Oamenii au devenit paranoici de teama coronavirusului: Imagini surprinse la bordul unui avion
coronavirus chinaepidemiepandemievirus chinawuhan
Coronavirusului a creat panica la nivel global. In ultimele saptamani, acesta este principalul subiect de dezbatere, atat in randul opinei publice, cat si al politicienilor din intreaga lume. De teama infectarii, unii oameni au ajuns sa fie chiar paranoici si sa isi ia masuri absurde de "secutitate".
Un om de afaceri din Statele Unite a fost surprins in avion, purtand in jurul sau un cort de plastic transparent. Omul de afaceri din imagine este Rick Pescovitz, directorul general al StadiumPod, care produce corturi din plastic ce sunt purtate mai ales in timpul evenimentelor sportive pentru a evita ploaia.
Fratele lui Pescovitz a spus ca "Deoarece calatorii fac masuri neobisnuite pentru a se proteja de Coronavirus. Fratele meu s-a gandit sa vada cum va functiona StadiumPod-ul sau intr-un avion".
Ultimul bilant al epidemiei de coronavirus: 1.775 decese si 71.000 persoane infectate
Aceasta masura de carantina persoanla pare cel putin ciudata si ne trimite cu gandul la paranoia, insa, daca aruncam o privire peste ultimul bilant al victimelor coronavirusului, putem intelege spaima si dorinta oamenilor de a se proteja sub orice forma de o posibila infectare. Luni, cifrele aratau devastator: 1.775 decese si 71.000 persoane infectate in 30 de tari.
Directorul OMS a avertizat ca este ”imposibil de prezis ce directie va lua epidemia”, chiar daca mai multi oficiali din intreaga lume se arata increzatori in capacitatea Chinei de a stopa infectarea si de a controla epidemia.
"Solicitam tuturor guvernelor, companiilor si organizatiilor de presa sa colaboreze cu noi pentru a declansa nivelul corespunzator de alarma, fara a starni isterie”, a precizat el in cadrul Conferintei de Securitate de la Munchen.
Sfatul medicului: Cum putem preveni infectarea cu coronavirus?
Coronavirusul se transmite precum gripa, pe cale orala, prin tuse, stranut, vorbit, sau prin contact direct sau indirect cu secretiile respiratorii aflate pe mainile acestora sau pe suprafete contaminate, si poate fi letal. Nu exista un vaccin avizat de comunitatea stiintifica si medicala, care sa protejeze populatia impotriva acestei noi tulpini de virus.
”Evitati contactul cu persoanele bolnave (nu calatoriti in zonele cu risc, evitati aglomeratiile (unde exista risc crescut de a intra in contact cu o persoana infectata, nu stati langa persoanele care tusesc sau stranuta, nu vizitati si nu duceti in colectivitati persoanele bolnave).
Respectati regulile generale si individuale de igiena: utilizarea batistei si spalatul pe maini, pusul mainii la gura atunci cand tusim sau stranutam, evitarea contaminarii prin atingerea cu mainile a ochilor sau a gurii, aerisirea zilnica a locuintelor sau a birourilor cu mentinerea unei temperaturi de 18-22 grade precum si igienizarea spatiilor si a suprafetelor.
Spalati-va cat mai des pe maini cu apa si sapun, spalatul trebuie sa dureze cel putin 20 de secunde, insistand pe pliurile si spatiile interdigitale, apoi uscati mainile cu prosoape de hartie sau aer cald sau daca nu sunteti in apropierea apei puteti utiliza, cu eficinta mai redusa, un dezinfectant pe baza de alcool”, recomanda medicul Tudor Ciuhodaru.
Pe aceeasi tema: