De ce e indicat sa iei masa cu angajatii tai
team buildingmanagerechipasuccesprofitidee
Cu siguranta de multe ori te-ai gandit la o solutie care sa uneasca personalul companiei si sa te apropie de ei. Oamenii dau mai mult randament la locul de munca daca se simt acceptati, daca leaga prietenii si daca se simt apropiati de seful lor. Team buildingurile sunt prea costisitoare? Noi ne-am gandit la o varianta mult mai ieftin si eficienta.
In ultima perioada, antreprenorii din Romania au constatat eficienta programelor de team building. Marile companii autohtone ofera excursii, vacante, plimbari, seminarii si intalniri inedite, cu scopul de a petrece timp de calitate impreuna. In aceste momente, angajatii se relaxeaza, se detaseaza de stresul de la locul de munca si creeaza relatii interpersonale mai puternice, dincolo de cele profesionale.
Totusi, acest tip de team building poate fi pus in practica doar de companiile mari, care au un buget alocat special pentru acest tip de activitati. Acestea fiind spuse, ce le ramane companiilor mici de facut? Sa gaseasca solutii alternative.
Una dintre aceste solutii poate fi masa impreuna. Specialistii recomanda acest tip de interactiune la locul de munca. De asemenea, nu implica niciun fel de cost suplimentar, dar are efecte beneficice cu team building-ul clasic.
Angajatii si sefii ar trebui sa ia macar de cateva ori pe saptamana masa impreuna. Subiectele dezbatute aici, interactiunea si relaxarea din aceste momente va fi de bun augur pentru intreaga companie.
Angajatii care mananca impreuna cu seful, pot depasi niste bariere de comunicare in relatia cu acesta, il pot percepe ca pe un membru mai apropiat al echipei si vor putea sa se raporteze diferit la el, ceea ce poate ajuta la dezvoltarea relatiilor in interiorul firmei, dar si la cresterea increderii in fortele proprii ale angajatilor.
Citeste si:
Romanii pot cumpara noul hothatch Renault Megane RS
De asemenea, a lua masa impreuna cu niste oameni este un act destul de familial, care conecteaza persoanele atat la nivel constient, cat si subconstient. Relatiile devin mai apropiate, se leaga mai usor prietenii si angajatii au un moment de relaxare in care nu doar se hranesc, ci petrec timp de calitate impreuna.
Tensiunea si stresul acumulate in orele de program dispar in jurul unei mese unde se aduna mai multi oameni. Glumele, povestile si comentariile fac uitate presiunile profesionale, si au efect terapeutic pe termen lung.
Petrece timp cu angajatii tai, iar atunci cand nu e posibil sa li te alaturi, incurajeaza-i sa ia masa impreuna. Productivitatea companiei tale va creste substantial, daca angajatii se comporta ca o familie ai carei membri se relaxeaza ocazional si au legaturi interpersonale puternice.
Citeste si:
Start-up Nation: Cum sa obtii finantare in 2018
Sursa foto: pexeles.com