Cei mai ghinionisti oameni ai anului 2013
twittervaticanloterie2013
La sfarsit de an se fac tot felul de clasamente. De fapt, sfarsitul de an marcheaza momentul bilantului. In cele ce urmeaza vom afla care sunt cei mai ghinionisti oameni ai anului 2013 si care sunt povestile care i-au facut atat de cunoscuti.
Exista un proverb la Vatican cu privire la alegerea Papei: „Entrare Papa et uscire Cardinale“, adica "Intri Papa si iesi (tot) cardinal". O expresie care i se potriveste extrem de bine cardinalului Angelo Scola din Milano, care in momentul in care s-a intrunit conclavul pentru desemnarea noului Papa, era un castigator scontat. Atat de asteptata era victoria cardinalului Scola incat, imediat dupa iesirea fumului alb pe cosul Capelei Sixtine, semnul ca noul Papa fusese ales, Conferinta Episcopala Italiana a emis un comunicat in care l-a felicitat pe noul “Papa Scola”. Zece minute mai tarziu, Papa Francisc I a iesit la balconul din Piata San Pietro. Ooops! De atunci, printre ziaristii acreditati la Vatican, cardinalul Angelo Scola a primit porecla de “aproape Papa”.
Una dintre cele mai ghinioniste femei de pe planeta, in 2013, a fost Mindy Crandall, o tanara mama din Florida care i-a lasat locul la o coada dintr-un supermarket venerabilei doamne Gloria Mackenzie (84 de ani). Nu era insa o coada oarecare, ci chiar coada la bilete pentru loteria Powerball care oferea un mare premiu de 370 de milioane de dolari (266 de milioane dupa taxe). Pentru ca a luat biletul inaintea lui Mindy Crandall, doamna Mackenzie a castigat premiul cel mare. Distrasa de copiii sai care nu stateau locului, Mindy i-a permis doamnei Mackenzie sa treaca in fata sa. O greseala de 266 de milioane de dolari? Mindy Crandall a declarat ca nu are niciun regret si ca fiicele sale au invatat cu aceasta ocazie o lectie de viata despre bunatate.
In fine, trebuia sa existe si un ghinionist din lumea IT-ului atat de vasta astazi si cu atatea reusite, inclusiv in planul rentabilitatii financiare. Una dintre cele mai mari cresteri pe bursa in 2013 a avut-o compania Twitter. La 7 noiembrie, in prima zi pe bursa, actiunile Twitter au debutat cu cresteri impresionante pe NYSE, de peste 90%. Primele tranzactii cu actiuni Twitter s-au incheiat la 45,10 dolari cu 73% peste pretul din IPO, de 26 dolari, iar ulterior avansul s-a extins la peste 90%, cotatia trecand de 50 dolari. La pretul de 49 dolari, capitalizarea Twitter era, dupa prima zi de listare, de 26,7 miliarde dolari. Cotarea la bursa a companiei a facut cativa zeci de milionari si cel putin doi miliardari, co-fondatorii Evan Williams si Jack Dorsey. Exista insa si cineva care n-a castigat niciun cent din aceasta miscare spectaculoasa. Se numete Noah Glass, este dezvoltatorul software care a lucrat la implementarea Twitter si despre care se spune ca a nascocit chiar si numele actual in 2006, atunci cand era doar un „embrion” de micro-blogging. Glass a fost concediat in 2006 la cererea lui Dorsey si a pierdut posibilitatea de a fi astazi miliardar.
In fine, ultimul dar nu si cel mai putin ghinionist dintre ghinionistii anului 2013 este John Terry, vedeta clubului londonez Chelsea. După ce a ratat un penalty in finala Ligii Campionilor din 2008, disputata la Moscova împotriva lui Manchester Unite (finala pierduta de Chelsea cu 5-6 după loviturile de departajare), Terra a fost absent si in 2012 la alta finala, castigata de echipa sa cu 4-3 (tot după loviturile de departajare) in fata bavarezilor de la Bayern Munchen. Luase un cartonas rosu in semifinale. La finala editiei 2012/2013 a UEFA Europa League, Terry a lipsit din nou, din cauza unei accidentari la genunchi. Curat ghinion!