Julian Assange si "minciunile ascunse ale spionilor privati"
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Julian Assange si minciunile ascunse ale spionilor privati
Julian Asange, fondatorul WikiLeaks, sustine ca mailurile societatii americane de informatii si analiza strategica Stratfor, care vor fi publicate pe siteul sau, vor ridica valul de pe “minciunile ascunse ale spionilor privatiâ€. Cum era de asteptat, Stratfor a denuntat incalcarea deplorabila a confidentialitatii si sustine ca unele e-mailuri ar putea fi autentice, insa altele falsificate.
"In ultimii zece ani, aceste firme de informatii au prosperat in SUA si in alte tari, fara sa dea socoteala catusi de putin", a explicat australianul, la cateva ore dupa anuntul facut de WikiLeaks privind publicarea in urmatoarele saptamani a peste cinci milioane de e-mailuri. Potrivit WikiLeals, aceste e-mailuri vor permite "sa se ridice valul" de pe unele practici, de la tehnici de spionaj indoielnice la o afacere privind delictul de initiere cu Goldman Sachs.
Un fel de James Bond, dar absurd si total ineficient
Julian Assange i-a acuzat pe analistii de la Stratfor ca se joaca de-a James Bond in modul cel mai absurd si adesea cel mai ineficient. Conform WikiLeaks, primele e-mailuri publicate luni sugereaza indeosebi ca Dow Chemical (intreprinderea-mama responsabila de catastrofa din anul 1984 de la Bhopal, in India) a platit firma pentru a spiona grupurile de aparare ale victimelor. Altele arata ca gigantul Coca-Cola a insarcinat Stratfor sa intreprinda o ancheta in legatura cu asociatia pentru apararea animalelor Peta.
O parte substantiala a finantarii Stratfor ar proveni de la agentii guvernamentale, inclusiv de la Departamentul de Stat pentru Securitate Interna, conform WikiLeaks, care n-a furnizat insa cifre precise. "Aceste mailuri arata ca Stratfor a supravegheat WikiLeaks", a dat asigurari Assange.
Australianul a refuzat sa precizeze cum a intrat siteul sau in posesia acestor e-mailuri, care dateaza din 2004 pana in 2011. O legatura ar putea avea grupul de pirati Anonymous, care anunta, in decembrie 2011, ca le-a piratat.
O incalcare deplorabila a confidentialitatii
Stratfor a denuntat incalcarea deplorabila a confidentialitatii, subliniind ca unele e-mail-uri ar putea fi autentice, iar altele falsificate.
Assange, al carui site s-a ilustrat in 2010 publicind documente militare secrete despre Irak si Afganistan si note diplomatice americane, este sub arest la domiciliu in Regatul Unit de peste un an.
El asteapta ca justitia britanica sa ia o hotarare definitiva in legatura cu mandatul de arestare emis in cazul lui de Suedia intr-un caz de viol si agresiuni sexuale, acuzatii pe care fondatorul WikiLeaks le-a negat.
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special "E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"