De ce sa locuiesti cu parintii si dupa absolvirea facultatii
a locui cu parintiiabsolvire facultatediploma licentaloc de muncasomer
Te gandesti sa te muti din cuibul parintesc dupa ce faci pasi tepeni pe terenul de munca? Da, nu este ceva care sa stea pe capul tau. Insa o multime de tineri se gandesc la acest lucru, dar pun in balanta si cheltuielile suplimentare cu chiria, de exemplu.
Un studiu de la College@Home arata cat de adevarat este "efectul bumerang".
Arunca un ochi peste motivele aparute de-a lungul anilor in privinta deciziei tinerilor absolventi de a locui inca cu parintii:
1. Dupa absolvirea facultatii vei incepe sa lucrezi pentru mancare, nu pentru distractie. In totalitate.
2. Nu iti poti gasi un loc de munca. 1,5 milioane (53,6%) dintre tinerii cu diploma de licenta sunt someri, in cautarea unui loc de munca.
3. Dar cu putin noroc, unii dintre ei pot fi angajati ca ospatari sau barmani, circa 100.000. Ingineri, Fizicieni, chimisti ori matematicieni sunt doar 90.000.
4. Nu iti poti gasi niciun loc de munca. 1% dintre tineri au sansa de a gasi un job la o spalatorie auto, iar 6% pot gasi un loc de munca la un restaurant fast-food. Cele mai slabe sanse de gasire a unui job le au absolventii de: psihologie clinica cu o rata a somajului de 19,5%, arte (16,2%), istorie (15,1%), arhitectura (10,6%).
5. Partea buna este ca migrarea este un lucru normal inca din 1950. Chiar si atunci tinerii stateau cu parintii mai mult timp decat ar fi trebuit.
6. Statisticile arata ca in anii '80, unul din zece tineri absolventi de facultate locuia cu parintii, iar in prezent, numarul a crescut la patru.
53% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 - 24 de ani locuiesc cu parintii, in timp ce procentul celor cu varste intre 25 - 34 de ani ajunge la 29%.