La ce pericole va expuneti daca folositi mult prea des smartphone-ul
smartphonetelefon inteligentinterneteducatie
Utilizarea telefonului inteligent a devenit cel mai banal obicei al vietii de zi cu zi. Fie ca este vorba despre retele de socializare, fotografii, aplicatii pentru sport, dieta sau diverse programe, oamenii aproape ca nu mai pot renunta la acest dispozitiv. Cat de daunator este, de fapt, obiceiul de a sta foarte mult timp concentrat pe telefon?
Dincolo de pericolul de va crea dependenta, utilizarea excesiva a smartphone-ului va poate da viata peste cap. Prea multe ore petrecute concentrati la telefon va poate deconecta de la lumea reala, va poate afecta relatia de cuplu sau va poate crea probleme cu vederea.
Desi putini oameni recunosc, concesicentele utilizarii excesive a smartphone-ului este unul dintre principalele motive de disputa in cuplu. Aproximativ 60% dintre romanii supusi unui studiu social, au declarat ca sunt gelosi pe partener/a, atunci cand foloseste mult prea mult telefonul mobil. Acestia se simt marginalizati si neimportanti, fapt ce genereaza frustrari, nemultumiri.
Necomunicate eficient si la timp, acestea pot fi veritabile motive de separare iremediabila.
Nici sanatatea nu este lipsita de probleme. Oamenii care folosesc telefonul foarte mult timp din zi si din noapte, risca sa aiba probleme de vedere, mai ales daca nu adapteaza luminozitatea si dimensiunile caracterelor, in functie de necesitatile reale.
Citeste si:
Angajatorii ar putea plati DIN NOU CAS pentru salariati. Ce se intampla cu pensiile romanilor
A sta mult prea mult timp conectat la telefon, va poate "propulsa" intr-o alta lume, iar legaturile cu realitatea se diminueaza. Nu mai sunteti atenti si receptivi la cei din jur, iar relatile cu acestia vor avea de suferit. De asemenea, lumea virtuala este cu mult diferita de cea adevarata, asa ca va puteti crea frustrari si false impresii, care sa va afecteze fericirea.
Nu in ultimul rand, mult prea mult timp dedicat telefonului poate fi un periocol, mai ales in cazul copiilor si adolescentilor. Tinerii sunt in cautarea granitelor identitatii personale, sunt curiosi, vor sa afle, sa descopere si inca nu constientizeaza un potential pericol. Astfel, pe internet, pot deveni victimele unor persoane rau intentionate.
Telefonul folosit in exces de un tanar ar trebui sa dea de banuit parintilor, care trebuie sa supravegheze activitatea online a micutului si sa il indrume catre informatii de calitate, si activitati educationale, specifice varstei lui.
Citeste si:
Coca-Cola a lansat prima bautura alcoolica din istoria companiei
Sursa foto: pexeles.com