De la cuptorul bunicii la cel inteligent
hotpointcuptoarebunicacuptoare inteligentezone washdirect flamedual filter
Hotpoint exploreaza sub conceptul Open Oven evolutia cuptorului incepand de la gama actuala Luce si pana la progresele tehnologice oferite de noua sa linie de productie a cuptoarelor ce va fi lansata in 2015. Noua linie de productie, bazata pe inovatia si designul italian, va fi prezentata ca parte a Eurocucina, expozitie dedicata sectorului de bucatariei, din cadrul Salonului International de Mobila de la Milano ce va avea loc in perioada 8 - 13 aprilie. Salonul International de Mobila de la Milano este un eveniment de referinta la nivel mondial pentru designul interior si a ajuns anul acesta la cea de-a 53 - a editie.
Conceptul Open Oven dezvoltat de Hotpoint in colaborare cu Carlo Ratti Associati a fost creat pornind de la intrebarea „Ce se afla in cuptorul nostru?” si isi propune sa expuna publicului cuptorul prin dezmembrarea acestuia in componente pentru a explora complexitatea tehnologiei din interiorul sau.
Conceptul demonstreaza astfel cum, prin integrarea diferitilor senzori, cuptorul poate gazdui si oferi noi servicii digitale interactive si avansate, fiind de exemplu capabil sa monitorizeze si sa verifice consumul de energie, sa recunoasca continutul si starea mancarii din cuptor, sa intelega obiceiurile si nevoile utilizatorilor.
Astfel, conceptul expune componentele in maniera “chirurgicala” pentru a face cunoscut atat cum functioneaza cuptorul actual, cat si cum va arata cel din viitor, permitandu-le vizitatorilor sa examineze evolutia caracteristicilor, prezentand conectivitatea ca determinant in transformarea cuptorului intr-un aparat interactiv si usor de utilizat.
In cadrul expozitiei FTK destinata tehnologiei pentru bucatarii, ce se desfasoara concomitent cu Eurocucina, Hotpoint prezinta si cele mai inovatoare produse ale sale din gama Luce, ce imbina tehnologia avansata cu designul modern si elegant.
Printre acestea se numara cuptorul cu sistem Dual Flow si display LCD, cuptorul Openspace cu sistemul COP (programmed optical cooking) pentru programe automate de gatit, plita cu tehnologie Direct Flame, hotele extra silentioase cu sistem Dual Filter sau frigiderele bazate pe tehnologia Active Oxygen, ce previne formarea bacteriilor si masinile de spalat vase cu optiune Zone Wash pentru curatare localizata.