Israel ofera calatorilor veniti o alternativa la carantina in hotel: bratara de urmarire
bratara de urmarireisraelcarantina
Israel continua sa surprinda in aceasta pandemie. Nu doar ca este tara cu cea mai avansata campanie de vaccinare, anuntand de curand cumpararea altor zeci de milioane de doze de vaccin, ca masura de siguranta, in caz ca va fi nevoie de doze suplimentare administrate populatiei, dar vine si cu inovatii in managementul crizei sanitare interne. Autoritatile din Israel propun cetatenilor intorsi in tara o alternativa la carantinarea la hotel: bratara de urmarire, care asigura supravegherea celor aflati in carantina la domiciliu.
Israel a lansat luni un program pilot cu 100 de astfel de bratari de urmarire. Daca programul va da roade, cetatenii care se intorc in tara nu vor mai fi nevoiti sa stea in carantina la hotel, timp de 14 zile, ci se vor putea intoarce acasa.
Dar acasa nu vor avea voie sa depaseasca o anumita zona si nici sa isi indeparteze dispozitivul de urmarire, fiindca bratara inteligenta, impreuna cu un sistem complex de urmarire, vor alterta autoritatile.
Daca cineva alege noul sistem - care include o bratara electronica, un smartphone si un tracker montat pe perete - se poate autoizola acasa, spun autoritatile.
Sistemul avertizeaza autoritatile daca cineva scoate bratara sau se aventureaza prea departe de monitorul de acasa.
Bratara este usor de purtat, fiind confectionata dintr-un material confortabil, transparet si impermeabil. Aceasta se ataseaza mainii posesorului, la fel ca orice alta bratara obisnuita.
Israel isi tripleaza stocurile de vaccin. Motivul? Se teme ca efectul vaccinului ar putea dura prea putin
Va amintim ca, tot luni, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat ca tara sa va cumpara alte 36 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, ceea ce inseamna un volum de doze triplu fata de cate a achizitionat pana acum.
Motivul? Se pare ca autoritatile de aici se tem ca imunitatea conferita de vaccin ar putea dura prea putin si, prin urmare, ar putea fi necesara administrarea de doze suplimentare populatiei, pentru a prelungi astfel efectul vaccinului.
Israel este in acest moment tara cu cea mai avansata campanie de vaccinare din lume. Aici, peste jumatate din populatia ( de circa 9 milioane de locuitori), a primit macar o doza de vaccin, in timp ce 3,4 milioane au primit deja si cea de-a doua doza a vaccinului Pfizer.
Foto: Supercom