Relaxarea produce relaxare: romanii incep sa vada lumina de la capatul tunelului
relaxare masuri pandemierelaxare romanistare spirit romanisatisfactie romani
Apropiata relaxare a masurilor luate de stat pentru combatarea pandemiei a ridicat moralul romanilor. Un studiu realizat de Reveal Marketing Research despre evolutia emotionala arata ca satisfactia generala a crescut cu 5%, in aprilie, fata de martie (65%).
Cele mai ridicate procente sunt in cazul starii de spirit (6% in plus fata de martie), al sanatatii/conditiei fizice (plus 9%) si al satisfactiei fata de mediul de locuire (plus 9%).
Aceste cresteri de la o luna la alta pot fi asociate cu decizia de a introduce masuri de relaxare, ca urmare a scaderii ratei de incidenta a infectarii cu coronavirus.
Conform studiului, 30% dintre romani resimt in continuare o stare de oboseala, insa in scadere cu 2% fata de martie (32%). In nota pozitiva, s-au inregistrat procente de 66% reprezentand satisfactia la locul de munca si procente de 53% reprezentand satisfactia fata de venituri.
Desi satisfactia generala fata de diverse aspecte ale vietii a crescut, nivelul de furie se mentine ca in martie, in schimb scade putin nivelul de oboseala al romanilor.
Nivelul de motivatie din aprilie inregistreaza cele mai scazute procente (3%) din acest an si din 2020. Emotiile cele mai resimtite in luna aprilie sunt cele de ingrijorare (13%) si de dezamagire (12%).
Pe primul loc, se afla teritoriul depasirii obstacolelor si al schimbarii, cu o crestere de 10% fata de luna martie.
Aprilie inregistreaza cele mai ridicate procente din acest an, probabil datorita nevoii romanilor de a schimba ceva in viata lor dupa un an de pandemie, de restrictii si de distantare sociala.
Teritoriul relatiilor sociale si al unitatii trece pe locul doi in motivatiile romanilor in luna aprilie, cu o scadere de 3% comparativ cu martie.
Scaderea poate fi explicata in asociere cu cresterea in teritoriul schimbarii si al depasirii obstacolelor: romanii doresc sa-si imbunatateasca viata.
Teritoriul stabilitate, responsabilitate, credinta a scazut cu 6% comparativ cu martie si inregistreaza unul dintre cele mai scazute procente din acest an, dupa februarie. Acest lucru ar putea fi asociat, in primul rand, cu revolta acumulata de-a lungul timpului fata de restrictiile pandemiei.
Comparativ cu 2020, a scazut in importanta teritoriul stabilitatii, responsabilitatii, credintei (3%), dar a crescut importanta teritoriului depasirii obstacolelor si al schimbarii (5%).