Cum au fost construite piramidele faraonilor din Egipt?
piramideegiptsecretconstructieinginer
Misterul in privinta realizarii piramidelor din Egipt constituie de multa vreme o preocupare semnificativa pentru multi experti. Un inginer din Marea Britanie sustine ca a gasit secretul ridicarii piramidelor egiptene, ultima dintre cele sapte minuni ale lumii antice care inca poate fi vizitata la Cairo.
Peter James, un inginer din Newport, Marea Britanie, sustine ca vechii egipteni au construit piramidele de la interior spre exterior.
Expertul demonteaza teoriile care pretindeau ca acestea au fost ridicate cu ajutorul unor rampe exterioare uriase, potrivit Daily Mail.
Englezul sustine ca teoria rampelor nu are premise reale, din cauza ca acestea ar fi trebuit sa aiba 400 de metri lungime si ar fi fost prea abrupte pentru a transporta blocurile de piatra pana in varful piramidei.
Potrivit acestuia, egiptenii au construit, in interiorul piramidelor, mai multe rampe asezate in zig-zag, utilizand blocuri de piatra mici, mai usoare, in timp ce pietrele mai mari au fost plasate pe exterior cu ajutorul schelelor. In viziunea acestuia, asta inseamna ca piramida a fost ridicata in straturi.
In plus, piramidele ar fi fost realizate in partea de sus, prin folosirea unor schele exterioare. Peter James si compania sa, Cintec, au restaurat piramidele egiptene in ultimii 18 ani.
"In conformitate cu teoriile actuale, pentru a aseza 2 milioane de blocuri, egiptenii ar fi trebuit sa puna cate un bloc mare de piatra la fiecare trei minute.
Acest lucru ar fi fost imposibil folosindu-se rampe exterioare. In plus, ce s-ar fi intamplat cu rampele odata ce piramida ar fi fost terminata? Ei au stabilit cele patru colturi ale piramidei ca si cum ar fi fost colturile unei case. Au construit patru puncte de acces in centrul piramidei. Pornind de la peretii camerei de inmormantare, egiptenii au putut construi rampe in zig-zag in jurul structurii.
Blocurile grele ar fi fost trase in sus pe rampe sau pe sanii sau plasate pe exterior, folosind schele de lemn si cabluri de ancorare", a mai precizat expertul englez.