Crama Ceptura isi extinde domeniul cu 180 de hectare
crama cepturapremii crama cepturaextindere domeniu
Crama Ceptura isi extinde suprafata de productie cu 180 de hectare de podgorie, in zona Dealu Mare, anticipand o crestere a volumului cu un milion de sticle de vin pe an.
Din cele 180 de hectare de vie, specialistii cramei intentioneaza sa creeze noi soiuri de vin de calitate superioara, din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra sau Shiraz pentru vinurile roze si rosii, si Feteasca Alba, Feteasca Regala, Riesling si Sauvignon Blanc, pentru cele albe.
Ca urmare a parteneriatului cu societatea Vie Vin Podgoria Valea Calugareasca, Crama Ceptura va gestiona, atat operatiunile de productie, cat si de management si va asigura expertiza necesara realizarii unor vinuri premium.
Expertii Cramei vor controla intregul proces de fabricare a vinurilor realizate, de la procesul agricol si tehnologic si maturarea vinurilor in butoaie de stejar, pana la operatiunile de imbuteliere si distributie.
Sectia de vinificare primara asigura prelucrearea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, iar capacitatea depozitului de pastrare este de aproximativ 10 milioane de litri de vin.
Podgoriile din Valea Calugareasca au un potential unic de vinificatie: un microclimat ideal, la o altidudine superioara si cu expunere sudica optima.
Zona Dealu Mare este renumita in special pentru pentru vinurile rosii, corpolente, pline de caracter.
La conceperea si producerea noilor soiuri de vin create in zona Dealu Mare va participa si renumitul oenolog italian, Federico Giotto, in calitate de consultant permanent al Cramei Ceptura.
Compania colaboreaza cu Federico Giotto de doi ani, iar vinurile realizate sub indrumarea lui au primit distinctii in competitii internationale.
Dintre acestea, vinul "Crama Ceptura – Merlot" a fost premiat cu medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2011, in timp ce "Crama Ceptura - Cabernet Sauvignon" a primit medalia de argint in cadrul aceleiasi competitii.