Mai multe oua, mai multa memorie
ouacercetaristiintastudiiinvestigatiiterapia cu laseraarhus university hospitaldaily mailuniversitatea tuftsvarzaduisburg - essengermaniadiclofenacosteoartrita agenunchiuluiarticulatiiexperimentdementafunctie cognitivamemorieantioxidantiluteinazeaxantinafunctii mentale
O nou studiu adauga pe lista lucrurilor de tinut minte ouale.
Pe care nu ar trebui sa le excludem din alimentatia zilnica.
Investigatiile cercetatorilor de la Universitatea Tufts din Statele Unite, o explorare stiintifica pe parcursul a 6 luni, vor sa scoata in evidenta beneficiile consumului de oua. Surse importante pentru imbunatatirea functiei cognitive, prin continutul a doi antioxidanti importanti: luteina si zeaxantina.
Consumul acestora previne nu numai pierderea memoriei, dar reduce si riscul dementei.
Subiectii analizati vor fi impartiti in doua tabere. Un grup de control, si unul activ, ai carui participanti vor include in alimentatia zilnica cate doua oua. Rezultatele vor fi obtinute prin compararea datelor in perioada de timp amintita, ne anunta Daily Mail.
Testate vor fi memoria, rationamentul, fluenta verbala, atentia, factori principali in sustinerea unei bune activitati cerebrale. Cei care inlatura riscurile majore ale dementei in a doua parte vietii.
Dupa cum merg lucrurile, cercetatorii se asteapta sa observe cresteri substantiale ale activitatii functiilor mentale pentru grupul activ.
In prim-planul global al agendei de lucru a oamenilor de stiinta se mai afla terapia cu laser, un experiment danez, efectuat pentru eliminarea aspectului inestetic al cicatricilor post cezariene, efectuat la Aarhus University Hospital. Dar si beneficiile aduse de varza, in comparatie cu gelul diclofenac, un antiinflamator destinat durerilor articulare, pentru tratarea articulatiilor deficitare. Rezultatele experimentului vor fi "procesate" la Universitatea Duisburg - Essen , Germania, luand in calcul reactiile celor 80 de participanti cu osteoartrita a genunchiului.