Ce proiecte au votat bucurestenii pentru o viata mai buna in capitala
proiecte bucurestiproiecte cetateni
Bucurestenii au votat primele 20 de proiecte de interes local initiate de cetateni, care vor fi incluse in proiectul de buget al Municipiului Bucuresti pentru anul 2018.
Bugetul alocat pentru fiecare dintre aceste proiecte este de maximum 200.000 de euro, cu TVA. Pe primul loc, cu 1.446 de voturi, s-a clasat proiectul "Impreuna, in siguranta, pe aceleasi strazi - Cresterea sigurantei rutiere in 255 de intersectii si 320 km de strazi”.
Obiectivul general al proiectului este realizarea de marcaje rutiere care cresc impactul vizual asupra participantilor la trafic vulnerabili (biciclisti) pentru reducerea numarului de accidente rutiere. Proiectul prevede implementarea marcajelor rutiere pe 185 de artere sau tronsoane (aproximativ 320 km) si in 255 de intersectii aflate in toate cele sase sectoare ale capitalei.
Pe locul al doilea, cu 866 de voturi, a fost ales proiectul "Newborn", care se adreseaza cuplurilor cu probleme de fertilitate si venituri sub 4.000 de lei pe cuplu, pacientii aflati la varsta fertila, diagnosticati cu diferite tipuri de cancer. Scopul proiectului este facilitarea accesului persoanelor cu venituri mici sau pacientiilor tineri diagnosticati cu cancer la tratamente de inalta specialitate in vederea cresterii natalitatii si prezervarea fertilitatii.
"Astfel, vor fi incepute actiuni de informare, vor fi selectate grupurile tinta, va avea loc o licitatie pentru achizitionarea consumabilelor necesare derularii proiectului si vor fi realizate procedurile propriu- zise specifice procedurilor de fertilizare in vitro", potrivit Primariei Bucuresti.
Pe locul al treilea a fost selectat proiectul "Pista de alergare din tartan in Herastru", cu 526 de voturi. Conform Notei Comisiei de evaluare a proiectelor, acest proiect va fi implementat intr-o locatie pretabila, respectiv Parcul Tineretului. Pista va putea fi folosita gratuit de catre toti locuitorii.
Pe locul al patrulea, s-a situat proiectul "Pietonale de Weekend in Cartierul Creativ al Bucurestiului", cu 514 voturi. Prin acesta, se propune ca Primaria Municipiului Bucuresti sa sustina activitatea culturala din zona, prin transformarea unor strazi, puncte strategice din cartier, in strazi pietonale, pe durata weekendurilor. Este vorba despre Calea Grivita - partea situata intre Buzesti si Dacia, precum si Strada Brezoianu.
Printre proiectele alese de bucuresteni, se numara "Totemuri cu valoare culturala in cartierul creativ al Bucurestiului"; "Regenerare urbana: reconstructia piatetei Decebal"; "Aplicatie de avertizare" si proiectul "Zero bordura la trecerile de pietoni".
Proiectele votate vor pastra ideea intiala a cetateanului, insa vor putea fi adaptate de Municipalitate in conformitate cu prevederile capitolului 4 art. 4 din anexa la HCGMB Nr. 340/2017.