Cele mai noi sfaturi in materie de mahmureala
mahmurealaremediileaccercetatoriibuprofenantiinflamatoaremic dejunzaharretetasanatatealimentealcoolsfaturicafea neagraapazeama de varza
Deloc placuta si cu efecte de la dureri de cap si pana la ameteli, stari de greata, tulburari intestinale si chiar slabiciune musculara, mahmureala nu alege nici sexul, nici varsta.
Alege numai pe aceia care au turnat prea mult alcool in rezervorul propriu. Un fel de supradozaj, cu repercusiuni dezastruoase asupra conditiei fizice. Prilejul care a condus la asta a fost, desigur, unul minunat. Starea insa e oribila.
Remediile "intentioneaza", toate, sa reduca simptomele victimelor mahmurelii. Intr-o gama foarte diversa, leacurile au grade de eficienta pe care numai pielea celor in cauza o pot cunoaste. Cafeaua neagra si tare, apa plata si multa pentru a mai dilua terenul inundat de alte licori. Sau chiar zeama de varza.
Desi dupa o noapte de pomina, dimineata este una acut dureroasa la capitolul nivel de sanatate, iar lehamitea e la cote periculoase, oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell au afirmat ca nevoile celor in cauza sunt "setate" pe alimente bogate in grasimi. O "programare biologica" in acord cu dorinta lor. Daca mai exista vreuna .
Richard Stevens, profesor de psihologie la Universitatea Keele, recomanda insa o reteta la care nu s-ar gandi nimeni aflat in aceasta situatie. Astfel, nimic nu ar putea fi mai indicat decat un mic dejun consistent, care sa restabileasca nivelul epuizat al zaharului din sange. De aici nu lipsesc, desigur, carbohidratii si prajelile. Carnatii, ouale prajite, fasolea si suficienta paine pentru a se putea numi un "mic" dejun englezesc, drept leac impotriva mahmurelii.
Teoria a fost prezentata la intalnirea anuala a Alcohol Hangover Research Group, iar Stevens a declarat ca a incercat aceasta reteta personal. De asemenea, un efect pozitiv il au si medicamentele antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul.
"Dupa o noapte in care ai fost prea indulgent cu bautura, s-ar putea sa nu dai chiar in asemenea pofte, insa e util de retinut ca poti renunta la inhibitii legate de disciplina meselor luate. In plus, mahmureala scade cu varsta, ceea ce e o veste buna", ne anunta David Levitsky, profesor de ecologie umana si stiinte nutritionale. (Daily Mail)