Pentru un stil de viata sanatos, alege sa consumi produse naturale artizanale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pentru un stil de viata sanatos, alege sa consumi produse naturale artizanale
Pentru un stil de viata sanatos, alege sa consumi produse naturale artizanale
de Redactia Manager la 21 Oct. 2021
Urmareste-ne pe Google News
artizanalsupermarketmagazin onlineproduse naturalesanatatecalitate

Povestea eArtizanal se aseamana cu povestea multor antreprenori care, in 2020, din cauza contextului global, au fost supusi celui mai important "examen" de business de pana atunci. Foarte multi au fost nevoiti sa se reinventeze, transforme, sa porneasca iar de la 0, sau sa caute noi si noi oportunitati in toata deznadejdea cauzata de pandemie, toate doar ca sa nu fie nevoiti sa puna lacatul pe usa.


Multa lume a constatat atunci cat de important este sa sustina micile afaceri, sa cumpere produse locale, sa cumpere de la mici afaceri, pentru ca economia nationala sa nu se prabuseasca cu totul. Alte persoane au constatat cat este de important, ca, intr-o astfel de situatie pandemica, sa puna un pret si mai mare pe ceea ce consuma, sa fie atenti mai mult ca niciodata la alimentatie, sa consume produse naturale, sanatoase, hranitoare, care pot contribui inclusiv la consolidarea sistemului imunitar, amenintat de pandemie. Tot mai multi oameni au inceput sa se orienteze mai mult spre brand-uri locale, spre produse concepute in loturi mici, spre produse pe care nu le intalnesti in magazinele comerciale.

Traind intr-o lume aflata intr-o dinamica din ce in ce mai mare, adesea uitam cat este de important ca tot ceea ce consumam sa fie calitativ, sau nu avem timpul necesar sa-l alocam cumparaturilor, astfel incat sa cautam doar produse care ne fac bine, produse calitative, benefice pentru sanatatea noastra.

Pe de alta parte, exista un procent tot mai mare de persoane care se reorienteaza de la a mai consuma acele produse comerciale intalnite in comert, catre acele produse mult mai calitative, concepute in loturi mici, artizanale, realizate de catre mici producatori artizani romani, sub brand-uri independente, sub forma unei mici afaceri ori de familie, ori pornita din pasiunea pentru produsul respectiv. Aceste persoane isi doresc intoarcerea catre acel gust al produselor consumate in copilarie, catre acel gust intalnit numai la bunici, prin toate bunatatile ascunse in camara lor.

eArtizanal poate fi considerata o platforma aflata la intersectia celor 3 categorii de oameni prezentate mai sus. Este un business nascut in pandemie, de la 0, cu fonduri 100% private.

Asadar, povestea eArtizanal este o poveste contemporana, o poveste in care se regasesc marea majoritate a romanilor. Este un business despre oameni si pentru oameni, este un business care vrea sa te ajute sa retraiesti multe momente placute din copilarie si sa percepi fiecare masa ca fiind un festin. eArtizanal îsi desfasoara activitatea online, iar pe rafturile sale digitale poti regasi acele produse despre care lui Andrei Bolocan, owner-ul eArtizanal, îi place sa spuna ca sunt "si altfel". Este o afacere de familie, care se aprovizioneaza de la alte mici afaceri de familie, ori mici producatori romani independenti, in ideea de a sprijini micile afaceri si brand-uri independente din Romania.

Andrei ne-a marturisit urmatoarele idei despre eArtizanal: "Povestea eArtizanal incepe de fapt cu mult inainte ca magazinul online cu acelasi nume sa devina unul functional. Incepe de fapt odata cu punerea in aplicare a primei idei de afacere artizanala inceputa de mine in 2015, anume microprajitoria de cafea Claro.

Parerea mea este ca pe masura ce un produs incepe sa fie vandut la scara foarte larga de companii mari, incepe sa isi piarda usor-usor calitatea si insasi esenta lui. Normele legale sub care este produs raman desigur clare si stricte, dar nu despre asta este vorba. Este vorba despre capacitatea unui produs de a te uimi intr-un mod placut si real prin insasi acea esenta a lui. Cele mai bune si mai scumpe produse din lume sunt realizate, inclusiv in vremurile noastre, manual. Iar exemplele sunt multiple, de la autoturisme de lux si exotice, de milioane de euro, pana la mobila, haine, încaltaminte. Sub umbrela prezentului se aplica de fapt strategii si abordari din trecut: manufacturi care realizeaza lucruri extraordinare de o calitate superioara dar manual si in loturi mici.

Magazinul online care iti reda gusturile de odinioara

Asta inteleg eu prin "produs artizanal": calitate extraordinara data NU de niste norme stricte care omoara insasi esenta produsului fara a-l face insa mai bun sau mai sanatos (ba chiar din contra), ci de mana si sufletul omului care il produce cu dragoste si pasiune.

Dar odata creat acest "produs artizanal" sau real-calitativ, ce facem cu el? De vandut, avem cui sa il vindem, pentru ca traim vremuri in care intoarcerea la natura si la sanatate este imperativa si esentiala pentru oameni, insa cum sa facem ca oamenii sa ajunga la el? Solutia este simpla: creand un loc in care toate sau cat mai multe din aceste produse sa fie adunate, prezentate si accesibile cumparatorului. Din pacate, supermarket-urile sunt pline de acele produse lipsite de esenta despre care pomeneam mai sus, iar modul lor de a trata micii producatori este unul incorect si arogant: adaosuri uriase, termene de plata lungi, retururi nesfarsite. De toate aceste lucruri m-am lovit eu insumi prin prisma prajitoriei de cafea, iar singurul mod prin care am reusit sa ajung cu adevarat la clienti a fost prin prisma propriului magazin."

Asemeni povestii eArtizanal, Andrei ne-a facut o scurta incursiune in care ne-a povestit cum a inceput pasiunea lui pentru cafea, pentru produse de calitate, artizanale si cum a ajuns sa inceapa o mica afacere in acest domeniu foarte frumos:

"Am inceput aceasta afacere dintr-o dorinta simpla in esenta ei: aceea de a pasi in lumea antreprenoriatului. Dar nu oricum. Afacerea mea trebuia sa urmeze o anumita filozofie de viata, sa realizeze un produs de calitate, corect, dar in acelasi timp, accesibil. Anii multi petrecuti in corporatie mi-au adus multe ore peste program, dar si o rigoare a sistemului de valori: creaza un produs calitativ, la un pret corect, adauga pasiune si interes, respecta-ti clientii si totul va fi bine!

Backgroundul meu este unul tehnic. Am absolvit colegiul national Bogdan Petriceicu Hasdeu din Buzau, apoi Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Politehnicii Bucuresti. Un inginer cu acte-n regula! Lucru de altfel foarte util in activitatea mea actuala. Prajitul artizanal al cafelei presupune lucruri pe care initial nu le-as fi asociat cu activitatea de "cafegiu". Chimia ma ajuta sa inteleg modul in care boaba de cafea reactioneaza in procesul de prajire, fizica sa inteleg reactiile si comportamentul echipamentelor, iar ingineria in sine ma ajuta sa stapanesc tot procesul de prajire, cap-coada. Desigur ca toate cele de mai sus nu ar fost suficiente fara cateva cursuri specializate in domeniul prajirii cafelei, pe care le-am urmat cu oameni din domeniu. Iar la toate astea, se adauga multa munca, perseverenta, multe kilograme de cafea verde stricata si multe cesti de cafea baute.

Toate aceste lucruri incap intr-un concept: Proiectul Claro, rezultatul a sase luni de cercetare, planuri, calcule si nopti nedormite.

Veneam dupa 10 ani intensi de corporatie. Multe seri tarzii la birou, deadline-uri peste deadline-uri si situatii care sigur va sunt cunoscute. Si intr-o zi a aparut in mintea mea un "dar daca...". Dar daca ar fi sa fac altceva, complet diferit, sa fie al meu si al familiei mele, care ar fi acest "altceva"? Dupa indelungi ore de lectura, atentia mi-a fost atrasa de un domeniu care mi s-a parut foarte interesant: cafeaua single origin, de calitate, prajita artizanal, in loturi mici. Un lucru cu atat mai interesant cu cat realitatea la acel moment era una delicata: eu nu beam cafea. Deloc.

Pana sa ma apuc de prajit cafea si sa demarez proiectul CLARO, nu cred sa fi baut mai mult de 10 cafele. Ma atragea mirosul de cafea macinata si preparata, vedeam potentialul din aceasta licoare, dar nu ma multumea deloc gustul din ceasca. Mi se parea mult prea amara si cu un gust si miros pronuntate de ars. Eram dezamagit cand vedeam ca majoritatea cunoscutilor puneau zahar in cafea, unii chiar mult zahar, pentru ca altfel o simteau prea amara. Iar unele senzatii de agitatie sau tremurat pe care le aveam ca si efect dupa ce consumam anumite cafele, deja ma descurajau de tot.

Asta pana acum 5 ani si jumatate. Din dorinaa de a-mi deschide o afacere de familie, una nisata si pe care sa o fac cu pasiune, am ajuns sa citesc foarte mult despre cafea. Despre adevarata cafea. A fost momentul cand am inteles ca ceea ce incercasem eu sa beau pana atunci, nu era cafea, cel pu?in nu era cafeaua pe care mi-o doream eu. Nu voiam o "arsura" comerciala prajita industrial, pe care sa o beau doar ca pe o extensie a tigarii sau la oboseala. O cafea pe care sa o consum cu mult zahar pentru a-i acoperi gustul pamantiu si ars, si care sa-mi provoace si stari de rau fizic, cateodata. Eu voiam sa beau ceva delicat, complex si aromat. Ceva deosebit!

Daca esti un iubitor de produse fine, delicate si ai gustat macar o data un vin nobil cu un buchet complex sau un scotch single malt, atunci cafeaua de specialitate, proaspat prajita artizanal, este ceva care iti poate oferi o experienta similara.

Sub garan?ia calitatii, la CLARO veti gasi intotdeauna cafele aduse din cele mai renumite regiuni ale lumii. Iar eu, Andrei, ma voi ingriji personal ca boabele de cafea verde sa fie prajite cu pasiune si responsabilitate inainte sa ajunga in cestile dumneavoastra.

eArtizanal - supermarket-ul online pentru tine si familia ta!

Din experienta adunata de mine si împreuna cu aceasta filosofie proprie despre artizanat si despre calitate, a rezultat identitatea eArtizanal.

Imi doresc ca eArtizanal sa devina acel foodhub online de alimente de buna calitate si produse uzuale, care sa contribuie la reinterpretarea felului in care ne facem cumparaturile si in care luam masa acasa. Scopul nostru este ca treptat, cu timpul, sa poti sa gasesti pe platforma tot ce ai nevoie pentru acasa, dar doar sub forma de produse calitative, artizanale, concepute in microloturi, provenite de la mici producatori romani si brand-uri independente.

Gusturile de odinioara nu sunt pierdute, am ramas si noi surprinsi sa aflam cat de multi romani au avut initiativa de a incepe mici afaceri din pasiune pentru ceea ce fac, in care ne impartasesc prin intermediul produselor lor dragostea fata de ceea ce, probabil cu toti am trait in copilarie si credeam ca am pierdut. Am considerat ca este foarte important sa studiem piata la inceput, sa vedem care sunt acei producatori cu care putem lucra si sa vedem daca putem acoperi toate zonele necesare pentru a putea intr-adevar spune, cu timpul si nu de la inceput, ca pe eArtizanal poti regasi orice produs uzual ori alimentar de care ai nevoie pentru acasa. Asa cum am mentionat si mai devreme, am ramas foarte surprinsi sa aflam cate astfel de mici initiative locale exista, cati oameni se dedica in fiecare zi conceperii de produse calitative, care ne ofera atata bucurie.

Perioada pe care o traim acum este una care ne indeamna si ne indreapta catre natura, catre sanatate. Si in acelasi timp, catre produse romanesti. Este o vreme in care trebuie sa abandonam produsele nesanatoase, toxice si mult prea comerciale in favoarea produselor naturale, sanatoase si bine ancorate in natura. Si multe dintre aceste produse se pot gasi aici, langa noi. Acesta este motivul pentru care am creat eArtizanal si acelasi principiu ne ghideaza in alegerea produselor ?i a colaboratorilor. Dorim sa aducem in acest magazin online tot ce gasim noi mai frumos, mai bun si mai natural la producatorii din Romania.

Comunitatea micilor producatori romani trebuie incurajata sa creasca iar romanii incurajati sa cumpere cat mai multe produse artizanale romanesti. Din cat mai multe categorii posibile, de la sucuri naturale, siropuri, dulceturi fara zahar ori bere artizanala pana la cosmetice si articole de imbracaminte. Dorim sa construim o comunitate si chiar un intreg lant trofic care produce, comercializeaza si consuma produse artizanale romanesti. Pentru ca sanatatea noastra si a copiilor nostri trebuie trecuta pe primul plan.

Aceasta este viziunea noastra bazata pe principii simple dar corecte si sanatoase si vom incerca sa o ducem cat de departe posibil.

Desi am lansat platforma, inca ne aflam in etapa in care contactam constant noi si noi producatori pentru a-i aduce pe platforma noastra, deoarece ne dorim ca aproape in permanenta sa putem oferi noi si noi produse clientilor, de la cele mai apreciate brand-uri independente din Romania.

Despre platforma in sine va pot spune ca am pus mare accent ca aceasta sa aiba o interfata prietenoasa, sa poti sa plasezi comenzile din cateva click-uri, sa poti sa platesti rapid cu cardul si, de asemenea, ca produsele sa fie livrate in maxim 48 ore de la plasarea comenzii, in orice colt al tarii. Clientii nostri beneficiaza pe platforma si de un sistem de fidelizare, bazat pe puncte care se acumuleaza in urma plasarii oricarei comenzi.

Intr-un parteneriat solid, dezvoltat pe baza a 3 ani de colaborare intre prajitoria CLARO Cafe Roastery, si agentia de marketing digital Marketerio am ales sa dezvoltam impreuna aceasta noua platforma adresata tuturor romanilor.

Momentan, in afara de cafeaua de specialitate Claro nu comercializam alte produse proprii, insa in viitorul apropiat ne dorim sa incepem sa si producem sub marca eArtizanal."

In acest moment pe rafturile digitale ale eArtizanal poti regasi dulceturi cu gusturi de odinioara, cafea de specialitate, ceaiuri, produse bio, sucuri naturale artizanale, produse cosmetice handmade - sapunuri, uleiuri de corp, seruri faciale, zacusti, sosuri, mustaruri, miere neprihanita, unturi, bere artizanala, vin de mure artizanal, cidru artizanal, spirtoase, siropuri naturale, detergenti bio, ciocolata artizanala, produse pentru copii, textile, iar aceste produse reprezinta doar inceputul.

Ultimele NOUTATI

Salariul mediu net in 2025: Ce prognozeaza fostul ministru de Finante pentru romani?
Economie

Salariul mediu net in 2025: Ce prognozeaza fostul ministru de Finante pentru romani?

today24 Ian. 2025
Explozie de angajari LA STAT: peste 1,3 milioane de posturi ocupate
Economie

Explozie de angajari LA STAT: peste 1,3 milioane de posturi ocupate

today24 Ian. 2025
Casa si gradina

"Secretul" productivitatii padurarilor. Are legatura cu lantul de drujba!

today23 Ian. 2025
Semnarea digitala a documentelor: Rapid, sigur si eficient cu eSemneaza.ro
Tehnologie

Semnarea digitala a documentelor: Rapid, sigur si eficient cu eSemneaza.ro

today23 Ian. 2025
O situatie in care salariatul comite o abatere disciplinara clara, dar legea interzice sanctionarea sa
Companii

O situatie in care salariatul comite o abatere disciplinara clara, dar legea interzice sanctionarea sa

today23 Ian. 2025
Impozitarea muncii 2025. Taie Guvernul din salarii prin introducerea impozitului progresiv? Ultimele calcule
Economie

Impozitarea muncii 2025. Taie Guvernul din salarii prin introducerea impozitului progresiv? Ultimele calcule

today23 Ian. 2025
Soc alimentar in UE: faina de insecte, noua tendinta aprobata oficial
Afla...

Soc alimentar in UE: faina de insecte, noua tendinta aprobata oficial

today23 Ian. 2025
Daniel Daianu prezice: in 2026, recalcularea pensiilor va adanci criza fiscala
Economie

Daniel Daianu prezice: in 2026, recalcularea pensiilor va adanci criza fiscala

today23 Ian. 2025

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Casa si gradina

"Secretul" productivitatii padurarilor. Are legatura cu lantul de drujba!

today23 Ian. 2025
Semnarea digitala a documentelor: Rapid, sigur si eficient cu eSemneaza.ro
Tehnologie

Semnarea digitala a documentelor: Rapid, sigur si eficient cu eSemneaza.ro

today23 Ian. 2025
O situatie in care salariatul comite o abatere disciplinara clara, dar legea interzice sanctionarea sa
Companii

O situatie in care salariatul comite o abatere disciplinara clara, dar legea interzice sanctionarea sa

today23 Ian. 2025
Impozitarea muncii 2025. Taie Guvernul din salarii prin introducerea impozitului progresiv? Ultimele calcule
Economie

Impozitarea muncii 2025. Taie Guvernul din salarii prin introducerea impozitului progresiv? Ultimele calcule

today23 Ian. 2025

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x