Cursuri antispaga de 300.000 Lei pentru angajatii primariei dintr-un mare oras din tara
antispagacoruptiespagamitaprimaria pitesti
Angajatii Primariei din Pitesti vor lua cursuri antispaga, o initiativa finantata de Uniunea Europeana.
Se anunta vremuri tot mai bune pentru pitesteni. Dupa ce Consiliul Judetean a fost condus de renumitul Constantin Nicolescu, condamnat definitiv in februarie 2015, la sapte ani si opt luni de inchisoare in dosarul in care este acuzat ca a accesat ilegal fonduri PHARE, si implicat in alte dosare "grele", organismele europene au decis ca e timpul sa se implice si sa ajute cumva la inlaturarea coruptiei din Pitesti, mai ales ca Nicolescu nu este singurul care a adus nori negri pe cerul frumosului municipiu. Scandalurile de coruptie s-au tinut lant in Pitesti in ultimii ani.
Dar cum trecutul e trecut si trebuie sa privim optimisti catre viitor, Uniunea Europeana ne intinde o mana de ajutor, si le plateste angajatilor Primariei Pitesti cursuri antispaga, in valoare de 300.000 de lei. Sa nu se (mai) bucure de foloase necuvenite si sa actioneze doar in favoarea cetateanului, care vorba aia, isi ofera votul de aproape trei decenii trandafirilor rosii.
Saptamana trecuta, primaria a anuntat lansarea proiectului "Etica si integritate prin prevenirea si combaterea coruptiei - EtICo", finantat in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014-2020.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea nivelului de etica si integritate la nivelul municipiului Pitesti prin implementarea unor masuri de prevenire a coruptiei. Dupa ce angajatii primariei vor fi instruiti si vor invata sa evalueze riscurile actiunilor lor, concret rezultatele asteptate de la acest proiect constau in: dezvoltarea si implementarea a trei proceduri operationale privind masurile preventive anticoruptie si indicatorii aferenti; dezvoltarea unui instrument informatic in vederea cresterii capacitatii analitice de a efectua activitati de evaluare a riscurilor pe planuri sectoriale de actiune de combatere a coruptiei; elaborarea unui manual de bune practici pentru facilitarea punerii in aplicare a cadrului legal in domeniul eticii si integritatii; realizarea de cursuri de formare profesionala privind etica si integritatea in vederea imbunatatirii cunostintelor si competentelor personalului de conducere si executie din Primaria Municipiului Pitesti.
Si Consiliul Judetean a depus anul trecut la ADR Sud Muntenia un proiect similar, "Sustinerea implementarii masurilor referitoare la transparenta, etica, integritate si prevenirea coruptiei reglementate prin SNA in cadrul Consiliului Judetean Arges", pentru a primi fonduri prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), insa, cel putin pana la acest moment, acesta nu se regaseste pe lista proiectelor aprobate la finantare.