O arhitecta din Caras-Severin a construit casa 100% naturala: Intra in circuit turistic peste doua luni
vacanta 1 maicasa 100% naturalacasa biovacanta in naturacasuta piticilor caras severinarhitectvacantaturismcircuit turistic
In Caras-Severin se afla o constructie pe cat de neobisnuita, pe atat de frumoasa si impresionanta: o casa naturala rupta parca din basmele copilariei. Constructia a fost inclusa intr-un top 10 al celor mai frumoase casute de colb din lume, in revista The Natural Homes.
Casuta de colb apartine Ilenei Mavrodin, si este construita pe malul Nerei, la Sasca Montana, in judetul Caras-Severin. Constructia este cunoscuta si sub denumirea de "casuta piticilor', iar proprietara anunta ca de la 1 mai aceasta va fi deschisa publicului larg, care doreste sa experimenteze o vacanta inedita.
Ileana, de profesie arhitect, a construit casuta de colb cand s-a intors din Canada, in 2004, si de atunci pana in prezent, casuta ei verde a atras sute de curiosi.
"Casuta a fost si inca mai este un exeperiment.
Ea, practic, nu e pentru orice turisti, ci pentru cei care vor sa exprimenteze si chiar vor sa-si faca o asemenea casuta. Atunci vin si vor sa vada cum e sa stai in ea", a declarat proprietara.
Casa verde ofera posibilitatea de destindere si recreere intr-un cadru 100% natural, in timp ce peisajul din afara casutei este la fel de relaxant si frumos, fiind amplasata in mijlocul naturii.
Tabere de creatie pentru iubitorii de natura
Arhitecta vrea sa impartaseasca din secretele construirii acestor casute verzi si altor oameni, asa ca organizeaza anual tabere de creatie. Pentru acest an, taberele s-au stabilit a se desfasura in luna iulie.
Noi dorim ca, in cele cinci zile, sa va convingem ca acest lucru e posibil, sa va ajutam sa va conturati visul pe masura posibilitatilor fizice si materiale de care dispuneti. Vorbim despre alegerea amplasamentului, despre sol, proiectare, materialele de constructie, vom lucra la pereti de cob, facem tencuieli de lut cu nisip, lut cu var si nisip, var cu nisip, vopsele naturale si zidarii decorative cu sticle inglobate si basorelief.
Vom vorbi despre toate fazele de construire a unei case, de la fundatii si zidaii, la tencuieli, vopsele naturale si modelare. O sa povestim si despre greselile care s-au facut la Casa-Verde, cum le putem repara sau ce putem face ca sa nu le repetam! Taxa de participare este de 550 lei/persoana.
Cazarea se face in cort; daca nu aveti cort, va rugam sa ne anuntati din timp sa va pregatim unul. Mancarea este inclusa in pret si consta in lapte, branza, oua, miere, fructe si legume, etc. (in mare parte produse locale). Avem bucatarie cu aragaz si vase iar seara stam in jurul focului si povestim", anunta arhitecta pe site-ul dedicat casutei.
Daca va doriti sa aflati mai multe detalii despre casuta verde, accesati
site-ul oficial
Sursa foto: Adevarul