Fondatorul TikTok a ajuns cel mai bogat om din China, intr-o perioada in care numarul miliardarilor este in declin
tiktokfondatorul tiktokmiliardaricel mai bogat om
Succesul TikTok nu se vede doar in numarul fabulos de utilizatori la nivel global, ci si in veniturile incredibile pe care platforma i le aduce fondatorului sau. In timp ce milioane de oameni isi pierd in general vremea facand nimic pe TikTok, cel ce a pus bazele acestei retele devine putred de bogat.
Zhang Yiming este creierul din spatele TikTok - cea mai populara platforma sociala a momentului. La cei doar 41 de ani ai sai, si-a revendicat titlul de cel mai bogat om din China, tocmai datorita acestei inventii care tine cu gurile cascate milioane si milioane de oameni din toate colturile lumii, din zori si pana-n seara.
Co-fondator al companiei-mama a TikTok, ByteDance, Zhang Yiming ocupa primul loc pe lista Hurun China Rich din 2024, raport publicat marti.
49,3 miliarde de dolari - aceasta este cifra colosala a averii sale, arata clasamentul, ceea ce il face sa fie cel mai bogat om din China.
Numarul miliardarilor chinezi este in scadere
Totusi, la nivel national, China se confrunta cu o perioada neagra pentru magnati, numarul miliardarilor fiind in scadere.
Conform
CNN, China a inregistrat o scadere semnificativa a numarului de miliardari in dolari americani, ajungand acum la 753, cu 142 mai putini fata de anul trecut, potrivit raportului Hurun. De la un maxim de 1.185 in 2021, tara a pierdut mai mult de o treime dintre miliardarii sai, in special din cauza problemelor economice si a scaderii pietei bursiere.
De asemenea, numarul persoanelor cu averi de cel putin 5 miliarde de yuani (echivalentul a aproximativ 700 de milioane de dolari) pe lista Hurun a scazut pentru al treilea an consecutiv, ajungand la 1.094. Lista include si persoane din Hong Kong, Macao si Taiwan.
Presedintele Hurun Report, Rupert Hoogewerf, a explicat ca acest declin reflecta un „an dificil” pentru economia chineza, marcat de o criza in sectorul imobiliar, datorii mari ale administratiilor locale si scaderea consumului, provocand ingrijorari internationale cu privire la stabilitatea celei de-a doua economii a lumii.
Sursa foto: freepik.com