Ce greseli fac oamenii in primele ore la serviciu, compromitandu-si munca
jobloc de muncabiroudimineataobiceiuri
Majoritatea oamenilor care ajung la serviciu intampina diverse tentatii, care le afecteaza productivitatea pe timpul zilei. Iata care sunt cele mai frecvente greseli facute de angajati, dar si solutiile eficiente pentru a sta departe de acestea.
Fara sa vrem, la locul de munca putem desfasura si alte activitati care, desi nu ne dam seama pe moment, ne afecteaza pe termen lung. Totodata, exista obiceiuri gresite, pe care le facem in afara serviciului, si care pot dauna vietii noastre profesionale.
Oamenii obisnuiesc sa ajunga la birou, sa isi bea cafeaua si sa discute cu echipa planul zilei respective. Totusi, la finalul zilei pot constata ca nu au atins planograma, iar seful ii priveste cu o oarecare dezamagire.
Dincolo de chestiunile neprevazute care pot cauza lipsa de productivitate, exista cateva obieceiuri pe care le faceti dimineata, care va ruineaza munca, daca nu stiti sa le controlati.
Iata care sunt acestea, dar si ce solutii am identificat pentru a le indeparta:
Citeste si:
Un nou concept pe piata de birouri din Romania: spatii de cazare de 4 stele inaugurate in cadrul unui parc de afaceri din Capitala
1. Verificati retelele de socializare ... si timpul zboara
Cu totii "aruncam un ochi" pe Facebook sau Instagram la locul de munca, insa a incepe ziua cu zeci de minute pierdute printre profiluri si fotografii este foarte toxic pentru randamentul profesional. Pe langa faptul ca va deconecteaza de la sarcinile pe care trebuie sa le indepliniti, va rapeste foarte mult timp si e posibil sa nu va puteti termina treaba pana la sfarsitul programului.
Este indicat sa va relaxati pe retelele de socializare doar in pauze, sau cand ati dus la bun sfarsit cea mai mare parte dintre responsabilitatile zilei respective.
2. Va treziti mai tarziu decat ar trebui
Daca obisnuiti sa va treziti aproape de ora la care trebuie sa fiti la serviciu, riscati sa nu ajungeti la timp, sau sa va pierdeti buna dispozitie in incercarea disperata de a alerga care locul de munca.
Pentru a fi punctuali si a avea timp pentru rutina de dimineata, este indicat sa estimati care este durata de deplasare catre locul de munca, dar si care este necesarul de timp pentru a va pregati temeinic pentru inca o zi de lucru. Apoi trebuie doar sa va alocati acest timp, in fiecare dimineata, trezindu-va la ora potrivita.
Citeste si:
ITP eliminat, pentru anumite categorii de autovehicule
3. Nu luati micul dejun
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Ea ofera organismului aportul energetic necesar pentru prima parte a zilei, iar oamenii care nu obisnuiesc sa manance dimineata au tendinta de a se simti obositi pe tot parcursul zilei.
Activitatea profesionala se desfasoara cu dificultate in aceste conditii, asa ca incercati pe cat posibil sa nu uitati de micul dejun.
Va dorim dimineti organizate si zile productive!
Citeste si:
Noaptea Muzeelor 2018 - 150 de locatii deschise sambata in toata tara
Sursa foto: pexeles.com