Interviul de angajare. 10 intrebari care pun candidatul in dificultate
jobintrebariinterviul de angajareintrebari interviu
Intrebarile primite la un interviu de angajare te pot pune in dificultate, mai ales cand stii ca tu esti principalul vizat. De aceea, este important sa inveti cum sa-ti pui in evidenta calitatile si de asemenea sa stii ce ar trebui sa spui si ce nu ar trebui sa dezvalui despre tine.
In acest articol iti prezentam 10
intrebari de interviu care te-ar putea pune in dificultate:
1. Ce ai putea sa-mi spui despre tine?
Angajatorii isi doresc sa auda care a fost ocupatia candidatilor lor inainte de interviu. Nu este important sa te focusezi pe viata personala cand auzi aceasta intrebare, ci mai degraba sa-ti pui in evidenta valorile care te-au ajutat sa evoluezi profesional. Trebui sa dovedesti ca ai suficienta incredere in tine.
2. Cum te descrii intr-un singur cuvant?
Punandu-ti aceasta intrebare angajatorii vor sa descopere personalitatea ta, daca esti increzator in fortele proprii, daca esti potrivit pentru
job-ul pe care ti-l pot oferi. Aceasta intrebare este o oportunitate de a scoate in evidenta calitatile potrivite pentru jobul la care aspiri.
3. Imi poti spune trei calitati si trei defecte?
Cu aceasta intrebare angajatorii vor sa vada daca ai anumite retineri de a lucra in echipa sau daca esti capabil sa respecti deadline-ul urile. Este important sa fii sincer, sa-ti recunosti defecte astfel incat sa ii castigi increderea celui din fata ta. De asemenea, calitatile tale il pot face sa se gandeasca la o pozitie mai buna in cadrul companiei.
4. De ce crezi ca esti potrivit pentru compania noastra?
La aceasta intrebare trebuie sa ai un raspuns foarte clar. Trebuie sa scoti in evidenta faptul ca ai inteles care sunt valorile companiei si ca te identifici cu acestea. De asemenea, trebuie sa se vada ca vrei sa aduci o contributie majora in cadrul organizatiei. Practic, trebuie sa-i dovedesti viitorului sef ca poti contribui la indeplinirea misiunii organizatiei.
5. De ce iti doresti sa schimbi job-ul actual?
Posibilul sef va va fi atent la orice atitudine negativa, mai ales daca pozitia la care aderi este una de scurta durata. Angajatorul ar vrea sa cunoasca motivele care te-au determinat sa ajungi la interviu. Toodata vrea sa observe daca te-ai plictisit repede de job-ul pe care il ai sau renunti din motive serioase.
6. Care este principala ta realizare profesionala?
Prin aceasta intrebare managerul isi dorește sa afle lucrurile care te pasioneaza, ceea ce simti si cum descrii tu lucrurile care iti plac. Vrea sa afle, de fapt, care sunt interesele tale si cum le-ai putea integra in viitorul job.
7. Crezi ca esti un bun antreprenor?
In cele mai multe cazuri, aceasta intrebare este pusa cu scopul de a afla daca ai fi dispus sa-ti parasesti compania in care lucrezi pentru a-ti deschide firma proprie. Nu este gresit daca ii spui ca ai anumite planuri de viitor, dar ar fi mult mai convingator sa spui din start „nu”.
8. Ce ai face daca ai castiga cinci milioane de dolari maine?
Este o intrebare capcana. Managerul ar vrea sa stie ca indiferent de partea financiara tu esti dispus sa continui sa lucrezi, ar vrea ca munca pe care tu o vei face zi de zi sa fie din pasiune. Prin aceasta intrebare, angajatorii vor sa vada daca ai si motivatie sau lucrezi fara pasiune si fara niciun scop.
9. Imi poti spune un motiv pentru care cineva nu ar lucra cu tine?
Viitorul tau sef ar vrea sa afle daca ai suficienta incredere in tine si daca iti cunosti defectele. In niciun caz nu ar trebui sa ignori aceasta intrebare, deoarece intr-o companie este vorba despre lucrul in echipa.
10. Unde stie actualul sef ca esti in acest moment?
Potentialul tau sef vrea sa afle care sunt prioritatile tale in acel moment, daca este mai important ceea ce faci in prezent, locul de munca pe care il ai deja sau chiar ai facut eforturi sa ajungi la interviu. Vrea sa afle daca iti doresti cu adevarat sa iti schimbi locul de munca.
Citeste si:
Model CV de angajare