze. 
 
In afara de vinuri, romanii mai consuma bere (37%), bauturi spirtoase (34%) si cocktail-uri (8%). In acelasi timp, 15% nu prefera nicio bautura cu alcool, in afara de vin.
 
Studiul a fost realizat de Revino.ro si CrameRomania.ro pe un esantion de 2.683 persoane (67% barbati si 33% femei) din toata tara, in perioada 15 ianuarie-14 martie 2019. 
 
Cei mai multi dintre respondeti sunt localizati in Muntenia si Transilvania, 57% dintre acestia isi desfasoara activitatea in mediul privat, au absolvit o facultate (45%) sau un master (36%). 

Citeste si: Subventii angajatori 2019: Statul ofera mai multi bani pentru angajarea acestor categorii de persoane
 
La nivel de venituri, pentru 32% dintre ei, veniturile lunare depasesc 6.000 de lei, urmati de cei care au 3.001 si 4.000 lei (19%). Studiul a fost realizat exclusiv online pe platforma www.esurveypro.com.
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x