Profi vrea sa pregateasca cel mai mare sandvis - Sandvisul Etniilor
cel mai mare sandvisrecord sandvissandvisul etniilor profi
In aceasta duminica, la Expo Arad, Profi va incerca sa realizeze cel mai mare sandvis din lume, numit "Sandvisul Etniilor – PROFI". Preparatul va avea o lungime de 100 de metri, iar preparea sa va fi facuta sub coordonarea maestrului Uica Mihai.
Recordul intercultural va fi omologat de World Association of Chefs Societies, in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber, Cupa Aradului.
Marele sandvis va fi alcatuit din zece segmente, realizate de catre zece bucatari reprezentand tot atatea etnii. Bucatarii vor purta costume traditionale.
Segmentul maghiarilor va contine unt frecat cu boia dulce si boia iute, carnati picanti, ciolan afumat, ardei kapia si rosii.
Segmentul realizat de bucatarii evrei va contine unt frecat cu hrean, peste afumat, masline, gogosari marinati, salata verde.
Nemtii isi vor face sandvisul din unt frecat cu patrunjel verde, kaiser, cascaval, ceapa verde, castraveti, rosii, salata verde; sarbii din unt frecat cu ceapa verde si usturoi, salam cu sunca, castraveti acri, ardei gras, rosii, salata verde.
Ucrainenienii mizeaza pe unt frecat cu sardele, oua fierte, macrou marinat,masline, gogosari, salata verde; slovacii pe unt frecat cu masline, salam de sibiu, branza topita, ceapa verde, castraveti, rosii si salata verde.
Bulgarii vor amesteca unt frecat cu marar, salam Victoria, costita afumata, branza feta, castraveti rosii, salata verde; rromii vor pune unt frecat cu usturoi si boia dulce, muschi tiganesc, carnati afumati, branza de oaie, castraveti, rosii si salata verde.
Macedonenii umplu sandvisul cu unt frecat cu branza feta, parizer de vita, omleta, ardei gras, ceapa verde, rosii, iar romanii cu amestec din toate produsele, luate in cantitati mici de la fiecare etnie.