Povestea lui Stefan Mandel: Omul care a piratat loteria si a castigat de 14 ori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Povestea lui Stefan Mandel: Omul care a piratat loteria si a castigat de 14 ori
Da, se poate! Sistemul loteriei poate fi invins printr-o formula matematica, iar ideea revolutionara ii apartine unui roman, care a reusit sa castige in decursul vietii sale nu mai putin de 30 de milioane de dolari, ridicand de 14 ori marele premiu.
Stefan Mandel, matematicianul care inventat formula ce da numere castigatoare la loterie s-a nascut in Romania. Acesta a pus la punct un algoritm matematic care i-a adus mare premiu la Loteria Romana. Cu banii in buzunar, barbatul a emigrat in anii '60 alaturi de familia sa in Australia, unde a continuat sa isi incerce norocul la loterie, sau, mai bine zis, si-a testat din nou formula.
Dupa ce a ajuns in Australia, Mandel si-a perfectionat formula, care i-a adus pana acum castiguri fabuloase. Din anii ’60 pana in anii ’90, Stefan Mandel a castigat la loterie de 14 ori, in total, 30 de milioane de dolari.
Statistic, exista sanse mai mari sa fii lovit de fulger decat sa castigi la loterie si, totusi, Mandel a reusit sa ridice marele premiu de 14 ori.
Dupa cum spunea mai tarziu Stefan Mandel, "matematica aplicata in mod corespunzator poate garanta o avere”. Si exact asa s-a jucat.
Algoritmul lui Mandel care aduce castiguri la loterie
Potrivit algoritmului descoperit de Mandel, cheia pentru a-si croi drumul catre o victorie la loterie a fost identificarea jackpot-urilor care au ajuns de trei ori mai mari decat numarul potential total de combinatii castigatoare.
Asadar, pentru o loterie care impune participantilor sa aleaga sase numere cuprinse intre 1 si 40, de exemplu, exista posibile 3.838.380 de combinatii castigatoare. In acest scenariu, Mandel va astepta pana cand jackpotul va creste de trei ori mai mult decat acest numar.
Desi Mandel se poate mandri cu cele 30 de milioane de dolari stranse de pe urma castigurilor, in realitate, suma a fost mult mai mare, pentru ca, spre exemplu, din marele premiu de la Loteria Romana, barbatul a mai ramas doar cu 4.000 de dolari. Iata de ce: schema pe care a aplicat-o Mandel: Dupa identificarea unui lot cu combinatiile potrivite castigatoare la raportul jackpot, Mandel ar convinge un grup de investitori care ar contribui fiecare cu o suma relativ mica (cateva mii de dolari fiecare). Folosind banii de la investitorii sai, Stefan Mandel ar urma sa imprime milioane de bilete cu fiecare combinatie (pe care ai putea sa o faci in acele zile), apoi sa le duca la dealeri autorizati de loto pentru a fi cumparati si inscrisi.
Apoi, odata ce a avut loc o combinatie, castigurile vor fi divizate intre Mandel si investitori. Si asa s-a si intamplat, dupa ce si-a platit toti investitorii, a incasat doar 4.000 de dolari pentru el. Dezavantajul major de la acea vreme era ca toate biletele erau scrise de mana.
Insa, dupa ce s-a stabilit definitiv in Australia, Stefan Mandel a reusit sa-si perfectioneze sistemul.
Dezvoltarea computerelor in anii 1980 a simplificat foarte mult intregul proces pentru Stefan Mandel. In loc sa completeze biletele de mana, el putea pur si simplu sa lase masinile sa faca treaba.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special "E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"