Ce trebuie sa stiti daca va petreceti concediul in strainatate vara aceasta
concediuvacantadestinatii de vacantaturism
Perioada concediilor se apropie cu pasi repezi si, indiferent de destinatia pe care o vom alege, cu totii ne vom bucura de cateva zile de relaxare si deconectare de la lucru, in aceasta vara care se anunta foarte calduroasa.
Fie ca alegem sa petrecem zilele libere in confortul propriei locuinte, fie ca plecam in statiunile din Romania sau in strainatate, trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi, pentru ca vacanta sa nu se transforme intr-un cosmar. E bine sa fim prevazatori si sa luam in calcul orice posibila varianta, astfel incat niciun eveniment mai putin placut sa nu ne ia prin surprindere, ci sa ne gaseasca pregatiti de a-l depasi.
Vacantele in tara, chiar daca sunt la mare departare de casa, nu presupun atat de multe riscuri precum cele petrecute peste hotare. Faptul ca aici cunoastem legislatia, limba si avem un sentiment de apartenenta si siguranta vizavi de plaiurile natale, ne confera o oarecare stabilitate si garantie ca orice s-ar intampla, suntem "acasa" si lucrurile nu pot scapa foarte mult de sub control.
Nu acelasi lucru se intampla si in sejururile petrecute in strainatate. Pentru acestea, e necesar sa ne pregatim temeinic, pentru ca pot aparea situatii neprevazute, care se solutioneaza mult mai dificil decat acasa.
Citeste si:
UnlimitU - Primul summit de dezvoltare personala din Romania
Iata ce trebuie sa aveti in vedere, daca va veti petrece vacanta din aceasta vara in afara tarii:
1. Asigurati-va ca macar o persoana din grupul dumneavoastra cunoaste bine o limba de circulatie internationala
Comunicarea intr-o limba de circulatie internationala este esentiala daca alegeti sa plecati in concediu peste hotare. Asigurati-va ca aveti in grupul dumneavoastra un vorbitor de engleza, franceza sau spaniola. In caz contrar, veti intampina dificultati in activitatile desfasurate, fie ca luati masa la un restaurant, fie ca mergeti la cumparaturi sau ca trebuie sa discutati anumite detalii cu reprezentantii unitatii de cazare unde v-ai instalat.
2. Asigurati-va autovehiculul cu polita CASCO
Daca plecati cu masina in vacanta, este foarte important ca aceasta sa aiba polita de asigurate obligatorie si CASCO. In cazul unor fenomene naturale extreme, precum inundatii, alunecari de teren, precum si in caz de furt sau distrugere, veti fi despagubiti. Sunt foarte numeroase situatiile in care turistii raman fara autovehicul dupa ce, in afara, au parte de astfel de incidente.
3. Interesati-va pe internet despre hotelul ales
Adesea, imaginea prezentata de reprezentantii hotelului nu corespunde cu realitatea. Preturile foarte mici fie sunt o oportunitate unica, fie ascund foarte multe probleme la fata locului. Este important sa verificati date despre hotelul sau unitatea de cazare aleasa, verificand paginile acesteia online, recenziile si feedback-urile primite de la ceilalti clienti.
De asemenea, aceasta verificare trebuie efectuata mai ales in cazul in care vacanta este achitata in momentul rezervarii, si nu cand ajungeti la destinatie. Puteti avea surpriza neplacuta ca ati achitat niste servicii care nu exista, sau care sunt mult sub asteptarile dumneavoastra.
Noi va uram sa fiti prevazatori si sa aveti concediu placut!
Citeste si:
30.000 de euro de la UE pentru tinerii romani care vor sa isi deschida o afacere
Sursa foto: pexeles.com