Cu ajutorul carui software a furat Edward Snowden datele spionajului american
datesuasecreteedward snowdenanchetatori
Anchetatorii din cazul lui Edward Snowden au anuntat ca fostul contractor al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) a ajuns sa posede documente clasificate folosind un software ieftin si utilizat la scara mare.
Snowden a pastrat acest "instrument" si dupa ce a avut o prima confruntare cu oficiali ai agentiei, anunta Times of India,
Jurnalistii de aici scriu ca fostul spion a utilizat soft-ul Web crawler pentru a intra in posesia unor informatii clasificate, conform afirmatiilor anchetatorilor.
Descoperirile sunt surprinzatoare, mai ales in conditiile in care misiunea NSA este aceea de a proteja secretele natiunii americane, ale Pentagonului sau cele ale serviciilor secrete, pazindu-le de atacuri cibernetice, mai ales de cele sofisticate ce vin din Rusia si China.
Referitor la atacul din interior al lui Snowden, anchetatorii au anuntat ca cu greu se poate spune ca a fost unul "sofisticat" si ar fi trebuit imediat detectat.
Potrivit Times of India, atacurile sale au avut loc la trei ani de la scandalul WikiLeaks.
Edward Snowden a furat fisierele anul trecut, cand lucra la un birou NSA din Hawaii si pana acum a facut publice numai cateva dintre acestea, afirmand la un moment dat ca inca detine multe informatii clasificate, pe care ar urma sa le dea publicitatii.
Un raport secret al Pentagonului arata ca Snowden a descarcat 1,7 milioane de fisiere cu informatii, acesta fiind apreciat drept cel mai mare furt de secrete din istoria Americii.
Edward Snowden, in varsta de 30 de ani, a plecat din SUA in mai 2013, dupa ce a anuntat ca Guvernul american aduna informatii din telefoanele a milioane de cetateni ai acestei tari, monitorizand traficul acestora pe Internet si conversatiile cu persoane din afara SUA.